Son Eklenenler

Adalet Nerede ?

Thinking Man
Hepinizin bildiği o fizik derslerinden birindeyiz.Duvar tarafında en arka sırada oturuyorum hemen bir önümüzdeki sıra ise ders başından beri konuşuyor hoca uyardı bir kaç kez.Bende susmalarını söyledim ama nafile

Hoca en sonunda demez mi "Arkadaşlarınıza kızdım hepiniz 150 soru çözecek getireceksiniz" diye o an başımdan aşağı kaynar sular boşaldı resmen.Kalkıp konuşanlara tekme tokat dalasım gelmedi değil.

Her neyse hoca ile konuştuk, tarıştık en sonunda 25 soruya düşürdük.Benim anlamadığım nokta şu:

2 kişi konuşuyor diye 30 kişi yanıyor arkadaşım versene konuşanlara soruları bize ne yani ? Biz adam akıllı dersimizi dinliyoruz, problemleri defterimize geçiriyoruz, sorularına cevap veriyoruz.

Yok ama kurunun yanında yaş da yanacak ya bizlerede verdi soruları.Sağolsun 150 sorudan 25 soruya çekti ama arkadaşım haftasonumuz zehir oldu ya !

Bizim götüreceğimiz soruları kesin yazılı sorusu falan yapmak için yaptı zaten böyle bir şey...Hoca haftasonunu yaşıyor ayrıca maaşı da o alıyor biz ise 2 gün tatilimizi yaşıyamıyoruz.

Soruyorum şimdi sizlere Adalet nerede ?

Sonunda Kavuştuk


Oscar

Yaklaşık 2 yıldır köpeğime zorunlu olarak köyde bakmak durumundaydım.Komşularımız köpeğimin sert ve saldırgan olmasından korktukları için onu istemediler...

Oscar sürekli köyde ben ise burada birbirimizden ayrı kalıyorduk.Onunla ne oyun oynayabiliyor ne de yürüyüş yapabiliyordum.

Her zaman aklımın bir köşesinde "Acaba suyunu tazelediler mi ? Yemini doğru veriyorlar mı?" diye sorular vardı.Nihayet cumartesi onu getirdik.Köyde insanlar ile vakit geçirdiği için eskisinden daha uysal olmuş diyebilirim.Hiç olmazsa her insana saldırmıyor, hırlamıyor.

Asıl güzel olan da babamın benden habersiz getirmesi Oscar'ı.Beni arayıp "Oscar'ı getirdim." dedi ve o an mutluluktan şok oldum hemen onu görmek istedim.Akşam saatlerinde gittim ve gördüm onu o kadar özlemişim ki ona sarılmaya, sevmeye doyamadım.

Bugün yine gittim yanına, en sevdiği oyuncağı ile birlikte. :) "Hiç mi gitmiyordun köye ?" diyenler olur elbet.Gidiyordum ama ayda 1 veya 2 kez görebiliyordum.Uzak bir mesafede köyümüz.

Ama şimdi her haftasonu onunla birlikte yürüyüşler yapıp, oyunlar oynayacağım.Gerçekten bunları düşündükçe içimde bir şeyler kıpır kıpır oluyor.

Yeni Temaya Geçtik

aerakman Mini Logo | Favicon


Dün Hit Adam'ın Maroon v1 adlı temasını yayınlaması üzerine arkadaşlarıma danıştım "Sizce kullanmalı mıyım ?" diye.Onlarda, "Bence hiç durma hemen değiştir bu gayet güzel."dediler.

Temayı indirdim ve deneme başlığı altındaki bir temamda gerekli düzenlemeleri yaptım bazı şeyler ekledim ve bugün temayı tamamı ile kullanmaya başladım.

Temayı tasarlayan Hit Adam'a ne kadar teşekkür etsem azdır.  

Temanın Özellikleri Şöyle: 


 Breadcrumb navigasyon özelliği vardır ve kesinlikle çalışıyor. Bunu site:aerakman.blogspot.com şeklinde googleda arayarak görebilirsiniz.

Benzer yazılar eklentisi kuruludur ve 2 sütun şeklinde görüntülenir. Konu sonlarında pop-up paylaşım butonları yer alır.

Headerin alt kısmında aktif bir menü vardır, blogunuza eklediğiniz sayfalar oradan görüntülenir.

Sayfa şeklinde görüntülemek istemediğiniz linkler için de headerin üstünde şık bir menü vardır.

Footer, header, sidebar ve diğer tüm kısımlarda uyumlu renkler.

Seo uyumlu yazı başlıkları ve yazı başlıkları altında yazıya ait yazar, etiket, tarih, yorum bilgileri.

468x60 reklam alanı ve hemen altında tema ile uyumlu bir arama kutusu.

Ana sayfada özel şekilde görüntülenen yazıya ait resim ve yazıların hemen bitiminde devam eden devamını oku butonu.

Umarım sizlerde yeni tasarımımızı beğenmişsinizdir.Vakit ayıran herkese teşekkürler :)

Ücretsiz Premium Blogger Temaları #2

Blogger Logo
Vakit buldukça premium temalar paylaşacağımı söylemiştim.Bir zamanlar ücretli olarak dağıtılan bu temalar şimdilerde free olarak yayımlanıyor.Bu temaları sizler için derledim ve sizlere sunuyorum.Daha önceki premium temalara buradan ulaşabilisiniz.






eGamer Blogger Teması


eGamer Blogger Teması





Gordon Blogger Teması

Gordon Blogger Teması



Western Blogger Teması


Western Blogger Teması




Neşet Ertaş - Ah Yalan Dünya

Devlet Sanatçılığını reddedip, "Ben halkın sanatçısıyım." diyen ve kendini halkına adayan tek adam, Neşet Ertaş'ı saygıyla anıyoruz.






Kanye West - Amazing ft. Young Jeezy



Ara Verelim






Ara Verelim

İşler Güçler - Gangnam Style

Gangnam Style

15 Temmuz günü YouTube'a yüklenen ve izlenme rekorları kıran Gangnam Style şarkısı, hepimizin severek izlediği, komik tiplemelerle beğeni kazanan İşler Güçler ekibine de bulaştı.

Dizinin bazı bölümlerinden kesitler ile bu videoyu oluşturmuşlar.Çokta hoş olmuş bence.Özellikle Ahmet'in "diyemedim ya la" bölümüne hasta oldum :) Keyifli seyirler.


Mantığıma Ters Geliyor ?!

Bugün üniversite seçimimi düşündüm.Nasıl bir yol izlemeliyim, neler yapmalıyım, hangi mesleği seçmeliyim? gibi...Anladımki ne yaparsam yapayım.Adını duyurmuş bir üniversiteye gidemezsem eğer durumum vahim.

Neden böyle diyorum ? Çok basit, şöyle bir örnek ile açıklayayım.Boğaziçi Ünv. de otomotiv okuyan kişi hemen iş bulurken, Sivas Ünv. de otomotiv okuyan kişi iş bulmakta güçlük çekiyor.İş bulsada Boğaziçi mezunu kadar kaliteli bir şirkette, kuruluşta olmuyor maalesef.

Türkiye de Eğitim (!)

Ama bakın ki her iki kişide okurken aynı şeyleri görüyor, öğreniyor...Ama Boğaziçi Ünv. adını duyurmuş, İstanbul gibi büyük bir şehirde olduğu için mezunlarını havada kapıyorlar.Maalesef Sivas'tan mezun olan arkadaşımız ise zorlanarak iş buluyor hatta iş bile bulamıyor.

Türkiye'de eğitim sistemi bu durumdayken gerçekten iş bulmak, hayatını şekillendirmek, maddi gücünü oturtmak zor.İlla ki adını duyurmuş, bilindik ve büyük şehirlerde bulunan üniversitelerde okumak gerekli.

Bu olay benim mantığıma ters geliyor ya sizin ?

Android 4.1 Jelly Bean

Android ürünü önümüzdeki tarihten itibaren dondurmalı sandwich'inden şekerlemelere geçecek. Ben şahsım adına dondurmalı sandwichten sonra şekerleme nasıl gidecek diye merak ediyorum. Bende bir Android ICS kullanıcısıyım.

Bir kaç hatasına rast gelmedim değildi. Android resmi sitesinden olan açıklamaları aerakman.com farkıyla sizlere sunmayı düşünüyordum uzun zamandır kısmet bugüneymiş diyelim.




Android 4.1, Jelly Bean: Dünyanın en iyi platform'undan daha iyisi, Android 4.1, Jelly Bean şu anki android'in en iyi ve en yeni sürümüdür. Jelly Bean android'in sadeliğini ve güzelliğini arttırır. Ve daha hızlı bir google deneyimi sunar.

Hızlı ve Pürüzsüz


Şu an biz her şeyiyle pürüzsüz olan bir android yazılımını mikroskop altına yatırıyoruz;
Jelly Bean açılış esnasındaki hızıyla ve sayfalar arasındaki geçişleriyle adeta bir kitap gibi zahmetsiz.
Dokunduğunuz pikselleri sanki elinizde hissedersiniz ve dokunmatik algılaması çok daha gelişmiş bulunmakta. Gerçekten bu yazılım sanki parmağınızın hareket ettiğini algılıyor !


Jelly Bean kullanmaya başladığınız anda fark edeceksiniz ki telefonunuzun işlemcisi
rahatlamış. Ve kullanılan uygulamalarda gözle görülebilir bir rahatlayış ve hızlanma fark edeceksiniz. Jelly Bean ürünüyle telefonumuz arkaplanda çalıştırılan uygulamaları azaltıp düzenlediği için telefonumuzun pilinin bitme süreside artacağı gözlemlerimiz arasında.


Basite, Hoşa Ve Akıllının Daha Ötesine !

Genişletilebilir ve daha duyarlı bildirimler.

Bu uygulamayla birlikte Android ürünü kontrolü tamamen size verdi.
Bir toplantıya geçmi kaldınız. Şekerlememiz sizin için belirlediğiniz yere geç kaldığınızı ve oraya gittiğinizi bildirir. Bir aramayı cevapsızmı bıraktınız. Bir hamleyle o zamanı geri getiriceksiniz. Google+ kullanarak resimlerinizi epostalarınızı daha derinlikli bir şekilde kullanacaksınız.


Basite, Hoşa Ve Akıllının Daha Ötesine !Basite, Hoşa Ve Akıllının Daha Ötesine !



Widgetlar Sihirlidir

Jelly Bean widgetleri kendisi yerine göre ayarlar ve oturtur. Siz yerine göre ayarlama yapmazsınız. O oraya kendi otururken sizde keyfini sürersiniz.

Sorunsuz Fotoğraf Çekmek Ve Paylaşmak


Sorunsuz Fotoğraf Çekmek Ve Paylaşmak


Android 4.0 İCS fotoğrafları sorunsuz yakalaması için tasarlanmıştır. Jelly Bean'de aynı sistemi kullanacak ancak yeni bir boyut getirecek. Fotoğrafları yakaladığınız anda sizlere sunacak. Hız konusunda büyük bir adım olacak. Paylaşımı ise sizlere daha farklı bir esinti gibi gelecek.


Paylaşımı çok fazla geliştirilecek resimdeki farkı görebilirsiniz alternatifler ne kadar da çoğaltılmış.




Akıllı Bir Klavye

Android de sözlükler artık daha doğru. (T9 sözlüğünden bahsediliyor)
Bu sözlük türkçeye dahada adapte edilmiştir kelime kaydetmek gibi sorunlar yaşamazsınız.


Akıllı Bir Klavye



Android 4.0 İCS'de bilinen gibi veri bağlantısı olmadan ses ile mesaj yazamıyordunuz. Ama Jelly Bean'de veri bağlantısı olmadan istediğiniz yerde sesiniz ile sadece konuşarak mesaj yazabilirsiniz. Erişebilirlik Görme engelli kullanıcılarımız için UI sisteminde yani görme engelli alfabesinde gezinme seçeneği ekledik. Ve ayrıca Jelly Bean ile birlikte telefonumuz HDMI/DLNA/USB gibi girişleride görsel olarak destekleyecek.

Android Beam

Android Beam ile video, fotoğraf her türlü veri paylaşımı çok daha kolay. İki tane NFC özellikli telefonu birbirine dokundurduğunuzda otomatik olarak eşleşir ve dilediğiniz gibi veri paylaşımı yapabilirsiniz. Ve bu standartları destekleyen kulaklık,mikrofon,hoparlör vs. gibi aygıtlarıda bu şekilde eşleştirebilirsiniz.


Android Beam



Android İle Yeni Google Deneyimi


Google Androidi anlayan en uygun arama motorudur. Eminiz ki size en doğru bilgiyi sunar. 

- Arama İçin Yeni Bir Görünüm

Android aradığını bulmaktır. Jelly Bean ile yeniden tasarlanmış arama motorunda aradığını bulmak daha kolay. Çünkü Android Jelly Bean'de Bilgi Ve Grafik gücü kullanılır.

- Bulmak İstediğinizi Söyleyin Yeter

Ne kadar şanslısınız ki sizinle karşılıklı konuşan bir telefonunuz var artık. Aramanızı ses ile söylediğinizde o size karşılık verecektir. Bununla birlikte karşınızda hassaslıkla seçilmiş sonuçları göreceksiniz. Yani Android size kendisinin gerçekten akıllı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.



Android İle Yeni Google Deneyimi                Android İle Yeni Google Deneyimi




Evden çıkmadan önce size takımınızın geçen akşamki maçının kaç kaç bittiğini söylemesini istermiydiniz ? Veya size tam zamanında hava durumu hakkında uyaran bir telefonunuzun olmasını. Bir Android Jelly Bean'e sahipseniz cebinizi bir yoklayın yeter.


Bu yazı WhatsNew sitesinden ærakman | Blog için Utku Kesen tarafından çevrilmiştir.

İşte Benim Masaüstüm !

Hangi programları, nasıl bir duvar kağıdı kullandığımı merak eden arkadaşlar vardır düşüncesi ile yazıyorum bu yazıyı :). Onların merakını sonlandırmak için masaüstümü sizler ile paylaşıyorum.

Bana göre gayet düzenli.Bilgisayarım maalesef ki çok iyi değil.O yüzden bazı tahmin ettiğiniz programları bulamayabilirsiniz. (Photoshop gibi)

İşte Benim Masaüstüm:

İşte Benim Masaüstüm !

Kullandığım Programlar:

  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Notepad ++
  • CCleaner
  • uTorrent
  • Sothink Logo Maker
  • TeamViewer
  • VLC Player
  • HyperCam 3
  • PhotoScape
  • GTA Vice City (Nostalji yapayım dedim.)

Lavabo

Lavabo Karikatürü

Muhabbet Kuşlarının Çiftleşmesi İçin Nasıl Bir Ortam Gereklidir ?

Muhabbet kuşlarının çiftleşmesi için hazırlanacak ortama çok özen gösterilmeli.En ufak şeyden rahatsız olup, yumurtalarını kırabilir, yuvadan atabilir veya yiyebilir.Hatta hiç çiftleşmeyebilir.Bu yüzden dikkat edilecek hususlar ve gerekli malzemeleri sizlere bu konumuzda anlatacağım.

Muhabbet Kuşlarının Çiftleşmesi İçin Nasıl Bir Ortam Gereklidir ?

 

Nasıl Bir Ortam Olmalıdır ?

  • Sürekli rahatsız edilmeyecek, sessiz bir ortam.
  • Uykusunu tam alacağı saat 18.00'den sonra ışık açılmayan bir oda ortamı.
  • 17-20 derece sıcaklığında bir ortam.
  • İnsan boyundan ya da 2 metre yüksek bir yerde.

Bu koşulları sağladığınız da muhabbet kuşlarınız hazırlığa başlayacaktır.Erkek kuş kurlar yapacak, dişi kuş ise onun sabrını ölçmek için ona sürekli vuracak, kovacaktır.Sakın ha ! Kavga ediyorlar diye ayırmaya, değiştirmeye kalkmayın.

Tabii bu kavgalar çok ciddi değilse, ciddi kavgalar var ise muhakkak bir tarafın değişmesi gerek.Umarım buna gerek kalmaz.


Hangi Malzemeler Gerekli ?

  • 1 adet tahta yuvalık.(Yuvalığı sağlamca sabitleyin.Sarsılma, düşme gibi olaylar olmasın.)
  • Yuvanın içine serpilecek ufak ve ince talaş parçaları.
  • Mürekkep balığı yüzgeç kemiği 1 adet.(Bu yumurta kabuğunun sertleşmesi için gereklidir.Ayrıca protein verir.)

Yukarıda vermiş olduğum malzemeleri de alırsanız.Çiftleşmeleri için onlara süre tanımanız yeterli olacaktır.Muhabbet kuşları istemedikleri sürece 1 yıl çiftleşmezler.İsterlerse 1 yıl içerisinde 15-20 kez çiftleşebilirler.

Bu yüzden eğitimde olduğu gibi bu olayda da sabırlı olmalıyız.

MEB'in Verdiği Poşeti Yırtılmadan Eve Getirdim !

MEB'in Verdiği Poşeti Yırtılmadan Eve Getirdim !

Herkes bilir bu poşetlerin ne lanet bir şey olduğunu.Güzel güzel "Ya Bismillah" der alırsın kitabını gidersin sınıfına şöyle bir incelersin eksik gedik var mı diye.Eksik olmayınca şöyle göz ucu ile sayfalara bakarsın.Sonra alır o poşeti sıranın altına koyarsın.

Dersler genellikle boş geçer veya tanışma, muhabbet olarak geçer.Okulun bittiğinin habercisi olan o son zil çalarken."Allaaaah eve gidiyoz oglum çıkın la çıkın" dersin ve o poşeti bir hışımla sıranın altından alırsın.Aldığın gibi "Paaat" sesini duyman bir olur.

Poşet yırtılmış ve kitaplar yerdedir.Yanında ne yedek poşet ne de çanta vardırya işte o durum çok pis oluyor.İnsan "Hay anasını nasıl taşıyacağım lan bu kadar kitabı." diyor.Bir şekilde maalesef taşıyoruz.

Öyleki bu poşetler ile ilgili ünlü bir espri vardır: "Beleş mala böyle poşet."  :) Çok hoşuma gitmişti ilk okuduğumda bu esprili cümle.

Ancak bu seneki poşetler sanırım daha kaliteli kopmadan, yırtılmadan eve getirdim.11 yıldır okuyorum bu yüzden yanımda yedek poşet(ler) getirdim.

"Neden poşet(ler) ?" poşeti yırtılan veya kopan olursa yanımda getirdiğim poşetleri 1TL'ye satmaktı amacım.

Ama satamadım, bir yandan MEB'in verdiği poşetin sağlam çıkmasına sevindim diğer yandan ise poşet satamadığım için hayallerim yıkıldı.Hayatta böyle değil midir zaten ? diyerek yazımı bitiriyorum.Kalın sağlıcakla.

Blogger Kategorileri Yan Yana Yapmak

Blogger Kategorileri Yan Yana Yapmak
Tasarım açısından gayet güzel görünen ve fazla kategoriye sahip blog sahipleri için ideal bir eklenti.Bu işlemi ufak bir CSS kodu ile gerçekletirmemiz mümkün.Örnek olarak blogumun sağ tarafında bulunan Kategoriler kısmına bakabilirsiniz.Sizi fazla bekletmeden hemen kodu vermek istiyorum.







Yeni panelde, Kumdan Paneli > Şablon > HTML'yi Düzenle > Widget Şablonlarını Genişlet kutucuğunu işaretleyerek aşağıdaki kodumuzu buluyoruz.

]]></b:skin>

Bulduğumuz kodun hemen üstüne aşağıdaki kodu ekleyiniz.


Kategorileme için "Bağlantı Listesi" gadgetını kullanıyorsanız aşağıdaki kodu:


#LinkList1 ul li{float: left;width: 45%;}

Eğer birden fazla Bağlantı Listesi gadgetı kullanıyorsanız. LinkList1 altı çizili bölüme gadgetın numarasını girmelisiniz.

Kategorileme için "Etiketler" gadgetını kullanıyorsanız aşağıdaki kodu:


#Label1 ul li{float: left;width: 45%;}

Eğer birden fazla Etiketler gadgetı kullanıyorsanız.Label1 altı çizili bölüme gadgetın numarasını girmelisiniz.


Umarım işinize yarar.İyi bloglamalar...

Muhabbet Kuşlarında Eş Seçimi Nasıl Olmalıdır ?

Merhabalar arkadaşlar, muhabbet kuşları ile ilgili temel bilgileri size verdiğimi düşünüyorum.Bundan sonra çiftleştirme konusunda ki esas bilgilere ve yapılması gerekenlere değineceğimi belirtmek istiyorum.

Bu yazımda muhabbet kuşunuza alacağınız eşin nasıl olması gerektiğini anlatacağım...Öncelikle "Muhabbet Kuşu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim ?" adlı yazımı okumanızı istiyorum.Eğer yazımı okuduysanız devam edin.

Muhabbet kuşları 6.ayından sonra ergenliğini bitirmiş ve erişkin birer kuş olurlar.Bu yaştan sonra muhabbet kuşunuza bir eş alabilirsiniz.Aslına bakılırsa muhabbet kuşlarının en sağlıklı çiftleştirilme yaşı 9. ayıdır.

Muhabbet Kuşunuz Erkek İse;

6.ayını doldurmuş bir erkek muhabbet kuşunuz var ise aynı şekilde 6.ayını doldurmuş ve sağlıklı bir dişi almalısınız.Alacağınız dişide bazı belirgin özellikler olmalıdır.Bu özellikleri aşağıda sıraladım:
  • Ceresi koyu kahverengi ise çiftleşme dönemindedir.Yani kızışmıştır.
  • Tüy dökümünü bitirmiş ise çiftleşmek için müsaittir.
  • Diğer kuşlar ile olan iletişimini inceleyin.Özellikle erkek kuşlar ile olan iletişimini.Yanına yaklaşan bir kuşa karşı agresif davranıyor ise o kuşu almayın.

Muhabbet Kuşunuz Dişi İse;

Dişi kuşlar çok zor beğenirler.Eş seçiminde çok dikkatli olmalısınız.Alacağınız erkek kuş için yine bazı özellikler aramalısınız.Bunları aşağıda sıraladım:

  • Alacağınız kuş mümkünse dişinizden 1-2 ay büyük olsun.
  • Cere rengi koyu lacivert olsun.Bu onun kızıştığına işarettir
  • Her zaman ki gibi diğer kuşlar ile olan iletişimine bakın.Özellikle dişi kuşlar ile olan iletişimine.
  • Kafes de bulunan dişi kuşlara ilgili ve sağlıklı bir erkek kuş var ise aradığınız kuş diyebilirim.

İlkinde Bulamadılar Mı Beynini ? - İşler Güçler

İşler Güçler Dizisi - Afiş

Çarşamba akşamı Muhteşem Yüzyıl'dan sonra yayınlanan.Severek takip ettiğim İşler Güçler dizisinde olan bir olayı sizlerle de paylaşmak istedim.

Feride'nin morali bozuktur ve Ahmet ile buluşarak dertleşmek ister.Ancak söylediği sözler kalbini fena halde kırar.Feride'nin hangi sözü Ahmet'in kalbini kırdı merak ediyorsanız aşağıdaki videoyu izleyin.

Bana göre Ahmet Kural binbir surat bir insan.Suratını istediği duygu anına göre şekillendirebiliyor.Bu çok ayrı bir yetenek bence.Videoyu izlediğiniz de demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.



Dijital ve Teknoloji Dünyasının Kalbi Webit 2012'de Atacak

webit logo
Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinin gelişmekte olan dijital, teknoloji ve girişimcilik ekosisteminin küresel çapta tek etkinliği Webit Kongresi, dünyanın dört bir yanından 150’den fazla konuşmacıyı 10-11 Ekim tarihlerinde İstanbul’da ağırlayacak. Kongre’nin 60 ülkeden altı bin delegeyi bir araya getirmesi bekleniyor.

Gelişmekte olan EMEA pazarlarına odaklanan dünyanın tek uluslararası dijital, teknoloji ve girişimcilik ekosistemi etkinliği Webit Kongresi (www.WebitExpo.com), 10-11 Ekim 2012 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek.


Dijital, telekomünikasyon ve inovasyon dünyasının öncüleri, yatırımcılar, girişimciler, hükümet temsilcileri ile Google, eBay, Unilever, BBC, Coca-Cola, Microsoft, Facebook, Yahoo! gibi birçok markanın üst düzey yöneticilerini bir araya getiren etkinlik,  2012 yılında İstanbul’a taşınıyor.

Kongre, sadece iki gün içinde 60’ın üzerinde ülkeden altı bini aşkın ziyaretçiye, dünyanın dört bir yanından 150 konuşmacıya, yedi paralel konferansa, Webit Ödül Töreni’ne ve 50’nin üzerinde uluslararası ve yerel katılımcının yer alacağı ticaret fuarına yapacağı ev sahipliği ile eşsiz bir şölene hazırlanıyor. Webit, EMEA bölgesinden ve dünya genelinden katılacak misafirler için çok büyük bir network imkanı da sunuyor.

TEKNOLOJİ DEVLERİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

İstanbul’da Ekim ayında düzenlenecek kongre, Google, Facebook, Adobe, Intel, Mozilla, Yandex, PayPal, IBM, Opera, Qualcomm, Digital Ecosystems gibi dünyanın en yenilikçi şirketleri ile Forrester, Boston Consulting Group, Arthur D Little gibi araştırma ve danışmanlık şirketlerinden tanınmış konuşmacı ve üst düzey yöneticileri katılımcılar ile buluşturacak.

Edelman, OMD, G2, DDB Tribal, LBi, Huge gibi iletişim dünyasının lider firmalarının direktörleri ile Ferrero, Nokia, Renault’nun üst düzey marka temsilcilerinin ve TechCrunch, The Next Web, Wall Street Journal’dan dijital medya temsilcilerinin yanı sıra Webit 2012, Etihad Etisalat (Mobily), Mobinil (Africa), Deutsche Telekom AG, Orange, Azerfone Telekom firmalarının CEO’ları da dahil olmak üzere birçok ünlü isme ev sahipliği yapacak. Bakanlar ve üst düzey hükümet temsilcileri ise e-Yönetişim’in geleceğini masaya yatıracak.

Webit’e Türkiye’den konuşmacı olarak katılacak yöneticiler arasında ise Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, PayPal Türkiye Ülke Direktörü Kıvanç Onan, Google Bölgesel MEA Pazarlama Müdürü Mustafa İçil, Mikro Ödeme Sistemleri Kurucusu ve CEO’su Alper Akcan, Mobilera Kurucu Ortağı ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Arda Kertmelioğlu, Peak Games Kurucu Ortağı ve ve CSO’su Rina Onur, euro.message CEO’su ve Kurucu Ortağı Altuğ İnci ve Qualcomm Türkiye Genel Müdürü Barış Ruacan ile Garanti Bankası İnteraktif İletişim ve Tasarım Müdürü Evrim Ersoy yer alıyor. Ayrıca, Doğuş Medya Grubu Televizyon ve Video konulu özel bir panele ev sahipliği yaparken, IAB Türkiye ise Türkye’nin Dijital Manzarası başlıklı bir sunum yapacak.

Sektör liderleri ile temasa geçin

Konferanslar, atölye çalışmaları ve panellerin yanı sıra kongre aynı zamanda, sektör liderleri ve profesyonellerinin bir araya gelerek işletmeleri için yeni ticari ipuçları edinebilecekleri, işbirlikleri ve bağlantılar sağlayabilecekleri, bu sayede işlerini bir üst düzeye çıkarmak üzere network oluşturabilecekleri bir ortama da zemin oluşturuyor.

e-Academy Yönetim Kurulu Başkanı ve Webit Kongresi’nin Kurucusu Plamen Russev (www.Russev.com) “Webit Kongresi, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve dünya genelindeki diğer pazar oyuncuları için öncü rolü oynuyor, dijital ve teknoloji dünyasının sınırlarını zorluyor, trendleri belirliyor ve yeni iş fırsatları yaratıyor. Webit Kongresi, sektör adına söz söyleyen önemli konuşmacıların ve dünyanın önde gelen yöneticilerinin bölgesel pazar oyuncuları ile bir araya geldiği ve iş fırsatlarını keşfettiği tek etkinlik. Geçen yıl Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Webit’te beş bini aşkın ziyaretçiyi ağırladık. Bu yıl da İstanbul’da, 60 ülkeden altı bini aşkın ziyaretçinin dijital dünyanın geleceğinin belirleneceği etkinlikte aramızda yer almasını bekliyoruz” diye devam etti.

Webit’12’ye kaydolmak, etkinlik, konuşmacılar, gündem ve bundan önceki Webit etkinlikleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için http://www.webitexpo.com/ adresini ziyaret ediniz.

Webit Kongresi destekçileri:
Digital Ecosystems, Yandex, PayPal, Softlayer, Garanti Bankası, Gemius, IHS, ThinkDigital, Crimtan, ikoo, Qualcomm. Platinum medya ortakları: Doğuş Medya Grubu, Kinetic, Nokta.

Webit Kongresi, dünyada aralarında IAB Europe, Çevrimiçi Yayıncılar Derneği (OPA), Avrupa İletişim Ajansları Derneği (EACA), EGTA, Arap ICT Örgütü (AICTO) gibi tüm önde gelen uluslararası sektörel ve ticari derneklerin stratejik sektörel desteği ve çok sayıda yerel ve bölgesel dernek, devlet, sektör ve ticaret kuruluşlarının desteği ile düzenlenen tek etkinlik olarak öne çıkıyor.

Webit Kongresi



Bir bumads advertorial içeriğidir.

Facebook'ta Sizi Silen Kişileri Görün


facebook login


Haberiniz olmadan sizi silen ve daha sonra size Kanka dondurdum ya gibi yüzsüz yüzsüz konuşan insanları bu eklenti ile görecek ve gerekeni yapacaksınız(Ne biçim tarif ettim öyle :D )

Öncelikle eklenti sadece Chrome tarayıcısında çalışmaktadır. Hesap çalma niteliğinde değildir. Eklentiyi kurduktan sonra tarayıcınızı yeniden başlatın ve biraz kurcaladıktan sonra sistemi çözersiniz zaten. :)

Eklentiyi buradan indirebilirsiniz.

New York City

Hayatımda en çok görmek istediğim yer New York ! New York'a gidemezsem bilin ki gözüm açık giderim.Yahu ben böyle mimarisi, düzeni güzel bir yer görmedim.Adamlar öyle şeyler yapmış ki günün her dakikasını sıkılmadan keyifle, eğlence ile geçiriyorsun bu şehirde.Gerçek anlamda yaşamak istiyorsan eğer bu şehirde yaşayacaksın arkadaş !

Bazıları için ise karmaşanın, gürültünün ve yaşanılmayacak bir şehir New York.

Sırf bu şehire olan aşkım yüzünden.Tüm yabancı filmlerin nerede geçtiğine bakıyorum.Eğer film New York'ta çekilmişse o filmin yeri bende ayrı oluyor.Dünya'nın başkenti olmalı bence New York.Şarkısı bile var New York New Yoooork.... 

New York City ærakman

Tatil Bitti Ya La

Vay arkadaş şu güzelim 3 aylık tatilde bitti.Hayır anlamıyorum ki niye bu kadar çabuk geçip gidiyor.Beni görende sanki 2.sınıfa geçtim sanacak.11 yıldır yaşıyorum bu döngüyü.Anaa harbiden 11 yıl olmuş lan.Oha la o kadar yıldır eziyet çekiyorum :(

Mini mini birler çalışkan ikilere buradan şunu söylemek istiyorum, IceBerg'in görünmeyen tarafı da var.Doğruyu konuşmak gerekirse bu tatil diğerlerinden daha eğlenceli geçti gibi.

Her şeyi yaptım hemen hemen o yüzden biraz kafam rahat olacak ve aklımda "Keşke tatilde şunuda yapsaydım lan." demiyeceğim.Neyse beyler, bayanlar (ladies&centilmen) Summer Is Oveeer diyerek yazımı bitirmek istiyorum..

Summer is over- back to school

Neden Blog Yazıyorum ?

Aslında bir çok nedeni var ama ana nedenim içimden gelenleri benim kim olduğumu ne olduğumu merak etmeyen insanlara okutmak ve onların düşüncelerini yorum olarak almak.Böylece her insanın yazılarım hakkında neler düşündüğünü öğreniyor ve insanları tanımaya çalışıyorum.

Bunun dışında blog yazmak insanın konuşma ve yazım dilini de güçlendiriyor.Bu yüzden tek bir şey söyleyeceğim. 4ever Blogger !
 Neden Blog Yazıyorum ?









Blogger ThumbNail Eklentisi

ærakman Blogger ThumbNail Eklentisi
ThumbNail eklentisini bir nevi WordPress Öne Çıkarılmış Görsel olarak düşünebiliriz.Yazınızı temsil eden bir resim yüklediğinizi varsayın.Bu resim 500x500 boyutunda.AnaSayfa'nız da çok büyük duracak değil mi ? Bu eklenti ile yazılarınızı temsil eden tüm resimler ayarladığınız boyutta yani 200x200 veya 120x120 olarak çıkacak.

İstediğimi tam olarak anlatabilmişimdir umarım :) Şimdi kodları vereyim ve kodlar arasında ki gerekli ayarları anlatayım.

<head>

Kodlarımızı bu iki tagın arasına ekleyebilirsiniz.

</head>

<script type='text/javascript'>var thumbnail_mode = &quot;no-float&quot; ;
summary_noimg = 550;
summary_img = 550;
img_thumb_height = 120;
img_thumb_width = 130;
</script>
<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
function removeHtmlTag(strx,chop){
if(strx.indexOf("<")!=-1)
{
var s = strx.split("<");
for(var i=0;i<s.length;i++){
if(s[i].indexOf(">")!=-1){
s[i] = s[i].substring(s[i].indexOf(">")+1,s[i].length);
}
}
strx = s.join("");
}
chop = (chop < strx.length-1) ? chop : strx.length-2;
while(strx.charAt(chop-1)!=' ' && strx.indexOf(' ',chop)!=-1) chop++;
strx = strx.substring(0,chop-1);
return strx+'...';
}

function createSummaryAndThumb(pID){
var div = document.getElementById(pID);
var imgtag = "";
var img = div.getElementsByTagName("img");
var summ = summary_noimg;


if(img.length<=0) {
imgtag = '<span style="float:left;margin-right:5px;"><img src="http://1.bp.blogspot.com/-LmkIBd4NCVc/UEjANWLFbXI/AAAAAAAACAM/i1NMrPf3nyk/s1600/PNG.png" width="'+img_thumb_width+'px" height="'+img_thumb_height+'px"/></span>';
var summ = summary_noimg;
}

if(img.length>=1) {
imgtag = '<span style="float:left; padding:5px 10px 5px 0px;"><img src="'+img[0].src+'" width="'+img_thumb_width+'px" height="'+img_thumb_height+'px"/></span>';
summ = summary_img;
}

var summary = imgtag + '<div>' + removeHtmlTag(div.innerHTML,summ) + '</div>';
div.innerHTML = summary;
}

//]]>
</script>

Yukarıdaki kodların arasından şu kodlar resmin küçültme oranını ayarlamanızı sağlar:

img_thumb_height = 120;
img_thumb_width = 130;

Aşağıdaki kodlara ise resim eklemediğiniz yazılarınız için "Önizleme Resmi Yok","Resim Eklenmemiş" gibi bilgilendirici resim adresini yönlendirebilirsiniz.

if(img.length<=0) {
imgtag = '<span style="float:left;margin-right:5px;"><img src="http://g1209.hizliresim.com/11/4/cn5zw.png" width="'+img_thumb_width+'px" height="'+img_thumb_height+'px"/></span>';
var summ = summary_noimg;
}

Örnek Resim:


Blogger ThumbNail Eklentisi Örnek Resim

İyi bloglamalar...

Muhabbet Kuşumu Kendime Nasıl Alıştırabilirim ?

Muhabbet Kuşum Kendime Nasıl Alıştırabilirim ? - ærakman
Kuşunuzu eğitmek için en önemli olan ilk şey onun güvenini kazanmaktır.Eğitime başlamamış olsanız dahi her zaman yavaş hareket edin ve yumuşak ses tonuyla konuşun.Kuşunuza zarar verecek ya da ürkütecek hiç bir şey yapmayın.Özellikle kafesin yanında gürültü yapmayın ve kuşunuzun başının üstüne ani hareketlerden kaçının.Kuşunuz eğer başka insanların elinde alışmadıysa, size güvenmeyecektir. Böylece ilk aşama onun güvenini sağlamak olacaktır.




1. Bölüm

Güvenini sağlamak: Amacımız kuşunuz ve sizin aranızdaki güveni sağlamak. Bu aşama en az 10-15 dk sürmelidir ve size bunu günde 2-3 kez yapmanızı tavsiye derim.


1. Adım: 

Bildiğiniz gibi kuşunuz ellerden korkarlar. İlk olarak kuşunuzun göreceği şekilde ellerinizi kafesin yanına koymaktır. Elinizi o şekilde tutun ve yumuşak ses tonuyla konuşmaya başlayın.Ona korkulacak bir şey olmadığını hissettirin. Zaman geçtikçe ona zarar vermeyeceğinizi anlayacak ve rahatlayacaktır. 3-4 gün bunu tekrarladıktan ve kuşunuz bu harekete alıştıktan sonra 2. adıma geçebilirsiniz.



2. Adım:

Şimdi kafesin kapağını yavaşça açın ve kuşunuzu korkutmadan elinizi içeri sokun. Başta korkabilir ama alışana kadar hareket ettirmeden elinizi içeride tutun, bir süre sonra rahatlayacaktır.Bunu kuşunuz alışana kadar 4-7 gün yapmaya devam edin.



3. Adım

Bu adımda ise, elinize biraz yem alarak elinizi kafesin içinde tutmanız.Bir tüneğin yanına elinizi yaklaştırın ve elinize gelmesini bekleyin, bu zamanınızı alabilir ama sabretmeniz gerekir. 3-5 kez denemelisiniz böylece kuşunuz rahatlayacak ve sonunda elinizden yem yiyecektir.Kuşunuz bu aşamayı tamamlayana kadar diğer aşamaya geçmeyiniz.


Muhabbet Kuşu Resimleri


2. Bölüm

Elde evcilleştirme: Bu bölümün amacı da, kuşunuzu kafesin dışında elinize alıştırmaktır.10-15 dakikanızı alır ve günde 2 kez yapmanızı tavsiye ederim.



1. Adım

Kafesin içinde parmağınızı bir tünek gibi düz tutun ve üzerine çıkmasını sağlayın.Eğer çıkmıyorsa, ayaklarının altına yaklaştırın ve üstüne atlamasını sağlayın. Ya da yem vererek elinize gelmesini sağlayabilirsiniz.


2. Adım

Kuşu elinize aldıktan sonra yavaşça dışarı doğru çıkartabilirsiniz. Eğer geri kafesin içine atlarsa sıkılmadan bu işlemi tekrarlayın.Bunda da başarılı olamazsanız yem vermeyi deneyebilirsiniz. Kuşunuzu kesinlikle elinizle yakalamayın, bu onun güvenini incitecektir.Eğer problemsiz bir şekilde bu adımı atlatabilirseniz, diğer adıma geçebilirsiniz.


3. Adım:

Kuşunuzu dışarı çıkardığınızda ilk yapacağı şey, şaşkınlığından ötürü, kafese geri uçmak olabilir. çünkü o kafese alışmıştı ve orassı onun için güvenl, bir yerdi. Siz bu durumda kafesin üstünde onu bırakın ve etrafı keşfetmesi ve kafesin etrafında dönerek dışarıda olmaya alışması için ona biraz zaman tanıyın. Elinize yine yem alarak uzatın ve elinize gelmesini sağlayın.


Muhabbet Kuşumu Kendime Nasıl Alıştırabilirim ?


3. Bölüm

Bu bölümde ise evcilleştirmeyi tamamlamayı anlatacağım.Öncelikle oda da, pencerelerin, havalandırmanın kapalı olmasına, ateş gibi yanıcı ve zarar verici maddelerin olmamasına dikkat edin.Oda temiz ve toplu olmalıdır. Kuşunuzu evcilleştirmeye başlamadan önce odayı özel olarak hazırlayın. Her adım en az 15-20 dk sürmeli ve bu işlem günde 1-2 kez uygulanmalıdır.




1. Adım

Kuşunuzu elinizin üstünde emniyetli, emin bir odaya götürün.Yürüdüğünüzde kafese doğru geri dönerse, elinize tekrar alın ve pes etmeyin.Kuşu, kafesi göremeyeceği şekilde tutun.Elinizle yem ya da biraz meyve verebilirsiniz. Onunla nazikçe konuşun, sevin, okşayın. Eğer bundan hoşnut olmaz ve kaçarsa kaçtığı yerden tekrar alın ve aynı şekilde eğitmeye devam edin.Günde 3-5 kez bu işlemi tekrarlayın.


2. Adım:

Şimdi ise eğitime geldi sıra. Bu sefer yemi eğitim için kullanacağız. Parmağınızda olan kuşunuzun, diğer elinizin parmağına adım atmasını sağlayacağız.Ayaklarının altına doğru diğer parmağınızı götürün ve adım atarak öbür parmağınıza atlamasını bekleyin, eğer başarılı olursa ona ödül olarak yem verin ve bu işlemi tekrarlayın. Böylece parmaklarınızın arasında gezmeye alışacaktır.


3. Adım

Artık eğitim sürecinin sonuna geldik. Birbirinize iyice alışana ve tanıyana kadar pratik yapmanızı öneririm. Muhabbet kuşlarının iç güdüsel isteği, her zaman yükseklerde olmaktır böylece kendilerini daha güvende hissederler.Omuzunuza çıkmasını ve ordan elinize gelmesini sağlayın. Bu onun çok hoşuna gidecektir. Güzel şeyler yaptığında ona ödül olarak sevdiği yiyeceklerden verin ve bu işlemi tekrarlayın ki hem öğrensin hem de size daha çok alışsın. Artık kuşunuz evcilleşti ve ona istediği yere uçmasına izin verebilirsiniz. Evinizin emin olan ve kuşun rahat edebileceği odalara salabilirsiniz. Hatta eğer televizyon izlemek isterseniz, oturma odasına omzunuzda gelmesine izin verebilirsiniz.Onu evdekilerle de tanıştırın, korkmasına engel olun. Birbirinizi daha iyi tanıyın ve muhteşem iki dost olun...

Bir Yorum İçin Değer Mi ?

Sosyal imleme için gruplar da yazılarını paylaşan ve "1 Yorumcuk Nolur ?", "Allah rızası için bi yorum lütfen.", "Yorum atandan Allah razı olsun." gibi yazılar yazanlar, kendilerini benim gözümde gerçekten küçük düşürdüler.Eğer bu WordPress, Blogger sistemlerinde yorumlama olmasaydı sadece yazı yazmak olsaydı daha mı iyi olurdu diye düşünmeden edemiyorum...

Sen yaz yorum da gelir, ziyaretçi de... Ama sanki yorumu bir kamçı olarak görüyorlar.Beni kamçılayan şey, "yorumsuzluk, yazılarımın okunma oranının düşük olmasıdır." Bu etkenler büyük bir yer kaplamasa da "İnsanların ilgisini çekmedi farklı şeyler yazmalıyım" dedirtiyor bana.

Umarım yoruma değil de okuyucularınızın memnuniyetine önem verirsiniz bundan sonra :)

Türkiye de Tedavi...


Bazen öyle haberler duyuyoruz ki acaba gerçekten bu karikatür gibi mi tedavi ediliyor hastalar ? Evet bana da saçma geliyor ama sen o kadar yıl tıp oku üzerine uzmanlık sınavını da hallet.Ama hala iğne vururken, ameliyat ederken yanlış yere müdahale et ve hasta felç olsun, hayatını kaybetsin....

Blogger Post Meta Description Ayarları

Blogger Yazı Arama Açıklaması Ayarı
Bu özellik ile yazılarınızın içeriğinden kısaca bilgi verebilirsiniz.Bu da arama motorlarının yazı hakkında önceden bilgi sahibi olmasını ve sizi üst sırala taşıması demek oluyor.

Bu işlemleri Yayın Ayarları > Arama Açıklaması bölümünden düzenleyebilirsiniz.Bu bölüme yazacaklarınız da kısıtlama olmasa da 160 karakteri aşmamak yararınıza olacaktır..



Blogger Post Meta Description Ayarları

Köpekbalığı...





Köpekbalığı

SEO Açısından Backlink

SEO Açısından Backlink
Backlink'in Türkçe karşılığı geri bağlantı demektir.En basit olarak, bir sitenin başka bir site tarafından link verilmesi yani referans olarak gösterilmesine 'Backlink' denir.Peki SEO açısından önemi nedir ?

Backlink seo açısından oldukça önemlidir.Günlük özgün makale yazımı kadar önemlidir.Bu yüzden ücretsiz ve kaliteli backlink veren servisleri bularak SEO açısından sitenizi geliştirebilirsiniz.


Ya da arkadaşlarınız ile anlaşıp, link takası isteyebilirsiniz.Fakat maddi bir geliriniz var ise hiti ve ziyaretçisi fazla bir siteden link satın alabilirsiniz.

Blogger Yandex Sitemap Ekleme

Yandex Logo
Yandex , Türkiye piyasasına ciddi reklam geliri ile girmiş olsa da Türk piyasasında çok etkili olamadı. Webmasterlar hit gelmiyor diye çokta fazla Yandex'e ilgi duymamış durumda olsalar da blogunuzun Yandex tarafından indexlenmesi siteniz için ekstra değer sağlayacaktır.Sitemap kaydınızı yaptırmanız Yandex'e hızlı bir giriş yapmanızı sağlayacaktır.Blogger hesaplarınızla sitemap ayarlaması yapmanız için öncelikle kayıt olmanız gerekiyor.

Kayıt işlemi oldukça basit olduğu için ben hemen size Sitemap eklemeyi anlatıyorum.

Sitelerim bölümünden Sitemap ekleyeceğimiz blogumuzu seçiyoruz.Daha sonra aşağıdaki resimdeki gibi hareket ediyoruz

Blogger Yandex Sitemap Ekleme - Resimli Anlatım


Karşımıza çıkan yere aşağıda vermiş olduğum sitemap adresini yazıyoruz.

http://aerakman.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=updated Mavi ile belirtmiş olduğum yere kendi blogger adresinizi yazın ve aşağıdaki talimatları sırası ile yapın...

Blogger Yandex Sitemap Ekleme

Bana hayırlı uğurlu olsun demek, size de sabırla indexlenmeyi beklemek kalıyor :)

Blogger Resimler İçin Alt ve Title Etiketlerinin Önemi

Blogger Resimler İçin Alt ve Title Etiketlerinin Önemi
Çok kısa bir şekilde önemini size anlatayım.Alt ve Title etiketleri resimlerin indexlenmesinde yardımcı rolü büyüktür.Google İmage Botları ve diğer arama motorlarının botları resimlerini indexlemede sorun yaşamazlar.Bu nedenle Alt ve Title etiketleri SEO açısından büyük önem taşır :)




Alt ve Title Etiketleri Resimlere Nasıl Eklenir ?

Eklediğiniz resmin üzerine 1 kez tıklayın ve aşağıdaki işlemleri gerçekleştirin.

Alt ve Title Etiketleri Resimlere Nasıl Eklenir ?

Alt ve Title Etiketleri Resimlere Nasıl Eklenir ?

Bir sonraki SEO yazımız da görüşmek üzere, esen kalın :)

Sigara Molası

Sigara Molası

Blogger SEO'ya Uygun Meta Tag ve Title Ayarı

Blogger SEO'ya Uygun Meta Tag ve Title Ayarı
Bu optimizasyonumuzun da SEO'ya oldukça büyük bir etkisi vardır.Title ayarı, yazı başlığı > site başlığı olarak görüntülenmesini sağlar.Eğer Title ayarı yoksa site başlığı > yazı başlığı olarak görünür ve arama motorlarında öncelik yazı başlığı olduğu için Title ayarı yapmış olan kişiler sizin üst sıranız da yer alır.

Meta tag’lar HTML kodunuzun <head> </head> arasına yerleştirilmiş bilgi etiketleridir.Arama motorlarına site ve içeriği hakkında bilgi sunar.



Blogger Meta Tag ve Title Ayarı Nasıl Yapılır ?


Tasarım kodları arasında CTRL+F ile aşağıdaki kodu bulun.

<head>

Bulduğumuz kodun hemen altına aşağıdaki kodları ekliyoruz.

<b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>
<meta content='Buraya blogunuzun tanımı gelecek' name='description'/>
<meta content='Buraya aralarında virgül olacak şekilde birkaç etiket girmeniz gerekiyor. Standart olarak 20 etiketi aşmayın derim.' name='keywords'/>
<meta content='Adınız' name='Name'/>
<meta content='root' name='author'/>
<meta content='Yapımcının adı' name='Creator'/>
<meta content='Paylaşımcının adı' name='Publısher'/>
<meta content='Bazı Hakları Saklıdır' name='Copyrıght'/>
<meta content='Global' name='Dıstrıbutor'/>
<meta content='General' name='Ratıng'/>
<meta content='All' name='Robots'/>
<meta content='1 days' name='Revısıt-After'/>
</b:if>

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>
<title><data:blog.pageTitle/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> « <data:blog.title/></title>
</b:if>

Yukarıdaki kodları kendinize göre düzenlediğiniz zaman Meta Tag ve Title Ayarlarımızı yapmış oluyoruz.

Sosyal Medya'nın En Çok Konuşulan Kızı

Sosyal Medya'nın En Çok Konuşulan Kızı !

Son günlerde facebook twitter gibi sosyal ağların neredeyse hepsinde bu kızın videosu paylaşıldı.Video sadece 6sn olmasına rağmen çoğu kişiyi kendine hayran bırakıyor.Evet hanımların bazıları kıskanabilir, sevmeyebilir, beğenmeyebilir.



Ama YouTube da 1.230.000'a yakın kişi bu videoyu izlemiş.İzleyenlerden 3.816'sı videoyu beğenmiş, 807'si ise beğenmemiş.

Aslında izleyici sayısına bakarsak beğeni az diyebiliriz çünkü çoğu kişi YouTube kanalına hit çekmek için videoyu bilgisayarına indirip farklı bir isimle kendi hesabına yükledi.

Belki aramızda hala izlememiş, videoyu bilmeyenler vardır diyerek bu videoyu sizlerle paylaşıyorum :)

Ben kızdan hoşlandım yani, 6sn'de insanı etkiliyor hoş ve sevecen :)


Blogger Heading Tags Optimizasyonu

Blogger Heading Tags Optimizasyonu
SEO'nun ne olduğu artık herkes biliyor diye düşünüyorum ancak tek bir cümle özetleyeyim.SEO, arama motorlarında üst sıralara çıkmanızı sağlar.Bu yüzden SEO ayarlarınızı iyi yapmalısınız.

Heading Tags, yazı başlıklarınızın boyutlarıdır.Heading Tagsnızın SEO'ya uyumlu olup olmadığını şuradan öğrenebilirsiniz.Gelelim Heading Tagsımızı SEO'ya uyumlu yapmaya...



Tema şablonuna giriş yapın ve Widget Şablonlarını Genişlet kutucuğunu işaretleyin ve aşağıdaki kodu CTRL+F ile bulun.

<h3 class='post-title entry-title' itemprop='name'>

<h3> taglarını <h1> yapınız. Aşağıdaki resimden daha iyi anlayabilirsiniz.


Heading Tags H Etiketi Ayarı


CTRL+F ile bulduğunuz kod bütününden 2 tane olacak.Biri blogunuzun web görünümü diğeri ise mobil görünümü bu ikisini de <h1> olarak değiştireceksiniz.

Heading Tags sayesinde arama motorlarında üst sıralara çıkarsınız ve hitiniz artar.

Not: Eğer h1 tagı ile yazı boyutu fazla olduysa bunu css kodları ile düzenleyebilirsiniz.

SEO'ya önem verin ki o da sizi üst sıralara taşısın.

Layer"

Reklam

 
Support : Türkçe | Blogger | Temaları
Copyright © 2014 Film Siteleri - Tüm Hakları Saklıdır
Filmsitelerin.blogspot.comTürkçe Blogger Temaları
powered by Filmsiteleri.net