Son Eklenenler

Lise Sınıf Geçti - Kaldı Hesaplaması 2012

Okul sonu yaklaştı lisedeki öğrenci arkadaşlarım arasında durumu kötü olanlar için güzel bir yazı diye düşünüyorum.Ortalıkta bu konu ile ilgili çok yazı var ancak ben size en doğrusunu söyleyeceğim...


Fen Liselerinin Yıl Sonu Başarı Puanı: 3.50
Anadolu Liselerinin Yıl Sonu Başarı Puanı: 3.00
Genel Liselerin Yıl sonu Başarı Puanı: 2.50

olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer..Peki hesaplama nasıl yapılır hemen anlatayım...

Kendime göre hesaplıyorum ve ben Anadolu Lisesi 10.sınıf  Fen bölümün de okuyorum...

1.Dönem İngilizce Notum: 3
2.Dönem İngilizce Notum: 4

İkisini toplayıp ortalamasını alıyorsunuz yani,

3+4=7
7/2=3.5
3.5 yuvarlanıp 4 oluyor..

İngilizce ders saati 4,ağırlıklı notumuz ile çarpıyoruz.
4x4=16

Tüm dersleri bu işlemi tekrar ederek yaparsanız "Geçti/Kaldı" hesaplamasını rahatlıkla yapabilirsiniz.

Herkese şimdiden bol pekiyili tatiller :)

Android'te Counter-Strike Zamanı !

Counter-Strike eski bir oyun olsa bile hala arkadaş grupları buluşup cs maçları yapıyor,hatta ulusal cs maçları oluyor.


Çoğumuz bunu biliyoruz fakat birde bu oyunu android cep telefonumuz da oynasak nasıl olur ?


Mobil dünya son yıllarda oldukça gelişti. Akıllı telefonlara veya tabletlere çıkan oyunlar grafiksel ve teknik yönden üst düzey olabiliyor.Hatta eski klasik oyunları bile görebiliyoruz. Son olarak Android platformu için Counter-Strike 1.6 portable çıktı.



İyi seyirler...





Mission Completed Blog Kurtarıldı :)

Bugün en mutlu günüm diyebilirim...Cuma günü okuldan büyük bir hevesle eve geldim.

"Bloguma yazacağım !"diye.

Fakat bir baktım blogum "Kötü Amaçlı Yazılım Algılandı" uyarı sayfası ile açılıyordu.O kadar büyük bir moral sıfırlanması yaşadım ki etrafıma zarar vermek,ağız dolusu bağırmak istiyordum.

Çünkü gerçekten bloguma değer veriyorum.Güzel ve istikrarlı bir şekilde ilerliyorum ve böyle bir şey olması itibarımı,blogumun kalitesini zedeleyecekti.

Arkadaşlarıma sordum,WMAracı'nda konu açtım hepsi yardımcı olmak istedi fakat çözemedik bir türlü sorunu.

En sonunda kendi kendime "Baştan aşağı kontrol edeceksin Arda Bey !" dedim ve başladım kontrol etmeye...

Önce temada belirtilen hatayı aradım,bulamadım...
Sonra gadgetlarım da belirtilen hatayı aradım,yine bulamadım...
En sonunda tam tamına 50 yazımı kontrol ettim ve o etken ortaya çıktı!Çoğunlukla resimleri bilgisayarıma indirir daha sonra bloguma yüklerdim.URL'den eklediğim için aldığım URL böyle bir sebep doğurdu.Hemen resimi alıp kendim yükledim ve sorun çözüldü.

Kısacası "Mission Completed" :)

Oğlum Bak Git Versiyonları





Sosyal medya da oldukça konuşulan ve izlenen bir video bu :) Hepimiz izlemişizdir fakat bunun çeşit çeşit versiyonları çıktı.Eee,Türk milletiyiz biz illa bir şeyin orjinali ile oynayacağız :)) Neyse sözü uzatmadan hemen başlayalım :)

Sosyal medyada olayın şöyle çıktığı açıklandı:


Belediye görevlisi(Selçuk Reyiz) kekeme olduğu için bu çocukta(atarlı ergen) dalga geçmiş aslında tek bu değil ama aralarında demek ki tek bu çizgiyi aşmış.Selçuk Reyiz de gelip bu çocuğa tokat atmış.Olay bundan sonra başlıyor zaten...Arkadaşları ile gidip videoya alıyorlar (video alındığından haberi var mı yok mu bilinmez...) Daha sonra bildiğiniz gibi zaten :)








Oğlum Bak Git Orjinal Versiyonu





Oğlum Bak Git Sherlock Holmes Versiyonu





Oğlum Bak Git  Extreme Versiyonu





Oğlum Bak Git - Mortal Kombat Versiyonu




Oğlum Bak Git Star Wars Versiyonu






Oğlum Bak Git Bilime Aykırı Hız





Beğendiğiniz ve yeni çıkan versiyonları "buradan" bana iletebilirsiniz. :) 

Sony Walkman Z Sunar: Hayat Kurtaran Playlist'ler!





Sony, yakın zamanda ülkemizde de piyasaya sürdüğü Android tabanlı MP3 player’ı Walkman Z için yeni bir dijital kampanya hazırlamış. Walkman Z; üstün ses kalitesi, gerçeğe yakın görüntü sağlayan 4.3” geniş yansıma engelleyici ekranı, xLoud dahili hoparlörü, herhangi bir program gerektirmeden içerik aktarımı, Wi-Fi, Google Play Store ve internet erişimi gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Kampanyada Sevginin Gücü Programı'nı beraber hazırlayan Kaan Sezyum ve Deniz Alnıtemiz ikilisi, Walkman Z’yi tanıtmak için bir araya gelmiş. 5 Playlist hazırlamışlar ve videolarla listelerdeki şarkıları neden seçtiklerini anlatmışlar. Playlist’ler; Orta Halli Bir Arabada Dinlenecekler, Arkadaşının Düğününde Çalınabilecekler ve Sevgili Eve İlk Geldiğinde Çalınacaklar gibi eğlence vaat eden isimlere sahip.

www.hayatkurtaranplaylistler.com adresine tıkladığınızda önce Kaan Sezyum ve Deniz Alnıtemiz sizi karşılıyor. Açılış videosunda playlist’leri tanıyoruz. Ardından seçtiğiniz playlist’e gidiyorsunuz. Başlığa eşlik eden videoyu izlerken favori parçalarınızı seçiyorsunuz. Sonra da Walkman Z çekilişine katılıyorsunuz. Her playlist için ayrı bir çekiliş yapılıyor. Bu arada favorilerinizi paylaştığınız da arkadaşlarınız da hangi şarkıları seçtiğinizi görebiliyor. Kampanya 26 Haziran’da son bulacakmış.

www.hayatkurtaranplaylistler.com adresinden Sezyum ve Deniz’in videolarını izleyip Walkman Z çekilişine katılabilirsiniz.

Walkman Z resmi sayfası: http://www.sony.com.tr/hub/walkman-mp3-calar/z-serisi
İzlesene kanalı: http://www.izlesene.com/kanal/walkmanz/

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Facebook Spam Gönderilerden Kurtulmak

Son zamanlar da artan ve rahatsız edici spam reklamlardan kurtulmanız için size bir yol göstereceğim.Her gün min.10 bildirim gelirken spam reklamlar nedeni ile 30-35 bildirim geliyor ve arada mühim olan bildirimleri maalesef kaçırıyorum.Çoğu şeyi sizde yaşıyorsunuzdur.
Spam gönderilerden kurtulmak için aşağıdaki resimden numara sırasına göre devam eden işlemleri yapmanız yeterli olacaktır.













Videolu Anlatım:






Yepyeni Bir Tema İle ærakman Blog

Geçenler de "Blogum da ne gibi değişikler yapayım ?" diye dostum Ahmet'e sorduğum da temamın yakışmadığını söylemişti.Gerçeği söylemek gerekirse üzülmüştüm.

Bana tema önermesini rica ettim kendisinden ve 4-5 tema önerdi bunların arasın da şuan blogta bulunan tema vardı.

Çok düşündüm çünkü ærakman v1 benim ilk gözüm ağrımdı,ilk editlediğim ve çevirisini yaptığım temaydı :)


En sonunda temayı değişme kararı aldım ve temamızı değiştim.Umarım siz değerli okuyucularım/takipçilerim de beğenmişsinizdir.Şu anlık ufak tefek sorunlar var temada onları da en kısa sürede telafi edeceğim :)

Temamız hakkında biraz bilgi vereyim,

Temamızın adı "Polished Blogger Teması".Temamızın orjinali WordPress'e entegrelidir.Kim yaptı ise sağolsun Blogger'a entegre etmiş.Tasarımı,butonları her şeyi ile göze hitap ediyor :) İlerleyen günler de belirttiğim gibi temadaki hatalar telafi edilecek ve tam anlamı ile yeni temamız ile bloglamaya başlayacağım...

Bu arada ærakman v1'in taliplileri blogu sık sık takip etmeye başlasınlar.Çok yakın da ærakman v1 temasını paylaşacağım :)

Bu Hafta İzlediğim Filmler #2

Merhabalar herkese,sınavlar nedeni ile uzun zamandır film izleyemiyordum.Geçen hafta bir 'nefes' alma aralığı buldum ve hemen film izledim :)
Bu hafta izlediğim filmler: Siyahlı Kadın ve Sen Kimsin ? adlı filmlerdi :)






Kendime sordum "Nasıl bir film tutkun var korku filminden komediye atladın ?" diye sordum.Eee malum uzun süredir film izlemeyince oluyor insanda böyle şeyler :)

Ancak ben zevk aldım :) Şimdi filmlerin konusunu kısaca vereceğim daha sonra ise izleme linkleri vereceğim sizlere :)

Sen Kimsin ?

Tekin (Tolga Çevik) ve emekli trafik polisi yardımcısı İsmail abi (Köksal Engür), kaybolan bir kızı bulmak için, hayatları pahasına her türlü tehlikeyi göze alır. Sıradan bir kayıp kız vakasının peşinde başlayan hikâye, hesaplaşmaların, oyun içinde oyunların geliştiği bir maceraya dönüşür. Kim masum kim suçlu birbirine karışır. Hafiyelerimizin tek bir hatası vardır, o da kendi yöntemlerini kullanmak!


Eleştirmek gerekirse, her zaman ki gibi çoğu mizah belden aşağı ve el hareketlerine dayanıyor.Adamlar da suç yok bu primi biz veriyoruz onlara...











































Siyahlı Kadın

Genç avukat Arthur Kipps, uzak bir kasabada yeni ölen bir müvekkilinin miras işlemlerini halletmek için yola çıkar. Fakat bu kasabada yolunda gitmeyen, bariz bir şekilde ters bir şeyler vardır. Kasaba, hayattayken hor görülen bir kadının hayaleti ile lanetlenmiştir... Daha önce de "I'm The King of the Castle" adlı romanı sinemaya uyarlanan İngiliz yazar Susan Hill'in aynı adlı romanından James Watkins yönetmenliğinde beyaz perdeye aktarılan filmin senaryosu ise bu kez Jane Goldman'a emanet. Gerilim dolu filmin baş rolünde ise hepimizin Harry Potter olarak bağrına bastığı Daniel Radcliffe yer alıyor...

Eleştirmek gerekirse,klasik Amerikan korku filmleri bir ruh rahatsızdır ve kendine yemin etmiştir başlarına bela olacağına  :) 




Facebook'un Kurucusu Dünya Evine Girdi !

Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg,geçtiğimiz günlerde dünya evine ilk adımını attı.Zuckerberg'in profilinden yayınladığı fotoğraf dünyada büyük yankı uyandırdı. 


Zira paylaştığı görüntü ile uzun bir süredir sevgilisi olan -4Chan'in kurucusu- Priscilla Chan ile dünya evine girdiğini resmen duyuran ünlü yönetici şu sıralar sanal alemi çalkaladı. 






Yaptığı kimi fonsiyon, tasarım değişiklikleri ve aldığı kararlarla yoğun eleştirilere maruz kalan M. Zuckerberg'ün evlilik haberi, aldığı beğeni sayısıyla aslında herkesin onu ne kadar sevip takip ettiğini de gözler önüne serdi.


İşte O Resim:



3D Mekanlar İle Sanal Olarak Her Yeri Gezin!

Sizlere vereceğim site ile ödevim dolayısıyla tanıştık.360 derece panoramik fotoğraflarla sanal tur yapıyorsunuz.

Topkapı Sarayı'ndan Eyfel Kulesi'ne İstanbul Minyatür Park'tan Denizli Pamukkale'ye kadar her yeri 3D ve Sanal olarak gezin....


İsterseniz meklanlara zoom yaparak en ufak ayrıntıları bile görebilirsiniz.İstanbul'un boğazını özlediniz fakat işlerinizden dolayı gidemiyorsanız.İşte bu site tam sizlik :)

Minyatür Park'a gitmiştim fakat bilgisayar başında gezmek sıra dışı.Tabii eğer gerçekten akılda kalıcı olmasını isterseniz gidip görmeniz gerek.

Ayrıca gideceğiniz yerlere önceden bu site aracılığı ile bakarakta gidebilirsiniz :)

Git:3D Mekanlar



MS Excel Dersleri - Hücreye Veri Girme

Daha öncede bahsettiğim gibi (burada) sizlere MS Office programları hakkın da temel bilgiler vereceğimi söylemiştim.Bugün ilk dersimizi işleyeceğiz :)


İlk dersimizin adı:




MS Excel Dersleri - Hücreye Formül Girme

MS Excel uygulamalarının ana unsuru formüllerdir.MS Excel'de formüller kullanarak tablomuzdaki veriler üzerinde

  • Toplama
  • Çıkarma
  • Çarpma
  • Bölme

gibi matematiksel işlemler veya mantıksal karşılaştırmalar yapabiliriz.Formüller,bir çalışma sayfasındaki verileri kullanarak işlem yapan denklemlerdir.


Formül Oluşturmak İçin Aşağıdaki Adımları İzleyelim:


  1. Formülü girmek istediğimiz hücreyi tıklayalım.
  2. Klavyeden "=" işaretini yazalım.
  3. Formülü girelim.(Aşağıdaki resimde.)
  4. Enter Tuşuna Basalım.

Boş bir çalışma sayfasına aşağıdaki tablodaki gibi bilgilerimizi girelim ve kırmızı yazılmış olan formülleri gösterilen hücreye yazalım.












Formülleri yazıp Enter tuşuna bastığımızda sonuç o hücreye yazılacaktır.


Videolu Anlatım:







Sosyal Medya Butonları v3

Merhabalar,Sosyal Medya Butonları'nın 3.sürümü ile karşınızdayım :) v2 arasında büyük farklar var diyebilirim arkadaşlar :) Sözü fazla uzatmadan biraz yeniliklerden bahsedelim.
Sosyal Medya Butonları v3'ün Özellikleri:

1-Başlık yazısı ve diğer yazılar ortalandı.
2-"Gönder" butonu eklendi.
3-Yeni sosyal ağ butonları eklendi.
4-Gereksiz kodlardan arındırıldı.
5-Abonelik işlemi yeni "pop-up" pencereye taşındı.

Değiştirilmesi gereken yerler belirli bu yüzden yazmıyorum...




Sosyal Medya Butonları v3 Kodları:



<div id="contentright"><div class="clearfix" id="sidebar"><div class="widget1 subscribebox" id="subscribebox-widget-3"><div class="widget-wrap"><h2 class="widgettitle"><span>ærakman | Blog'a Abone Ol</span></h2>
<center><div class="intro">
<p>Bloguma Abone Olun,Yeni Yazılarım Mailinize Gelsin!</p><form action="http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify" method="post" target="popupwindow" onsubmit="window.open('http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=aerakmanblog', 'popupwindow', 'scrollbars=yes,width=550,height=520');return true">
<p class="email-form"> <input class="sub" name="email" type="text" /> <input alt="submit" class="subbutton" src="http://img517.imageshack.us/img517/3158/blankdb.gif" type="image" /></p><center style="font-weight: normal; "><input type="hidden" value="aerakmanBlog" name="uri" /><input type="hidden" name="loc" value="en_US" /><input type="submit" value="Gönder" /></center>
<div style="clear: both;"><small>Mailinize gelen onay linkine tıklamayı unutmayın.</small></div>
</form><div class="intro">
</div>

<center style="font-weight: normal; "><div class="sub-icons">
<a href="http://feeds.feedburner.com/aerakmanBlog" title="RSS Abone Ol"><img align="top" alt="RSS Abone Ol" class="rss-sub" src="http://yemre.com/wp-content/themes/yemrev2/img/sosyal/rss.png" /></a> <a href="http://www.twitter.com/ardaerakman" rel="external" target="_blank" title="Twitter da Takip Et"><img align="top" alt="Twitter da Takip Et" class="twitter-sub" src="http://yemre.com/wp-content/themes/yemrev2/img/sosyal/twitter2.png" /></a> <a href="http://www.facebook.com/websehri" rel="external" target="_blank" title="Facebook ile Beğen"><img align="top" alt="Facebook ile Beğen!" class="facebook-sub" src="http://yemre.com/wp-content/themes/yemrev2/img/sosyal/facebook2.png" /></a>
</div></center></div></center></div></div></div></div>



Nasıl Ekleriz ?


Tasarım > Sayfa Öğeleri > Gadget Ekle > HTML/JavaScript gadgetını seçin ve verdiğim kodları bu alana ekleyin.

İstanbul Park'ta Kamyon Yarışları !

2012 yılı için Kamyon Yarışlarına Start 13 Mayıs'da İstanbul Park'tan verilecek ve en son yarışta Le Mans'ta yapılacak toplam 5 ay sürecek yarışlar 11 pistte yapılacak.

23 Pilotun kıyasıya yarışı

5 takımda 23 pilotun yarıştığı Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası, İspanya, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Rusya ve Belçika'da yapılıyor. Nisanda başlayan yarışlarda pilotlar Mercedes, MAN, Renault, Freightliner, Scania marka kamyonlarla şampiyonluk mücadelesi veriyorlar.








FIA Avrupa Kamyon Yarışı Şampiyonası 2012 Takvimi


TarihPist Ülke
13/05/2012İstanbul Park    TUR
20/05/2012Misano    ITA
10/06/2012AlbaceteSPA
24/06/2012NogaroFRA
01/07/2012DoningtonGBR
15/07/2012NürburgringDEN
29/07/2012    SmolenskRU
02/09/2012    MostCZE
23/09/2012    ZolderBEL
07/10/2012    JaramaESP
14/10/2012    Le Mans    FRA



Kaynak

Sosyal Medyada 'Anne' Devrimi

Bugün Anneler Günü,son haftadan itibaren televizyonlarda radyo programlarında bugünün duyuruları yapıldı ve çeşitli reklamlar yayınlandı.

Google ise şu andan itibaren giriş sayfasını "Anneler Günü"ne özel yapmış.Ben gayet beğendim.
Anneler Günü için Arçelik‘in hazırladığı“ Sosyal Medyada Anne Devrimi” çalışması en çok ilgi görenlerden. 


Gelin Sosyal Medya’da annelerimiz neler yapıyormuş hep birlikte izleyelim...


Yakın Zamanda Blogumda Yaptığım Yenilikler

Merhaba herkese!Sizler için blogumu en iyi ve en güzel yapmaya çalışıyorum.Bunları yaparken bazı şeyleri değiştiriyor,yeniliyor veya tamamiyle kaldırıyorum.

Sitemin güzelleşmesi için ilgilenen ve "İletişim" bölümünden "Şu şöyle olsa daha iyi olur." gibi mesaj gönderen tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.

Başlıkta belirttiğim gibi yaptığım yenilikleri sıralamaya başlayalım...






  • Sitemizin üst bölümüne tasarıma uygun ve dikkat çekici bir "Duyuru" paneli oluşturuldu.
  • Sitemiz ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmanız için çeşitli materyaller eklendi.
  • Müziklerim bölümü oluşturuldu.
  • Yeni ve eski yazılara kolayca ulaşabilmeniz için SiteMap eklendi
  • Sayfa başına kolayca ulaşabilmeniz için Yukarı Çık butonu eklendi.
  • Yazılarıma daha çabuk ve hızlı bir şekilde ulaşmanız için sidebara "Abonelik" forumu yerleştirildi.
  • İletişim panelinde yaşanan sıkıntılar giderildi.
  • Menü paneli tamamı ile yenilendi.


    Blogumu iyileştirmem de katkıda bulunan herkese çok teşekkürler! 

Alexa Nedir? Alexa Düşürme Teknikleri

Alexa bir site sayacıdır..Bu sayaç hitleri farklı bir sıralama da gösteren ve Google’ın önemsediği sayaç sitelerinden biridir..
Alexa’nın mantığına kısaca gelirsek..Tüm dünya üzerinde kurulu siteleri numerik olarak bir sıralamaya alır..En çok girilenden en az giriline doğru bir aritmedik sıralamadır..
Bu sıralama sitenize giren kişilerin sayısına göre sıralanır...

Örnek olarak ærakman | Blog'u verebiliriz :) 



Bu sayaçtaki ifadelerin nelere denk geldiğini yazalım...

1.158.038- bu ærakman | Blog'un Dünya sıralaması Dünya da toplam +2.000.000 site var ve biz bunlardan 1.158.038.yiz.
10.628 bu Türkiye de girilen siteler arasında kaçıncı olduğumu gösterir ve biz bu siteler arasında 10.628.yiz.

Traffic Rank(Trafik Değeriniz)

Sitenizle ilgili sıralamaları ve sitenize ait grafikleri görmenizi sağlar..Ve yukardaki resimdeki sayfadır..
Eğer sayfanız ilk 100 bine girerse Yesterday(Dün)’e ait bilgileri de görebilirsiniz..Eğer girmiyorsa 7 günlük,aylık,3 aylık ve 6 haftalık sıralamanızı görürsünüz..
Fakat bu dün dediği bizim tarihimize göre 3 gün öncenin bilgileridir..Zaten grafiğe bakarsanız tarihi 3 gün öncesinindir..Güncellemesi oldukça geç sürüyor..

Contact İnfo (İletişim Bilgileri)

Site sahibiyle ilgili bilgiler,mail adresi,eğer büyük bir şirketseniz sitenizin satış-reklam vs gibi departmanlarının ulaşım linklerini koyabiliyorsunuz..Bunu http://www.alexa.com/edit/index/siteadiniz.com gibi bir sayfaya girip oradan sitenizi doğrulayıp bilgileri düzeltebiliyorsunuz..

Reviews (Sitenizle ilgili ziyaretçilerin görüşleri)

Sitenizle ilgili isteyen kişi yorum yapabilir ve oy verebilir siteniz hakkında.

Related Links (İlgili Linkler)

Bunu da tam olarak bilmiyorum ama sanırsam dmoz’da siteniz hangi kategoride kayıtlıysa o siteleri gösteriyor..

Keywords (Anahtar Kelimeler)

Sitenize arama motorları üzerinden en çok hangi kelimede hit geldiyse o kelimeyi gösteriyor..

Clickstream (Gelen Hit Kaynakları)

Sitenize hangi site üzerinden daha çok hit geldiyse onu gösteriyor..

Demographic (Ziyaretçileriniz Hakkında)

Değerler biraz sallama olsada sitenize giren kullanıcıların yaş,eğitim,cinsiyet,girdiği lokasyon gibi değerleri gösteriyor..Tabi bunu anlamak için çok fazla hitli bir siteniz olması gerekli ve alexanın bu değerleri ölçmesi gerekir..Bunlar normal sitelerde görünmez..

Alexa İle Siteniz Hakkında Edinebileceğiniz Bilgiler:


1-Dünya genelindeki tüm siteler sıralamasındaki yeriniz 
2- Türkiye üzerinden girilen siteler sıralamasındaki yeriniz 
3- Sitenize toplam verilen backlink sayısı 
4- Traffic Rank(Trafik Değeriniz) 
5- Sitenizle ilgili ziyaretçilerin görüşleri 
6- Sitenize arama motorları üzerinden en çok hangi kelimede hit geldiyse o kelimeyi görebilirsiniz. 
7- Sitenize hangi site üzerinden daha çok hit geldiyse onu görebilirsiniz. 
8- Sitenize giren kullanıcıların yaş, eğitim, cinsiyet, girdiği lokasyon gibi değerlerini görebilirsiniz. 

Alexa Düşürme Teknikleri


Öncelikle sağda solda duyduğunuz,gördüğünüz alexa düşürücü programlardan uzak durun,sakının!En güzel Alexa düşürme yöntemi doğal yöntemdir bunu tüm webmaster arkadaşlar söyleyebilirler...
1-Siteniz için bir Alexa Toolbar oluşturun ve bunu ailenizin, arkadaşlarınızın bilgisayarlarına kurdurun ve tarayıcıya anasayfa olarak ayarlayın.

2-Sitenize Alexa widgetleri ekleyin. Alexa Widgetlerine Ulaşmak İçin Tıklayınız...

3-WebMaster forumlarında,bloglarında yorumlar yapın,konular açın ve kaynak olarak sitenizi gösterin.WebMasterların çoğu toolbar kullanırlar...Bu da size + olarak döner.

4-Özgün yazılar ile okuyucuları kendinize bağlayın kopyala+yapıştır usulü ile hiç bir şey kazanamazsınız.

5-Web sitenizde "alexa" adlı bir kategori oluşturun ve bu kategori ile ilgili yazılar yazın.

6-Yazılarınızı sosyal ağlarda paylaşarak hit kazanın.(Facebook,Twitter,Google +...)

7-"Alexa 5 Yıldız + Yorum" etkinliklerine katılın.

8-Sitenizde yapacağınız değişiklikleri okuyucu/takipçilerinize danışarak yapınız bu sitenize + kazandıracaktır.

9-Sitenize benzer yazılar eklentileri ekleyin böylelikle okuyucularınız siteniz de daha fazla vakit geçirecektir.


Bir yorumu hak etmişimdir umarım :) 



Yazının belirli kısımları bu siteden alıntı yapılarak oluşturulmuştur.

Müslüm Gürses - Kaç Kadeh Kırıldı



Sosyal Medya Butonları v2

Sizlere daha önce bu yazımda buna benzer bir paylaşımda bulunmuştum.Bu sefer ki ise daha sade ve kullanışlı.Yapılışı basit ancak yine de anlatıma geçelim...












Nasıl Ekleriz ?


  • Tasarım
  • Sayfa Öğeleri
  • Gadget Ekle
  • HTML/JavaScript
adımlarını izleyin ve verdiğim kodu kopyalayıp gadgetımıza yapıştırın ve kaydedin.

Değiştirmeniz gereken yerler:


  1. http://feeds.feedburner.com/aerakmanBlog bölümünde aerakmanBlog yerine kendi feedburner kullanıcı adınızı yazınız.
  2. http://twitter.com/ardaerakman bölümünde ardaerakman yerine kendi twitter kullanıcı adınızı yazınız
  3. http://facebook.com/websehri bölümünde websehri yerine  kendi facebook profil veya sayfa kullanıcı adınızı yazınız.

Sosyal Medya Butonları v2:


<div id='contentright'>
<div class='clearfix' id='sidebar'>
<div class='widget1 subscribebox' id='subscribebox-widget-3'>
<div class='widget-wrap'>
<h3 class='widgettitle'><span>Abone Ol</span></h3>
<div class='intro'>
<p>E-Posta adresinizi yazın,yeni haberler mailinize gelsin.</p>
<form action='http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify' method='post' onsubmit='window.open(&apos;http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=simplex&apos;, &apos;popupwindow&apos;, &apos;scrollbars=yes,width=550,height=520&apos;);return true' target='popupwindow'>
<input name='uri' type='hidden' value='simplex'/>
<input name='loc' type='hidden' value='en_US'/>
<p class='email-form'>
<input class='sub' name='email' type='text'/> <input alt='submit' class='subbutton' src='http://img517.imageshack.us/img517/3158/blankdb.gif' type='image'/></p>
<div style='clear: both;'><small>Mailinize gelen onay linkine tıklamayı unutmayın.</small></div>
</form>

<div class='sub-icons'>
<a href='http://feeds.feedburner.com/aerakmanBlog' title='RSS Abone Ol'><img align='top' alt='RSS Abone Ol' class='rss-sub' src='http://img535.imageshack.us/img535/950/rss2t.png'/></a>
<a href='http://www.twitter.com/ardaerakman' rel='external' target='_blank' title='Twitter da Takip Et'><img align='top' alt='Twitter da Takip Et' class='twitter-sub' src='http://img340.imageshack.us/img340/8055/twitter2e.png'/></a>
<a href='http://www.facebook.com/websehri' rel='external' target='_blank' title='Facebook ile Beğen'><img align='top' alt='Facebook ile Beğen!' class='facebook-sub' src='http://img96.imageshack.us/img96/3849/facebook2q.png'/></a>
</div></div></div></div>

Bu Hafta İzlediğim Filmler

Merhabalar,bu hafta torrent sistemi ile indirip izlediğim 2 filmi sizlere kısa bir özet ile bildirmek ve izlemeye teşvik etmek için bu yazıyı yazıyorum...



İlk izlediğim filmin adı Never Back Down 2 (Asla Pes Etme 2) Eğer 1'i izlemediyseniz izleyin.Ancak şöyle bir şey var ki 1 ve 2 deki karakterler oldukça farklı sadece dövüş videolarını internete upload eden arkadaşımız(Max) yine filmde konu pek şaşmamış yine bir hocanın eğitimin de beatdown'a hazırlanıyorlar...Tabii eğitim de olan Justin, Case yani dövüş hocalarına yanlış yapıyor ve beatdown aracılığıyla ona hesap sormaları gerekiyor...Fazla uzatmadan filmi izleyin derim. :)


Diğer filmimizin adı ise War Horse (Savaş Atı) bu film gerçekten güzel.İzlediniz mi bilmiyorum ancak özgür ruh isimli bir animasyon filmi vardı ve oradaki kahramanız yine bir attı bu da bir benzeri fakat isminden belli olduğu gibi bu atımız ailenin geçim sıkıntılarından dolayı orduya satılıyor ve savaşta hem Alman hem İngiliz safların da yer alıyor.Tabii sonun da mutlu sona kavuşuluyor.İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Flo Rida - Whistle




DEV - Naked ft. Enrique Iglesias




Pagerank Güncellemesi - 03.05.2012

Aylardır PR güncellmesini bekliyordum ve sonun da güncellendi pek memnun kalmadım!PR'min 2 olmasını bekliyordum fakat 1 olmuş Google'a bayağı atarlandım içimden.


Tabii çoğu yazım da dile getirmişimdir."Benim için okuyucularımın/takipçilerimin memnuniyeti önemlidir pagerank değil." diye
Bugün çoğu webmaster forumlarında,blogların da ve facebook grupların da bu güncellemenin haberi verildi.Ben güncellmeyi WMAracı'nda duydum ve hemen baktım 1 olmuş :( Dediğim gibi beklediğim 2 idi ama olsun hiç artmayan hala 0 da olanlar var tabii bunun yanın da 0 dan 4'e yükselenler de yok değil. aerakman | Blog'un site değelerini incelemek için buraya tıklayın.

Pekiiii, siz de durumlar nedir?



Erik :)


Erik.Ne güzeldir değil mi?İlkbaharın meyvesi erik sevmeyeni yoktur diye düşünüyorum.Öyle güzeldir ki akşamları dizi ve film keyiflerinde bir çöp kabı ve erik ile dolup taşan kabımızı alır geçeriz TV karşısına tabii yanında tuzu unutmamak gerek :) O tatlı can erikleri ağzımız da biraz ekşileştirerek daha çekici ve leziz hale geliyor.Yedikten sonra biraz dişler ve damaklar kamaşıyor hatta "gıcır gıcır" sesler çıkarır dişlerimiz :)


Hepimizin sevdiği erik tezgahlar da yerini aldı.Yine amcalarımız,abilerimiz el arabalarını almış okul köşelerin de "Eriiiik,poşeti iki liraaaa..."diye bağırıyorlardı :) İlkokul anılarıma döndüm okulun köşesinden "Erikçi amca bi poşet alcam."dediğim günleri hatırladım ve yüzümde bir tebessüm oluştu. :) Hepimize öyle olur çocukluktan güzel bir kare hatırlarız ve yüzümüz de bir tebessüm oluşur.Eriği alır arkadaşlarımız ile gizli gizli paylaşırdık başka isteyen olur bize kalmaz diye :))) Bugün 2012 yılının ilk eriğini mideye indirdim.Yeni olduğu için biraz acımsı tadı olsa da yine de özlediğim o tadı bana verdi :) Araların da tam olmuşlar vardı valla şahaneydi.Neyse ağzınızın suyu aktı galiba :) Çokta güzel anlattım ha :D Hemen alın diyeceğim ama biraz daha olsunlar da tadına tam varalım diyor bu yazının da sonunu böylelikle getiriyorum!Esen kalın....

Crysis 3 Türkçe Trailer


"Crytek'e ün yaptıran Crysis serisi, üçüncü yapımıyla devam ediyor. Yıkık bir New York'un ardından seride bu kez 2047 yılına, Prophet isimli yeni bir karakterin rolünü yeniden New York sokaklarında üstlenmeye gidiyoruz.
Yine Yerli kardeşlerinin elinin altında gelişen CryEngine oyun motorunun en son ve en güçlü sürümünü kullanacak olan Crysis 3, "Electronic Arts'ın 2013'teki ilk bombası" olarak duyuruluyor. İlk iki oyununu Türkçe dublajla birlikte gördüğümüz Crysis serisinin yeni yapımını da aynı şekilde görmeyi umuyoruz. "

Denilen ve daha oyunun haberi verilmeden Crysis 3'ün çıkacağı sızdırılan oyunun Türkçe trailerını sizler ile paylaşmak istedim.Gerçekten seslendiren kişiler çok başarılı hiç bir parazit,dış ses ve cızıltı yok!Tabii çeviri işi yine OyunCeviri.com | Dublaj Ekibi'nin işi kendilerini tebrik ediyor devam ettikleri bu yolda kendilerini destekliyorum!Sözü fazla uzatmadan hemen trailerımızı veriyorum,iyi seyirler!




Layer"

Reklam

 
Support : Türkçe | Blogger | Temaları
Copyright © 2014 Film Siteleri - Tüm Hakları Saklıdır
Filmsitelerin.blogspot.comTürkçe Blogger Temaları
powered by Filmsiteleri.net