Son Eklenenler

Facebook Sayfa Linkleri Değişime Açıldı

Facebook,açtığımız yeni sayfalar için rastgele sayfa urlsi verirdi.Bizler de sayfa beğeni sayımız 25 olduğun da sayfamız için bir kullanıcı adı belirlerdik.Fakat daha sonra hepimizin sıkıntısı bu kullanıcı adlarının değiştirilmemesiydi.

Şimdi facebook bizlere değiştirmek istediğimiz kullanıcı adları için bir şans verdi.Profillerimizde ki kullanıcı adlarımızı da değiştirme şansı tanısaydı tam olacaktı.Belki ilerleyen günlerde onu da yapabiliriz.




Nasıl değiştiririm ?
 

www.facebook.com/username adresine gidin,daha sonra kullanıcı adını değiştirmek istediğiniz sayfayı seçin ve kullanıcı adınızı bir defalık olmak üzere değiştirin.




Not:

  • Kullanıcı adınızı değiştirdiğiniz takdirde,eskisini kullandığınız bağlantıları,resimleri yenilemeniz gerekli.
  • Kullanıcı adınızı sadece bir kez değiştirebileceğinizi unutmayın.
  • Kullanıcı adınızda ki nokta (.) işaretinin etkisiz olduğunu unutmayın.

aerakman Blog Logoları - Nereden Nereye

Picasa albümlerime göz atarken gözüme çarptı logolar :) Eskiye döndüm bir an.O sıfırdan başladığım ve henüz toy olduğum zamanları hatırladım.Yüzüm de bir tebessüm oluştu.Blogum için yaptığım logoları sizlere göstermek istiyorum.Çoğumuz bilir logolarımızı fakat aramıza yeni katılan okurlarımın bileceğine emin değilim :)



Logolara bakarken kendime kızdımda "Bu nasıl logo ?" diye.Kendime her zaman daha iyisini yapabileceğimi aşılamayı severim.Fakat o zamanlar kabiliyetim o kadarmış diyorum fakat şu son logomuz ile kendimi geliştirdiğimin farkına vardım.Sözü fazla uzatmadan hemen logolarımızı gösteriyorum...

Blogger'a adım attığımda kullandığım 1. Logo


















Blogger şablonu değiştirmek durumunda kaldığım için kullandığım 2. Logo












Maskot olarak kullandığım kuşun alakasız geldiğini düşünerek yeni yaptığım 3. Logo







Biraz renklenmek gerektiğini düşünerek yaptığım 4. Logo
















Tekrar sevdiğim renklere dönerek ağırlıklı olarak "gri"yi kullandığım 5. Logo


















Ve son olarakta blogumda kullandığım logoyu yaptım.Ufak bir nostalji yapalım dedim :) Bu günlere gelmem de destekçim olan,emeği geçen herkese binlerce kez teşekkürler !

Film Altyazılarının Uyumluluğunu Kolayca Kontrol Edin

Merhabalar. Bugün sizlere indirdiğiniz DiVx'li bir filmin altyazısını nasıl indirip tek tek test etmeden onun altyazısı olduğunu anlayabileceğiniz bir teknikten bahsedicem.




Resimdeki kırmızı ile taralı kısım elinizdeki filmin sürümüdür.



Buradan sonra herhangi bir altyazı sitesine gelelim.Googleye yazın taratın reklam olur diye vermiyorum.Ben bulduğum sitenin alt yazı listesine geldim filmi bulduktan sonra.






























Kırmızıyla işaretlediğim yer sizin film sürümünüze uyumludur.Böylece o altyazıyı indireceksiniz.Bütün alt yazıları deneyerek hangisi uyumlu diye uğraşmanıza gerek kalmadı :)

Yeni Dizi İşler Güçler


Diziyi iki beğendiğim oyuncu olduğu için izlemeyi düşünüyorum.Çünkü yaptıkları çoğu işte beraber yer alıyorlar bununla da kalmıyor izleyenleri gülmekten kırıp geçiriyorlar.
Üsküdara Giderken adlı dizimizde Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz adlı oyuncularımız iki kafadar olarak dizi geç saatte de olsa enerjimiz olmasa da yüzlerimiz de o tebessümü yaratarak bizlere yeniden enerji kazandırıyorlardı.Bu dizimizde iki kafadar yine beraber rol alıyorlar.Eminim ki bu dizide de çok güleceğiz,eğleneceğiz.Kısaca dizimizi özetleyecek olursak,


Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz muhteşem filmlerini çekme hayalleri kuran, ve gerekli parayı toplamak için istemeyerekte olsa 'Meslek Hikayeleri' adlı belgesel-programda sunuculuk yapan üç aktördür. Ahmet, başrol oynadığı günlerin özlemini çekmekte, mazideki başarılarının göz ardı edilmesinden şikayet etmektedir. Murat, mesleğinin gereklerini yapmaya çalışırken , kendisini terketmiş olan eski sevgilisiyle beraber çalışmanın zorluklarını yaşamaktadır. Sadi, kapı gibi gümrük memurluğunu oyuncu olmak için bırakmış, para dertleri ve ailevi sorunlarla uğraşmaktadır. Figürasyon yaptığı bir tarihi diziden başka gelir kaynağı olmayan Sadi için 'Meslek Hikayeleri'nin yayınlanması ve ücretlerini almaları çok önemlidir. Bu sıra da programın Yapımcısı ve yapım ekibi işleri kolaylaştırmamakta güçleştirmektedir. İlginç aile üyeleri, değişik menecerleri, ve olmazsa olmaz komşuları ile üçlümüzün hayatları bütün tuhaflıkları ile devam etmektedir. 'Meslek Hikayeleri' için çektikleri ve yayınlanmayan bölümler içlerine dert olan üçlü, yayınlanabilecek kalitede bir bölüm için kolları sıvarlar. Ve ellerinden geleni de yaparlar.






Bu akşam (28 Haziran 2012) saat 22.00 da Star TV de buluşuyoruz :)

CSS3 İle Oluşturulmuş Sosyal Paylaşım Butonları

Merhabalar,bugün size yine güzel bir eklenti ile tanıştıracağım.İlk gördüğüm de çok hoşuma gitti.Biraz kurcaladıktan sonra sizlere sunma gereği duydum :) Butonlarımız CSS3 ile oluşturulmuş ve gayet hoş hover efektleri kazandırılmış.








Öncelikle aşağıdaki kodu şablonunuzdan CTRL+F yardımı ile bulun.

]]></b:skin>

Yukarıdaki kodun hemen üstüne aşağıdaki CSS3 kodlarını ekleyin.

#w2b-share ul {list-style: none;clear: none;padding: 0px 0px ;margin: 5px 0;}
#w2b-share ul li {display: inline;background:none;margin:0;padding:0;}
#w2b-share ul li a {display: block;float: left;width: 32px;height:32px;background-image: url('https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4Qe4Redz9uKlFLwRGWzUcKGwD_9YnO-xSNRiYJiK7J44hFULR6YP-DO1Ly5YpxIiQA2DzrWaBv8pPj-IBXj3lji0_pvYFZfWHnqzmA9kr1AsmujxdsMQ52BFvG4MqSOBZbwNYyX0AfXm_/s1600/way2blogging-share-icons-sprite.png') ;margin-left:3px;background-repeat: no-repeat;margin-right: 2px;-moz-transition: all 0.3s ease;-o-transition: all 0.3s ease; -webkit-transition: all 0.3s ease; -ms-transition: all 0.3s ease; transition: all 0.3s ease; }
#w2b-share ul li a.twitter {background-position: -0px -0px; }
#w2b-share ul li a.twitter:hover {background-position: -0px -33px; }
#w2b-share ul li a.facebook {background-position: -32px -0px; }
#w2b-share ul li a.facebook:hover {background-position: -32px -33px; }
#w2b-share ul li a.google {background-position: -128px -0px; }
#w2b-share ul li a.google:hover {background-position: -128px -33px;}
#w2b-share ul li a.more {background-position: -576px -0px; }
#w2b-share ul li a.more:hover {background-position: -576px -33px;}


Temayı kaydetmeden aşağıdaki kodu bulun.

<data:post.body/>

Yukarıda bulduğumuz kodun hemen sonrasına aşağıdaki kodları ekleyin.

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<div id='w2b-share'>
<ul>
<li><a class='twitter' expr:href='&quot;http://twitter.com/?status=&quot; + data:post.title + &quot; - &quot; + data:post.url ' rel='nofollow' target='_blank' title='Share this post on twitter'/></li>
<li><a class='facebook' expr:href='&quot;http://www.facebook.com/sharer.php?u=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;title=&quot; + data:post.title' rel='nofollow' target='_blank' title='Share this post on Facebook'/></li>
<li><a class='google' expr:href='&quot;http://www.google.com/bookmarks/mark?op=add&amp;bkmk=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;title=&quot; + data:post.title' rel='nofollow' target='_blank' title='Bookmark this post on Google'/></li>
<li><a class='a2a_dd more' expr:href='&quot;http://www.addtoany.com/share_save?url=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;title=&quot; + data:post.title '/><script src='http://static.addtoany.com/menu/page.js' type='text/javascript'/></li>
</ul>
</div>
</b:if>


Şablonunuzu kaydedin.İşlemlerimiz tamamlanmıştır.İyi bloglamalar.

Blogger Kalıcı Bağlantı Özelliği

 Blogger'a o çok beklediğimiz özellik sonunda geldi.Özellik şu anda bloggerın yenilikleri denediği draft.blogger.com adresinde bulunmakta.Bu özellik neye yarar hemen kısaca anlatayım.Blogger link olarak Türkçe karakterleri desteklemediği için "ı,ş,ğ,ü " harfleri linkimizde oluşmuyordu.Bu da SEO olarak kötü bir imaj sergilememize sebep oluyordu.

Blogger oluşturduğumuz başlığı link olarak alıyor.Az önce belirttiğim gibi Türkçe karakterler desteklenmiyor bu yüzden çoğumuz Seo Title ayarlamasını yapıyorduk.Kalıcı Bağlantı özelliği ile Seo-Title ayarı yapmadan hemen Yayın Ayarları başlığı altından linkimizi ayarlayabiliriz.

Seo Title Ayarlaması Nedir ?

Bir konu için başlığımız link olarak alındığı için biz öncelikle kaydımızı şu şekilde yayınlıyorduk.



Daha sonra Kaydı Düzenle diyerek başlığımızı aşağıdaki şekile getiriyorduk




bu şekilde linkimiz ve başlığımız uyumlu oluyordu.Fakat Kalıcı Bağlantı ayarları sayesinde bu uğraşa gerek kalmadan şu şekilde yapıyoruz.


Yeni kullanıcı panelinden,

Yeni Kayıt > Yayın Ayarları > Kalıcı Bağlantı



Yukaridaki bölüme url'mizi giriyoruz.Dikkat edilecek iki husus var.

Özel URL'mizi yazarken muhakkak Türkçe karakter kullanmayın ve boşluk yerine aralarına - (tire) koyun.

Otomatik URL seçeneğini seçerseniz başlığınızdaki Türkçe karakterler yine desteklenmeyecektir.



İyi bloglamalar.

FIFA 13 Çıkış Tarihi Belli Oldu

EA Canada tarafından geliştirilen dünyanın en başarılı, en iyi futbol simülasyonu olan FIFA’nın bu yıl içinde piyasada olacak olan oyunu FIFA 13 için resmi çıkış tarihi açıklandı.Biliyoruz ki FIFA 12 için köklü değişikliklere gidilmişti.Çarpışmayı en gerçekçi hale getirebilmek için muazzam emek harcanmıştı.

PES 13'ün kapak isim olarak C.Ronaldo'yu seçmesi üzerine FIFA 13'te ise Messi yer alıyor.FIFA 12 de kullanılan Impact Engine yeni bir kullanım olduğu için oyun içi hatalarla karşılaşmıştık.FIFA 13'te bu hataların çoğunu gidereceklerini söyleyen yönetim.FIFA 13'ün resmi çıkış tarihini,28 Eylül 2012 olarak duyurdu.Geride bıraktığımız yıla baktığımızda en büyük rakibi PES serisine büyük fark atan FIFA serisi bunun devamını getirmeyi amaçlıyor.

CSS İle Oluşturulmuş Blogger Arama Kutusu


Bugün sizlere bloglarımız için CSS ile oluşturulmuş bir arama kutusunun kodlarını taktim edeceğim.Arama kutumuz sadece blog içindeki yazıları aramaktadır.Ve eski arama kutuları gibi yazıların tam başlıklarını istemez.CSS ile buton ve arama kutusu zenginleştirilmiştir.

 Bu güzel arama kutusunu nasıl ekleyeceğinizi anlatacağım.

Öncelikle CTRL+F ile aşağıdaki kodumuzu bulalım.

]]></b:skin>

Bulduğumuz kodun hemen üzerine aşağıdaki CSS kodlarını ekleyin.

<--- Arama Kutusu --->

#w2bOldSearch {
display: block;
clear: both;
margin: 10px 0;
}

#w2bOldSearch #w2bSinput {
background: url("https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2vUPAlgpr23cphiGdIUbgxSD5g7M426n4mgupuman_SvIlkD1oxspMwq0TrKILCZTak2AFCoHNoajRc920JHKuttktLpQoOCMhqYFow65o97ETDvt28tuzy5JkCHsV68EN7p-judUKPrg/s20/Search-icon.png") no-repeat scroll 8px center transparent !important;
padding: 7px 15px 7px 35px !important;
color: #444;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
border: 1px solid #D3D3D3 !important;

-webkit-border-radius: 4px;
-moz-border-radius: 4px;
border-radius: 4px;

-webkit-box-shadow: 1px 1px 2px #CCC inset;
-moz-box-shadow: 1px 1px 2px #CCC inset;
box-shadow: 1px 1px 2px #CCC inset;
}

#w2bOldSearch #w2bSsubmit {
color: #444;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
padding: 6px 15px;
border: 1px solid #D3D3D3;
cursor: pointer;

-webkit-border-radius: 4px;
-moz-border-radius: 4px;
border-radius: 4px;

background: #fbfbfb;
background: -moz-linear-gradient(top, #fbfbfb 0%, #f4f4f4 100%);
background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, color-stop(0%,#fbfbfb), color-stop(100%,#f4f4f4));
background: -webkit-linear-gradient(top, #fbfbfb 0%,#f4f4f4 100%);
background: -o-linear-gradient(top, #fbfbfb 0%,#f4f4f4 100%);
background: -ms-linear-gradient(top, #fbfbfb 0%,#f4f4f4 100%);
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient( startColorstr='#FBFBFB', endColorstr='#F4F4F4',GradientType=0 );
background: linear-gradient(top, #fbfbfb 0%,#f4f4f4 100%);
}

<--- Arama Kutusu Bitiş -->

Şimdi ise HTML kodlarımızı vereyim.

<div id="w2bOldSearch">
<form action="/search">
<input type="text" name="q" id="w2bSinput" />
<input type="submit" value="Ara" id="w2bSsubmit"/>
</form>
</div>

Yukarıdaki kodu ister widget olarak ister temanız da nerede gözükmesini istiyorsanız oraya ekleyebilirsiniz.
İyi bloglamalar...

Windows 8 Beklenirken Ne Gelmiş Meger

Windows 8: Tamamen Yenilenmiş Bir İşletim Sistemi mi?
Ne İşe Yarar Bu Arkadaş ?
Çevremdekilere söyler olmuştum. Bu Windows Androidle kapışmak için bi sistem geliştiricek diye. Meyvelerini vermeye başlamışta benim haberim yokmuş. Dünya devi boş dururmu.
Ama tabi windows 8i farklı beklerdik biz. Sen Windows'sun her kullanıcıya hitap etmek zorundasın.

Windows 8 denilen mahlukat bizim evlerimizde kullandığımız bilgisayarlarda hiçte kullanışlı degil. Hatta bir özentilik bile denilebilir. Sadece tablet kullanıcılarına hitap ediyor. Tamam gelişiyor bu tablet denilen mahlukatlar ama sen tablette bir call of grafiklerinin tadını alabilir misin? Veya pes oynuyorsun küçücük ekranlar. Hiç bir zevki yok.

Burdaki kanılarıma nereden vardıgımı açıklamaya geldi sıra.

Konunun başındaki resim bunu açıklıyor aslında degilmi..
Bunu ekranınıza taşıdığınızı düşünün.. Bir başlat menünüz yok. Sadece interaktif olarak tasarlanmış bir saçmalık. Androidle girdigi yarışta bizim gibi kullanıcıları kendinden bezdirecek windows. 1 sene ben bunun hayalini kurdum. Windows 7 olaganüstü e windows 8 daha olağanüstü olabilmek zorundaydı. Ama pat saçmasapan bir androidde benzeyen bir deli saçması.


Bi W8 Nereleremi Girdi İşte Size Resmi:







Unuttun bizi Windows efendi !








Sistem Görüntülerinden Görsel Olarak Devam Ediyorum :







İnceleme: DiRT2

Oyuna giriş yaptığınız da sizi büyüleyen bir menü paneli karşılamıyor aslında.Fakat oyun içi grafikleri fazlasıyla etkileyici.Diğer Cloin McRae serisine göre oyuna yeni yarış sahaları ve araçlar eklenmiş.


Bence bir yarış oyununu zedeleyen en büyük neden, oyuna girerken seçilen zorluk derecesidir.Bence yarış oyunlarına hiç yakışmayan bir şey bu.Her neyse biraz daha oyunun oynanmasına doğru geçelim isterseniz...

Oyuna başladığınız anda eğer NFS alışkını iseniz sizi şok edecektir bu oyun.Öyleki virajları almak ilk oynamada oldukça zor  %100 aracın kaportalarına zarar geliyor.Zorluk seviyesini istediğiniz kadar düşürün muhakkak otomobil ile virajları almakta zorlanacaksınız.





Klavye ile oynarsanız pek zevk alamayacağınızı söylemek isterim.En ufak bir tuşa dokunuş arabanın hemen tepki vererek o yöne kaymasına neden oluyor.Aracın hasar almasının fiziksel olarak aracın üzerinde gösterilmesi ve bunun kontrole de yansıması oldukça güzel.

Oyun kameraları klasik olarak, arkadan,tepeden,yakından,önden ve içeriden olarak sıralandırılıyor...Yarışta yaptığınız ufak bir hatadan dolayı zamanı geri alabiliyorsunuz.Aslında bu özellik hiç hoşuma gitmese de kullanmadım değil :)







Oyun hakkında fazla söyleyecek bir şeyim yok.Gayet güzel grafiklere sahip,denemenizi tavsiye ederim.

İşte birkaç görüntü:







Genç Tıraşı Olcam Ben - Fırat

Blogger İlk Yazı Altına Reklam Eklemek

Selamlar,bir okuyucumun ricası üzerine bu yazıyı yazma gereği duydum.Bu reklam alanını sadece adsense kayıt olanlar için olabiliyor diye biliyordum.Fakat kodlar ile oynama yaptığımız da bizde adsense kayıt olmadan yapabiliyoruz.Ben reklam kodlarını Blogger Minimal Teması'ndan alıntıladım.İsterseniz hemen anlatıma geçelim.






Aşağıdaki kodu CTRL+F yardımı ile aratın.


]]></b:skin>


Bulduğunuz kodun hemen üstüne  aşağıdaki CSS kodlarımızı ekliyoruz.


/* Sponsor Ol Reklam Alanı */
.sponsor {font-size: 11px; padding: 20px 0; color: #565656}
.sponsor a {color: #64afe7}
.sponsor a:hover {text-decoration: underline}
.sponsorReklam {background: url("https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCcopMVzx_p_l5LAkGAZy-3wcCFfD3HhUS8HNq6U79BoslUy43RSdrCXEd1bls9HkTZ0cr7Sf0j4gQSolw4mnyW-9XRlumHgeNMhuLA1rVRCXwkKuSf7rXiefKQKsJNhx75nSWEoOcKf_Z/h120/sponsorBg.png"); width: 279px; height: 86px; margin: 15px 0 10px 0; position: relative}
.sponsorReklam span {position: absolute; top: 12px; left: 53px}
.sponsor p.sponsor-p {color: #b4b4b4; text-align: center}

/* Banner */
.banner {border-top: 1px solid #f2eaea; padding-top: 15px; margin-top: 15px}
.banner a img {border: 1px solid #e8e8e8; padding: 1px}

/* Sponsor Ol Reklam Alanı */
/* Sponsor Ol Reklam Alanı */
.sponsorOl {background: url("https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj71xqEDZF4wGL2Ab75aoks0l-3X-WbLMqOWZHEwFK_OsUMo_4mql03tnxYJGvV-lx1jxVSqrHQ6hzMz818aYcZk_-dRkknKjXN0Q__0D2Kgm8drbVXZPnpLFzaS_oMqhZh4UO3ZABB3lUR/s1600/sponsorBg2.png"); width: 599px; height: 70px; position: relative; margin-bottom: 25px}
.sponsorOlLink {position: absolute; top: 0; right: 0; width: 122px; height: 65px}
.sponsorOlLink a {display: block; text-indent: -9999px; height: 65px}
.sponsorOl span {position: absolute; top: 6px; left: 5px}


Şimdi ise Blogger Konu Aralarına Ayraç Eklemek konusundaki gibi

<div class='post-footer'>


Yukarıdaki kodlardan hemen sonra ise aşağıdaki kodlarımızı ekliyoruz.

<b:if cond='data:post.isFirstPost'>
<center><!-- Sponsor Ol -->
<div class='sponsorOl'>
<div class='sponsorOlLink'><a href='/p/iletisim.html'>Sponsor Ol</a></div>
<span>
<a href='#'>
<img alt='banner' src='RESİM ADRESİ'/>
</a>
</span>
</div>
<!--#Sponsor Ol --></center>

</b:if>


Mavi ile belirlemiş olduğum kısıma kendi 468x60 bannerınız gelecek.

Önizleme




Not:Eğer,blogunuza size anlattığım gibi bir ayraç eklediyseniz bu son kodumuzu ayracın kod bitimine eklemeniz gerekmektedir.

İyi bloglamalar...

Android Sohbetiyle Bu Bloga Adımımı Atarım!


Teknosaya hepimiz girmişizdir mutlaka. Ordaki yetkili arkadaşın size ilk cümlesinin içinde geçer bu android.
"Bu ürün android işletim sistemine sahip".
Bu teknosayla ilgili anımı kısaca paylaşmak isterim.



Bir gün arkadaşın tekiyle oturuyoruz. Bana ne dese beğenirsiniz. Telefonum android ee ne güzel. Ama bütün uygulamalar,mesaj yazmak için bile internet gerekiyor. Haydaaa...Bende para yok nerden yapacam internet paketini.



Benimde ilk yorumum ben yine nokianın kullandığı symbian işletim sisteminden devam edeyim dedim. Ucuz maliyeti yok sürekli açılıp kapanıyor telefon ama olsun. Teknosaya girdigimdeki yetkili arkadaşa bunları söyledim . Söylememle suratıma lafımı yemem bir oldu. Hepsini inkar etti küçük kısmı dışında. Megersem aşırı internet gerektiren bir sistem degilmiş. Soruyorsunuz bana şimdi niye araştırmadın. YGS-LYS Magduruyum abicim ben ne edeyim. Vakitim Yok. Vakiti olan arkadaşlar biliyor diye sohbet ediyorduk işte..
Bundan Nemi Çıkarıcaz Teknosadaki Denyolar ARA SIRA dogru konuşuyor!
Ayrıca böyle ön yargıları silmek istedim bu anımı anlatarak..

Hikaye kısmımdan sonra daha teknik özelliklerimle devam edeyim.

Öncelikle android samsung'un bu piyasaya soktugu ve aşırı bir çıkış yakaladıgı bir ürün. Takılma açılıp kapanma kesinlikle smybian'a göre aşırı iyi bir sistem. oyun grafikleri yeter arkadaşım bir kere . Siz hiç galaxy s ı kullandınızmı . Bu samsungun ilk iddialı telefonu arkadaş şerefsizim adamlar counter oynuyor ya. herif bir pes 2011 açtı. sanki telefonun içine pes 11 girmiş. analogla oynuyosun kafadan oyunu. önüne playstation analogu açılıyor. aşırı esnetik bir şekilde.

Sonra bu android çılgınlıgı tabletlerle devam etti. Bugünlük bu kadar gelecek makalem daha uzun olucak. Malum yarın lysnin son basamagına giricem. Kafam şu an 1 milyon desek yeri. hatalarım varsa affola arda bey'e de bana şans verdigi için teşekkürlerimi sunarım :)

Blogger Konu Aralarına Ayraç Eklemek


Merhabalar,yoğun talep üzerine bu konuyu hazırlama gereği duydum.Aslında bir süre sonra paylaşacaktım fakat yapamayanlar olduğu için "Anlatayım herkes bilsin." dedim. :)
Arkadaşlar,öncelikle, Tasarım > HTML'yi Düzenle > Widget Şablonlarını Genişlet diyoruz.

Daha sonra CTRL+F yardımı ile aşağıdakini aratıyoruz.Aşağıdaki kod Hızlı Düzenleme eklentisinin başlangıç kodudur ve bu eklentinin kod bitimine ayraç kodumuzu ekleyeceğiz böylelikle konu aralarına denk gelmiş olacak.

<!-- quickedit pencil -->


Aramayı yapıp bulduğunuzda eklentinin sonlandığı bölüm olan:


</div>

Tagının hemen altına aşağıdaki kodu yapıştırıyoruz.Mavi ile belirlenmiş olan kısma kendi resim adresinizi ekleyin.

<div align='center'><img src='http://2.bp.blogspot.com/-WcBkP7xLtSU/T-R6bw_glsI/AAAAAAAAAj0/vftfLZrtTSQ/s1600/PNG.png'/></div>


Şablonu Kaydet diyerek işlemlerimizi sonlandırıyoruz.Tam olarak anlatmam gerekirse

Hızlı Düzenle eklentimizin bütün olarak kodları şunlardır:

<!-- quickedit pencil -->
<b:include data='post' name='postQuickEdit'/>
</span> <div class='post-share-buttons goog-inline-block'>
<b:if cond='data:post.sharePostUrl'>
<b:include data='post' name='shareButtons'/>
</b:if>
</div> </div>

Bu kodun bitimin ise vermiş olduğum ayraç kodunu ekleyeceksiniz.

Herhangi bir sıkıntınız da yorum forumunu kullanarak benim ile iletişime geçebilirsiniz.

Blogger Sosyal Medya ve Abone Ol Kutusu

Bugün sizlere yeni temamda kullandığım Sosyal Medya ve Abonelik eklentisini sizler ile paylaşmak istiyorum.Bu eklentimiz yaptığım diğer Sosyal Medya sürümlerine benzemiyor.Bu sefer eklentimizi CSS ile zenginleştirmiş bulunuyorum.








Tasarım > HTML'yi Düzenle > Widget Şablonlarını Genişlet

Daha sonra aşağıdaki kodu bulun.



]]></b:skin>




Bulduğunuz kodun hemen üstüne aşağıdaki CSS kodlarını ekleyin.Şablonu kayıt edin.


@import url("http://fonts.googleapis.com/css?family=Oswald&text=AaBbCcEeFfIiKkLlMmOoRrSsTtWw%20");
.w2bOldSocial ul {
font-family: 'Oswald', sans-serif;
margin: 15px 0;
overflow: hidden;
}
.w2bOldSocial ul li {
float: left;
width: 90px;
padding: 0 0 0 55px !important;
margin: 0 0 0 5px !important;
line-height: 48px !important;
}
.w2bOldSocial ul li a {
font-size: 20px !important;
text-decoration:none;
padding:0 !important;
margin:0 !important;
text-decoration:none;
}
.w2bOldSocial ul li a:hover {
text-decoration:underline;
}
.w2bOldSocial ul li.w2brss {
background: url("https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhv9jENFpb0mzqBWtMbckmyX3VGrDzmK11-EBJwNesaKvnHGGa2Gyi0AWskGeHg7bveITwv7R_cxmRQoHvSZCbvwst5_vPPRfrkrOc_nux5PQW_40EqUWN-hzf8Bt1PLgolSYndm-THVKrp/s48/RSS.png") no-repeat scroll left center transparent !important;
}
.w2bOldSocial ul li.w2bmail {
background: url("https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1FBF3GE_tejtugiNu2p1I7-hFD9pe_T5UbtUm2xFXfbmw8H6PFAwTCIFqRvKjTzgn8B847T_nyFO4fYA26RR_kANSaN-eU9-Lb5c0n9jzN5qlUTjtAcII_Hjd1c90fZtEbE-2Iq3zPzQE/s48/Mail.png") no-repeat scroll left center transparent !important;
}
.w2bOldSocial ul li.w2btwitter {
background: url("https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibNewEbu8HSXtYhHQJULyE8HZ8BUOz9ql40rSXO8ASernbOYz32G1CqjnKZ5RD3cusTi1rQI6Lv7hHk64xIDe021yiAzoN_TYTEgsc0_PhEuHaa6aCvLrQcp4xxoiaHLo9uaTdQQhFDZ-Y/s48/Twitter2.png") no-repeat scroll left center transparent !important;
}
.w2bOldSocial ul li.w2bfacebook {
background: url("https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiex4aoAEdjezJ7L8wHki-3wa_99t0D0rm0XbI8lUC2_u5G8DDZVfColQF5lrDYw0itzhW-AykpXQ13qRfGFBrdWK3kH-KO646nEc3TvP7AOkFJQEw53FAc23Y-VctSU6motu-Mvu1O3pz2/s48/Facebook.png") no-repeat scroll left center transparent !important;
}
#w2bEmailsub {
display: block;
clear: both;
margin: 10px 0;
}
form.w2bEmailform {
margin: 20px 0 0;
display: block;
clear: both;
}
.emailText {
background: url("https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_V1wr38t9Nw0HYDaAddqK70lATLSeY41ZwXADl0WfpJNSLLQaWfRDbSEywdVE_5hoswACawuqJ48njBQ-f8DiRFbEvLNaY1575w7zyQAcQYIC4xhzdAGbiNRJiLU_5bD9Scrwe46BbtSr/s28/w2b-mail.png") no-repeat scroll 4px center transparent;
padding: 7px 15px 7px 35px;
color: #444;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
border: 1px solid #D3D3D3;

-webkit-border-radius: 4px;
-moz-border-radius: 4px;
border-radius: 4px;

-webkit-box-shadow: 1px 1px 2px #CCC inset;
-moz-box-shadow: 1px 1px 2px #CCC inset;
box-shadow: 1px 1px 2px #CCC inset;
}
.emailButton {
color: #444;
font-weight: bold;
text-decoration: none;
padding: 6px 15px;
border: 1px solid #D3D3D3;
cursor: pointer;

-webkit-border-radius: 4px;
-moz-border-radius: 4px;
border-radius: 4px;

background: #fbfbfb;
background: -moz-linear-gradient(top, #fbfbfb 0%, #f4f4f4 100%);
background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, color-stop(0%,#fbfbfb), color-stop(100%,#f4f4f4));
background: -webkit-linear-gradient(top, #fbfbfb 0%,#f4f4f4 100%);
background: -o-linear-gradient(top, #fbfbfb 0%,#f4f4f4 100%);
background: -ms-linear-gradient(top, #fbfbfb 0%,#f4f4f4 100%);
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient( startColorstr='#FBFBFB', endColorstr='#F4F4F4',GradientType=0 );
background: linear-gradient(top, #fbfbfb 0%,#f4f4f4 100%);
}



CSS kodlarını ekledikten sonra aşağıdaki kodları Tasarım > Sayfa Öğeleri > Gadget Ekle > HTML/JavaScript yolunu izleyerek ekliyoruz.Daha sonra gadgetı nereye uygun görürseniz oraya taşıyabilirsiniz.

<center><a href="http://www.facebook.com/websehri" target="_blank"><img src="http://cdn1.iconfinder.com/data/icons/elegantmediaicons/PNG/facebook.png" /></a><a href="http://www.twitter.com/ardaerakman" target="_blank"><img src="http://cdn1.iconfinder.com/data/icons/elegantmediaicons/PNG/twitter.png" /></a><a href="https://plus.google.com/111946372959768014016/posts" target="_blank"><img src="http://cdn1.iconfinder.com/data/icons/elegantmediaicons/PNG/google.png" /></a><a href="http://feeds.feedburner.com/aerakmanBlog" target="_blank"><img src="http://cdn1.iconfinder.com/data/icons/elegantmediaicons/PNG/rss.png" /></a></center>


<center>
<div id="w2bEmailsub">
<form action="http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify" method="post" target="popupwindow" onsubmit="window.open('http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=aerakmanblog', 'popupwindow', 'scrollbars=yes,width=550,height=520');return true" class="w2bEmailform">
<input type="hidden" value="aerakmanBlog" name="uri" />
<input type="hidden" name="loc" value="en_US" />
<input type="text" onblur="if (this.value == &quot;&quot;) {this.value = &quot;E-posta adresinizi yazın.&quot;;}" onfocus="if (this.value == &quot;E-posta adresinizi yazın.&quot;) {this.value = &quot;&quot;}" value="E-posta adresinizi yazın." name="email" class="emailText" />
<input type="submit" class="emailButton" value="Kayıt" title='' />
</form>
</div>
</center>


Önizleme:




Değiştirmeniz kısımlar belli.Abonelik Formunda ve Sosyal Medya Profillerinizi kendinizinki ile değiştirin.

İyi bloglamalar.

Danza Kuduro - Türkçe Versiyonu 2012



Furkan'ın blogunda gördüm ve hoşuma gitti.Sizlerin de bilmesini istedim.Adamlar emek vermiş ortaya güzel bir şey çıkarmışlar.Ben gayet beğendim diğerleri gibi kulağı tırmalamıyor ve orijinal versiyonunu andırıyor.Yine de gayet başarılı.

Blogger Kendi Sliderını Kendin Yap


Merhaba arkadaşlar,yeni bir tema ile sizlere bu güzel yazıyı iletmek çok sevindiriyor beni.Slider jQuery ile bayağı bir zenginleştirilmiş yetmemiş birde özelliklerini bizim seçimimize sunmuşlar.Başlıkta görüldüğü gibi sliderın tüm özelliklerini siz ayarlıyorsunuz.Yani,


  • Geçiş efektlerini
  • Kaç slider olacağını
  • Boyutunu
  • İleri Geri butonlarının olup olmayacağını
ve daha bir sürü özelliği siz ayarlayabiliyorsunuz.Slider yapımcımız yine Nivo daha evvel yine size bir Nivo Slider paylaşmıştım fakat bunun en çekici yanı özelliklerini bizim ayarlamamız.


Temamızın Özellikleri:




  1. 16 Farklı efekt seçeneği (Efektleri kendize göre düzenleyebilirsiniz. ) 
  2. Basit, kullanıcı dostu görünüm 
  3. Sitede yavaşlatma sorununa sebep olmadan, hızlı yüklenen arayüz. 
  4. Paket versiyonu sadece 12 kb. 
  5. Supports linking images 
  6. Klavye navigasyonu ( > < ) Ok tuşları ile yönlendirebilme imkanı. 
  7. HTML 
  8. 3 Kaliteli Tema 
  9. MIT Licensi içerisinde kullanabilmek serbest 

SLIDERI NASIL EKLERIZ ?

Bu adresten slıderı kendinize göre ayarlayın ve Generate butonuna tıklayın.Daha sonra size verilen kodları 
</head> kodundan önce ekleyin. 

Şimdi ise slıderda gözükmesini istediğiniz yazıların;adreslerini,resimlerini ve başlıklarını ekleyin.Bu kodu ise Blog Kayıtları bölümünün üstüne HTML/JavaScript gadgetı ile ekleyiniz.İyi günlerde kullanın. 

Facebook Sohbet Penceresine Smileys Ekledi

Facebook yenilik üzerine yenilik yapıyor.Bu seferde kullancılarının sohbetlerini süslemek için bilindik facebook smileylerine kolay ulaşabilmek için bir kısayol ekledi.Bazı smileyleri biliyoruz ve kullanıyoruz fakat bilmediğimiz smileyler de eklenmiş bulunmakta.
Sohbet penceresindeki bu kısayola tıklandığın da konuşmalarınızı süslemek için birbirinden güzel smiley sizi bekliyor olacak.




Bence bu yenilik harika oldu.Peki ya siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

AutoLiker İle Ücretsiz Durumlarınızı,Fotoğraflarınızı Beğendirin !

Sizlere bu yazımda Facebook sayfalarınıza nasıl aktif üye toplayabileceğinizi aktarmıştım.Şimdi ise facebook profilinizde ki durumları,fotoğrafları ve yorumları nasıl beğendirebileceğinizi anlatacağım.
Öncelikle diğer yazımda da belirttiğim gibi bu uygulamamızı da fake bir hesap ile yapın eğer yoksa hemen bir tane fake hesap oluşturun.Daha sonra http://www.autolike-bot.com/ bu adrese gidin.

Get Access Tokken butonuna tıklayın ve uygulamamıza izin verin.Daha sonra adres çubuğundaki access kodunu alın ve yapıştırın.Enter diyerek devam edin bu adımda ise fotoğraf,durum veya yorum id'nizi yazarak beğendirme işlemini başlatıyorsunuz.Zaten sitede yapmanız gereken işlemler resimli olarak anlatılmış bu yüzden detaya girmiyorum.Sitedeki resimlere göre hareket ederseniz hiç bir sorun çıkmayacaktır.Bol beğenili durumlar dilerim :) İyi günlerde kullanın.




Not:Uygulamayı ard arda kullanırsanız beğeni sayısı fazla artmayacaktır.Bekleyin,uygulamaya yeni kişiler katılsın.5 dakika bile sürmüyor. :)

Not2:Arkadaşlar,buna benzer uygulamalar buldukça ve tamamen olayı çözdüğümde sizlere aktaracağımdan emin olabilirsiniz :)

Muhabbet Kuşları Nasıl Mutlu Olurlar ve Nelerden Korkarlar ?

Minik dostlarımız muhabbet kuşları ile ilgili deneyimlerimi sizler ile arada paylaşıyorum.Bundaki amacım size de bir minik dost kazandırabilmek ve muhabbet kuşlarının dünyasını tanıtabilmektir.Gelin,muhabbet kuşları nasıl mutlu olurlar ve nelerden korkarlarmış öğrenelim.






Muhabbet Kuşunuzu Aşağıdakileri Uygulayarak Mutlu Edebilirsiniz:

■Kendi cinsinden bir kuş
■Her zaman aynı saatte ilgi görmek
■Tatlı yiyecekler
■Mısır tanesi
■Gagalayabileceği taze ağaç dalları
■Geniş hareket alanı
■Onunla alçak sesle konuşulması
■Sahibi ile birlikte olmak
■Sahibinin renkli elbiseleri






















Muhabbet Kuşları Aşağıdaki Unsurlardan Korkarlar


•Yalnızlık
•Ona sessizce yaklaşılması
•Çevresindeki her türlü değişiklik
•Kafesin dışında ona tanıtılmadan verilen yeni bir oyuncak
•Alışmadığı sesler
•Buzdolabı ya da çamaşır makinesi üzerinde sallanan bir kafes
•Evdeki kediler.
•Elle tutulmak

Hashtag Nedir ?

Twitter'da bir çok kez gördüğümüz ve çoğu kez anlam veremediğimiz " # " işareti "Hashtag" anlamına gelir. HashTag adı verilen bu işaret Twitter'da belirli bir konuyu belirlemek ve ayrıştırmak için kullanılır.
 
Örneğin:Twet atarken #AnahtarSözcük diye girdiğimizde Twitter, # işareti konulduğu için bu anahtar sözcüğe link verir, bu linke tıklandığında dünya üzerindeki bu anahtar sözcüğü içeren bütün twetler zaman sırasına göre sıralanır. Böylece takip de kolaylaşmış olur.

Hashtag hakkında bir küçük püf noktası daha mevcut. Eğer girmek istediğimiz hashtag birden fazla sözcükten oluşuyorsa mutlaka bu sözcükleri bitişik yazmalısınız.Aksi halde Twitter sadece ilk sözcüğü hashtag olarak algılar.

iPubLiker İle Facebook Sayfanıza Aktif Üyeler Toplayın

Merhaba arkadaşlar, şu son günlerde herkes facebook durum,yorum,fotoğraf,sayfa beğendirme gibi işleri için programlar,siteler araştırmakta.Ben de size bu sitelerden birini vereceğim ve nasıl yapacağımızı anlatacağım.

Öncelikle bu uygulamayı fake bir hesap ile yapın.Eğer bir fake hesabınız yok ise hemen oluşturun.Çünkü vereceğiniz fake hesap için kabul ettiğiniz uygulamalar bir tane değil.Daha sonra http://www.ipubliker.com/ bu adrese gidin.

Karşınıza gelen ekrandan Get Access Token butonuna tıklayın gelen uygulamaya izin verin ve adres çubuğundaki linki kopyalayın ve yazı alanına yapıştırın.Yapıştırdıktan sonra Ok butonuna tıklayın.Bunları yaptıkdan sonra durum id'nizi yorum id'nizi fotoğraf id'nizi ya da sayfa id'nizi girebilirsiniz.ID'inizi girdikten sonra iPubLike butonuna tıklamanız ile işlem başlamış olacaktır.



ID'Leri Nasıl Öğrenebilirim ?


Durum: http://www.facebook.com/WebSehri/posts/444755262203960

Fotoğraf: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=452131198133033&set=a.393778407301646.99722.306461302700024&type=1

Yorum: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=393779307301556&set=a.393778407301646.99722.306461302700024&type=1&comment_id=1527285&offset=0&total_comments=1

Sayfa: http://www.facebook.com/WebSehri 

Not:Vermiş olduğumuz adrese giriş yapamıyorsanız aşağıdaki serverları deneyiniz:


 Herhangi bir sorunda bu yazı altına yorum olarak bildirebilirsiniz.İyi günlerde kullanın. 

Sıkıntılarınızı gidermek için videolu anlatım buyrun:




"iPubLiker İle Beğendirme İşlemlerini Yapamıyorum" diyen arkadaşlar aşağıdaki işlemleri yaparak tekrar deneyiniz.

  •  http://www.facebook.com/about/subscribe Bu adrese girin ve aboneliklere izin verin.Yaşınızı +18 yapmanız gerekli,18 yaş altları için abonelik izinlerine Facebook onay vermiyor.
     
  • Hesap ayarlarından güvenli gezinmeyi kapatınız.
     
  • Gizlilik ayarlarınızı herkese açık konumuna getirin.

Layer"

Reklam

 
Support : Türkçe | Blogger | Temaları
Copyright © 2014 Film Siteleri - Tüm Hakları Saklıdır
Filmsitelerin.blogspot.comTürkçe Blogger Temaları
powered by Filmsiteleri.net