Home » » Android 4.1 Jelly Bean

Android 4.1 Jelly Bean

Android ürünü önümüzdeki tarihten itibaren dondurmalı sandwich'inden şekerlemelere geçecek. Ben şahsım adına dondurmalı sandwichten sonra şekerleme nasıl gidecek diye merak ediyorum. Bende bir Android ICS kullanıcısıyım.

Bir kaç hatasına rast gelmedim değildi. Android resmi sitesinden olan açıklamaları aerakman.com farkıyla sizlere sunmayı düşünüyordum uzun zamandır kısmet bugüneymiş diyelim.




Android 4.1, Jelly Bean: Dünyanın en iyi platform'undan daha iyisi, Android 4.1, Jelly Bean şu anki android'in en iyi ve en yeni sürümüdür. Jelly Bean android'in sadeliğini ve güzelliğini arttırır. Ve daha hızlı bir google deneyimi sunar.

Hızlı ve Pürüzsüz


Şu an biz her şeyiyle pürüzsüz olan bir android yazılımını mikroskop altına yatırıyoruz;
Jelly Bean açılış esnasındaki hızıyla ve sayfalar arasındaki geçişleriyle adeta bir kitap gibi zahmetsiz.
Dokunduğunuz pikselleri sanki elinizde hissedersiniz ve dokunmatik algılaması çok daha gelişmiş bulunmakta. Gerçekten bu yazılım sanki parmağınızın hareket ettiğini algılıyor !


Jelly Bean kullanmaya başladığınız anda fark edeceksiniz ki telefonunuzun işlemcisi
rahatlamış. Ve kullanılan uygulamalarda gözle görülebilir bir rahatlayış ve hızlanma fark edeceksiniz. Jelly Bean ürünüyle telefonumuz arkaplanda çalıştırılan uygulamaları azaltıp düzenlediği için telefonumuzun pilinin bitme süreside artacağı gözlemlerimiz arasında.


Basite, Hoşa Ve Akıllının Daha Ötesine !

Genişletilebilir ve daha duyarlı bildirimler.

Bu uygulamayla birlikte Android ürünü kontrolü tamamen size verdi.
Bir toplantıya geçmi kaldınız. Şekerlememiz sizin için belirlediğiniz yere geç kaldığınızı ve oraya gittiğinizi bildirir. Bir aramayı cevapsızmı bıraktınız. Bir hamleyle o zamanı geri getiriceksiniz. Google+ kullanarak resimlerinizi epostalarınızı daha derinlikli bir şekilde kullanacaksınız.


Basite, Hoşa Ve Akıllının Daha Ötesine !Basite, Hoşa Ve Akıllının Daha Ötesine !



Widgetlar Sihirlidir

Jelly Bean widgetleri kendisi yerine göre ayarlar ve oturtur. Siz yerine göre ayarlama yapmazsınız. O oraya kendi otururken sizde keyfini sürersiniz.

Sorunsuz Fotoğraf Çekmek Ve Paylaşmak


Sorunsuz Fotoğraf Çekmek Ve Paylaşmak


Android 4.0 İCS fotoğrafları sorunsuz yakalaması için tasarlanmıştır. Jelly Bean'de aynı sistemi kullanacak ancak yeni bir boyut getirecek. Fotoğrafları yakaladığınız anda sizlere sunacak. Hız konusunda büyük bir adım olacak. Paylaşımı ise sizlere daha farklı bir esinti gibi gelecek.


Paylaşımı çok fazla geliştirilecek resimdeki farkı görebilirsiniz alternatifler ne kadar da çoğaltılmış.




Akıllı Bir Klavye

Android de sözlükler artık daha doğru. (T9 sözlüğünden bahsediliyor)
Bu sözlük türkçeye dahada adapte edilmiştir kelime kaydetmek gibi sorunlar yaşamazsınız.


Akıllı Bir Klavye



Android 4.0 İCS'de bilinen gibi veri bağlantısı olmadan ses ile mesaj yazamıyordunuz. Ama Jelly Bean'de veri bağlantısı olmadan istediğiniz yerde sesiniz ile sadece konuşarak mesaj yazabilirsiniz. Erişebilirlik Görme engelli kullanıcılarımız için UI sisteminde yani görme engelli alfabesinde gezinme seçeneği ekledik. Ve ayrıca Jelly Bean ile birlikte telefonumuz HDMI/DLNA/USB gibi girişleride görsel olarak destekleyecek.

Android Beam

Android Beam ile video, fotoğraf her türlü veri paylaşımı çok daha kolay. İki tane NFC özellikli telefonu birbirine dokundurduğunuzda otomatik olarak eşleşir ve dilediğiniz gibi veri paylaşımı yapabilirsiniz. Ve bu standartları destekleyen kulaklık,mikrofon,hoparlör vs. gibi aygıtlarıda bu şekilde eşleştirebilirsiniz.


Android Beam



Android İle Yeni Google Deneyimi


Google Androidi anlayan en uygun arama motorudur. Eminiz ki size en doğru bilgiyi sunar. 

- Arama İçin Yeni Bir Görünüm

Android aradığını bulmaktır. Jelly Bean ile yeniden tasarlanmış arama motorunda aradığını bulmak daha kolay. Çünkü Android Jelly Bean'de Bilgi Ve Grafik gücü kullanılır.

- Bulmak İstediğinizi Söyleyin Yeter

Ne kadar şanslısınız ki sizinle karşılıklı konuşan bir telefonunuz var artık. Aramanızı ses ile söylediğinizde o size karşılık verecektir. Bununla birlikte karşınızda hassaslıkla seçilmiş sonuçları göreceksiniz. Yani Android size kendisinin gerçekten akıllı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.



Android İle Yeni Google Deneyimi                Android İle Yeni Google Deneyimi




Evden çıkmadan önce size takımınızın geçen akşamki maçının kaç kaç bittiğini söylemesini istermiydiniz ? Veya size tam zamanında hava durumu hakkında uyaran bir telefonunuzun olmasını. Bir Android Jelly Bean'e sahipseniz cebinizi bir yoklayın yeter.


Bu yazı WhatsNew sitesinden ærakman | Blog için Utku Kesen tarafından çevrilmiştir.
Bu Filmi Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

Layer"

Reklam

 
Support : Türkçe | Blogger | Temaları
Copyright © 2014 Film Siteleri - Tüm Hakları Saklıdır
Filmsitelerin.blogspot.comTürkçe Blogger Temaları
powered by Filmsiteleri.net