Home » , , , , , , , , , , , , » Android Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Android Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Android Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
 Selamlar bugün aerakman | Blog yazarı Utku mikrofonda ve bir moladan sonra sizlere önemli notlar verecek :) Öncelikle yeni nesil (akıllı) telefonların alınması sıkı bir araştırma gerektiriyor.

Kendi yapmış olduğum araştırmalar sonucun da sizlere güzel ve kaliteli bir akıllı telefon aldıracağım şimdi yazımızı atlamadan okuyun :)




1-) Ekran türü ve Çözünürlüğü

Resim 1.1 Super Amoled vs Super Amoled Plus
AmoLED adı üzerinde LED ekranlar cebimize girdi. LED ekranlar yeni teknoloji ekranlardır ve olağandan daha canlı ve tatlı parlak bir özellik gösterir ve kagıt diye tabir edilir.

LED ekranlar floresan ışıklarıyla beyaz ışıklarla kontrol edilir noktasal ışıklarla renk saglanır.Floresanın içinde sıvı mevcuttur. Bu yüzden bir led ekranı kırdığınızda belirli bir sıvı akar.

TFT LCD ekranlarda ise eski sistem mevcuttur. Tüplü sistem derler ya aynen o şekilde. Merkezsel ışık kaynağı kullanılır. Bunda ise görüntü daha gerçekçidir ekstradan parlatılmamıştır. Görüntü ne ise o. Ama karar size kalmış zor bir karardır. Yeni teknolojimi abartısız görüntümü..

LED ve LCD ekranı nasıl mı ayırt edersiniz çok basit. LED ekrana dokunduğunuzda bir iz kalır çok bariz bir iz. Buda LED ekranların olumsuzluğu olarak göze çarpıyor.

İlerde inceleyeceğim çözünürlük konusunda ufak bir bilgi vereyim örneğin bir telefonun çözünürlüğü 800x480
bu telefondan ana ekranda 480p görüntü alırsınız. Her zaman piksel konusunda ikinci rakamlar önemlidir.

Yazarın Önerisi : Super Amoled Plus - 800x480 ekran çözünürlüğü


2-) Sistem Bilgisi



Android teknolojisinde,

-İce Cream Sandwich (İCS)         Android v4.0
-Honeycomb                                Android v3.0
-Gingerbread                                Android v2.3-Froyo Android v2.2

Yazarın Önerisi: İce Cream Sandwich olarak bulunmaktadır. Neden diye sorulacak olursa yüz tanıma fonksiyonları aktif hale getirilmiştir. Aklınıza gelebilecek ve piyasada var olan bütün yazılımları destekler (Android v5 çıkmadığı sürece). Az bir ram kullanımı sağlar.


3-) Telefon Dahili Ve Harici Hafızaları


telefon dahili ve harici hafızaları
Öncelikle Android sistemleri düşünülenden çok daha fazla alan işgal edebiliyor. 8 gblık dahili hafızaya sahip olan ve Micro SD desteklemeyen bir android işlemli telefonda 2gblık bir kullanılabilir alana bile sahip olabilme durumunuz mevcut. O yüzden almadan önce buna dikkat edin derim. Mümkünse alacağınız telefonun android sisteminin kapladığı yeri almadan önce araştırın.

Yazarın Önerisi: Micro SD desteği



4-) Ekran Boyutu




Telefon ekranın aşırı büyüğe kaçması telefonu ulaşılamaz kılar. Haliyle kullanımı zorlaştırır. Köşelere ulaşamazsınız. Tek elinizle telefon kullanamazsınız. Konforunuz düşer.

Yazarın Önerisi: 4"ten yukarı çıkmamak. Telefon çıksa bile çıkmamak.




5-) Kamera Çözünürlüğü


Günümüzde profesyonel fotoğraf çekebilen telefonlar mevcut . 1080p(Full HD) , 3D video çekebilen telefonlar (HTC Evo 3D)

Gözlüksüz bir deneyim sağlayan 3D translation telefonların şu anlık biraz pişmesi gerek ve telefonda gereksiz bir özellik olarak bakıyorum ama daha fazla gelişirse o zaman incelemelerime onun üzerinden devam edeceğim.


Yazarın Önerisi: En az 720p video çekebilen. En az 5 MP.

6-) İşlemci Gücü Ve Hızı




Artık bildiğiniz gibi telefonlarada kendini bariz belli eden niteliklerle işlemciler takılıyor. Tek çekirdekli ve çift çekirdekli olmak üzere. Çift çekirdek demek 2katı performans demektir ve tarafımdan kesinlikle tavsiye edilir.





Yazarın Önerisi: 1.4 Ghz Core 2 Quad


7-) Ram Kullanımı

Ram Kullanımı
Akıllı telefonlarda RAM'lerde önemli rol taşır. Çünkü telefon hızlı çalışabilmesi için yüklediğiniz belirli uygulamalar veya dahili uygulamalar telefon açıldığı anda çalışmaya başlar.Arkaplanda uygulama çalışmaya devam eder.

Arkaplanda çalışan bir uygulama açtığınızda çok daha hızlı ve seri açılır. Akıllı telefonların hızının sırrı budur. Ancak bunun bir bedeli vardır. Bu uygulamalar çok yüklü bir alan işgal eder. yaklaşık 200MBlık bir RAM kullanıma açık kalır.





Yazarın Önerisi: Minimum Ram: 512MB Yeterli Ram:768MB
Bu Filmi Paylaş :

0 yorum:

Yorum Gönder

Layer"

Reklam

 
Support : Türkçe | Blogger | Temaları
Copyright © 2014 Film Siteleri - Tüm Hakları Saklıdır
Filmsitelerin.blogspot.comTürkçe Blogger Temaları
powered by Filmsiteleri.net