Son Eklenenler

Blogger Sosyal Medya Profil Butonları v4

Blogger Sosyal Medya Profil Butonları v4
Çok uzun bir süreden sonra sosyal medya profil butonlarına 4.serisi ile devam ediyorum.Diğerlerinden farklı ve orjinal butonlar aradığım için bu süre daha da uzayabilirdi aslında, tesadüfen girdiğim bir blog da gördüm ve sizinle paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz :)

Daha önceki butonları belki merak eden arkadaşlar olur onları da şöyle vereyim


Evet şimdi kodları vereyim her zamanki gibi önce aşağıdaki kodumuzu buluyoruz ;)

]]><b:skin>

Bulduğumuz kodun hemen öncesine aşağıdaki CSS kodlarımızı ekliyoruz.

ul#m-soc2{
margin: 18px 0 0 10px;padding: 0;width: 220px;height:50px;}
ul#m-soc2 li{
list-style: none;margin: 7px;padding: 0;float:left;border: none;}
ul#m-soc2 li a{
background: url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgscdoh5X8-sawnCxyXz-5hVJESnpmYYRw_BHtvU7bKTIlICxen53FfNKJmhAUTvhjKtWUwrUhP0bYxxdXYM92IVsbeLltMMWg5bmhdzUoPyINXg31569T1vfrHYZkjp2nsDV2pdyDKA86G/s132/sosyal-butonlar.png) no-repeat 0 0;
margin:0;padding:0;display: block;position:relative;
width: 33px;
height: 33px;
overflow: visible;
}
ul#m-soc2 li a.twitter{
background-position: 0 0;
}
ul#m-soc2 li a.facebook{
background-position: -33px 0;
}
ul#m-soc2 li a.google{
background-position: -66px 0;
}
ul#m-soc2 li a.rss{
background-position: -99px 0;
}
ul#m-soc2 li a.twitter:hover{
background-position: 0 -33px;
}
ul#m-soc2 li a.facebook:hover{
background-position: -33px -33px;
}
ul#m-soc2 li a.google:hover {
background-position:-66px -33px;
}
ul#m-soc2 li a.rss:hover{
background-position:-99px -33px;
}
ul#m-soc2 li a span{
background: #555;position:absolute;
top:-10px;left:-10px;width:auto;height:auto;opacity:0;
padding:3px;text-align:left;
color:#fff;filter:alpha(opacity=0);
white-space:nowrap;border-radius:3px;font-size:12px;
-webkit-transition: all 0.25s ease-in-out;
-moz-transition: all 0.25s ease-in-out;
-o-transition: all 0.25s ease-in-out;
-ms-transition: all 0.25s ease-in-out;
transition: all 0.25s ease-in-out;} ul#m-soc2 li a:hover{text-decoration:none}
ul#m-soc2 li a:hover span{
opacity:.7;
filter:alpha(opacity=70);
top:-23px}
#bloghocam {
margin-bottom:20px;}​

Şimdi ki kodlarımızı ister gadget olarak isterseniz kodların arasında size göre bir yere yerleştirebilirsiniz

<ul id='m-soc2'><li><a class='twitter' href='#'><span>Twitter</span></a></li>
<li><a class='facebook' href='#'><span>Facebook</span></a></li>
<li><a class='google' href='#'><span>Google+</span></a></li>
<li><a class='rss' href='#'><span>RSS</span></a></li></ul></div>​

Güle güle kullanın :) İyi bloglamalar.

İşletmeler Office 365 ile Bulutta En İyi Üretkenlik Deneyimiyle Tanışıyor!

Bulut bilişim BT dünyasına damgasını vurmaya devam ediyor. Bulut bilişim sayesinde işletmeler sürekli olarak yeni altyapıya yatırım yapmak, yeni personeli eğitmek veya yeni yazılımların lisanslarını almak zorunda kalmadan bilişim kaynaklarına hızla erişim imkânına sahip oluyor.

- Tüketiciler için bulut, birbirine daha fazla ve daha iyi bağlı bir dünya demek; bu veri ve bilgilerine istedikleri zaman istedikleri yerden erişebilecekleri anlamına geliyor.


- Bulut bilişim işletmeler için yeni bir ekonomi, bütçeleri üzerinde daha iyi bir kontrol sunuyor ve büyük ve masraflı veri merkezlerinin sürdürülmesi ve çalıştırılması ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bulut ayrıca yeni şeyleri yeni yöntemlerle yapma gücünü sağlıyor. Örneğin bilginin olağanüstü büyüklükteki bir işlem gücüyle bir araya gelmesi, yeni işletme modellerine, yeni pazarlara ve yeni müşteri deneyimi kategorilerine kapı aralıyor.

- Bulut bilişim çevre içinse, işletme uygulamalarının kullanımıyla ilişkili enerji kullanımı ve karbon ayak izini önemli ölçüde azaltma potansiyeline sahip.

Bu faydaları dikkate alan birçok BT ve işletme yöneticisi artık buluta geçip geçmemeyi değil “nasıl” ve “ne zaman” geçeceği sorularına cevap arıyor.

Microsoft, genel bulut hizmeti olan Office 365 ile, sınıfının en iyisi e-posta, sesli ve video konferans, web konferansı ve birlikte çalışma çözümlerini sunuyor. Her işletmenin farklı ihtiyaçlarına göre uyarlanmış farklı paket seçenekleri ile, Office 365 kurumları bulutta en güncel ve kolay teknolojiyle güvenli bir şekilde buluşturuyor. Office 365 ile ilgili daha fazla bilgi almak ve hemen kullanmaya başlamak için www.office365.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Muhabbet Kuşumu Banyo Yapmaya Nasıl Alıştırabilirim ?

Muhabbet Kuşumu Banyo Yapmaya Nasıl Alıştırabilirim ?
Eğer kuşunuz elinize alışık ise onu bir masanın üstüne bırakın.Tabağa 1.5-2cm arası derinlikte su ile doldurun.Öncelikle dikkatini çekmek için tabağa birkaç tırnak darbesi ile ses çıkarın.Parmağınızla suda dalgalar yaratın ve parmağınız da kalan bir kaç damlayı kuşunuza sıçratın.Eğer çok sevdiği bir oyuncağı var ise önce onunla oynamasını sağlayın daha sonra oyuncağı alıp tabağın içine koyun.


Kuşunuz tüylerini kabartıp indiriyorsa istekli ve merak ettiğini gösterir.Ancak ilk seferin de kuşunuzun pat diye tabağa atlamasını beklemeyin o gün cesaret edemeyebilir tekrar deneyerek pes etmeden onu alıştırmaya çalışın.Tabağa girip yıkanmaya başlarken ise işaret parmağınızın tırnak kısmı ile kuşunuzun gagasıyla oynayın bazı kuşlar sahibi ilgilenmez ise hemen çıkabiliyor.(Not: İlk deneyişiniz de biraz büyük bir tabak bulun ve her seferin de o tabakta yıkayın.Etrafı biraz kirletebilir önlem alınız.)

BUNLARI ASLA YAPMAYIN:
1- Onu avcunuza alıp çeşmeye tutmayın.
2- Kafesin içindeyken üstüne su sıkmayın.
3- Elinize alıp su dolu kaba batırıp çıkarmayın.
4- Su dolu bardağın içine girmesine izin vermeyin, ASLA !
5- Kafesin içine bir kap su koyup akşam işten gelene kadar kendi kendine öğrensin derseniz, içine tüylerini, yem kabuklarını, dışkısını düşürdüğü suyu defalarca içmiş olan kuşunuz banyodan çok böyle bir suyun lezzetini(!) baya bir öğrenmiş olabilir.
5-Pek çok besleyici banyo yaptırmanın gerekliliğini bile bilmiyor, bu konuyu çok ciddiye alarak abartmayın, öğrensinde geç öğrensin.

Diğer Dikkat Etmemiz Gereken Nokta İse Şu;
Kuşunuzun en fazla göğüs kısmı ıslanıyor bu yüzden hastalanabilir. Bunun için;Eve güneş geldiği zamanlar banyosunu yaptırınız,camların hepsini kapatınız banyosu ve kuruması bitene kadar,kafesi rahat güneş alabilecek bir  yere koyun.
Not: Banyodan sonra kuşunuz asla cereyan da kalmasın dikkat ediniz.İshal vb.hastalıklar oluştuğu takdir de gerekli ilaç takviyesini yapınız.



Muhabbet Kuşumu Banyoya Nasıl Alıştırabilirim ?

Bıktım Bu Bilgisayardan !

HP 530
Yakın çevremdekiler bilir Toshiba bilgisayarım elektrik kurumunun sayesinde yandı.Bunun üzerine babamın eski (külüstür) bilgisayarını kullanmaya başladım.Bilgisayara format atamıyorum çünkü babama lazım olan programlar vs. şeyler var.Ancak umarım babam bu yazımı okur ve neler çektiğimi görür.






Bilgisayarımın özellikleri şöyle:

  • 15 dakikada açılır ve kapanır.
  • Full şarj edilse de sadece 42 dakika dayanır.
  • İnternet tarayıcısında en fazla 4 sekme açabilirsiniz.
  • Oyun oynamazsınız.
  • Facebook'a girerken arada 10-15dk arası donar.
  • Wireless çekim hızı oldukça düşüktür.
  • Her gün Ram yer.1GB'lık Ram 503MB oldu.
  • Başlat çubuğundaki saati, ses denetim aracını vs. göstermez, yeniden başlatmanız gerekir.
  • Arada sırada CD-Rom kendi kendine açılır.
  • Bazen USB Flash Belleği tanımaz ve yeniden başlatmanız gerekir bazen defalarca yeniden başlatmalısınız.

Evet bu yukarıdakilerin hepsini yaşıyorum.Aranızda "Arda'ya Bilgisayar Alıyoruz." diye bir kampanya başlatırsanız sevinirim.Gerçekten sevinirim yani.Sizlerde bu duruma düşmeyin diye bilgisayarın marka ve modelini vereyim de almayın (artık üretiliyor mu hurdadan bilmiyorum.) HP 530 Dizüstü Bilgisayar'ı sakın ama sakın almayın! 

Ha bu arada geçenlerde PSD to CSS öğrenmeyi geçirdim içinden.PS CS6 indirdim ve kurdum.Tam çalıştırmak istediğim de hata verdi.Ahmet'e(Kralizasyon) sorduğumda "Bu hatayı ilk kez sende duydum" dedi.O an tüm PSD to CSS hevesim kaçtı bilgisayarı kapadım ve gittim TV izlemeye... 

Eğer bir çözüm öneriniz varsa buyurun.Taktik falan verin yani yeni bilgisayar için.Okullar açılacak ve tatilde şu bilgisayar ile hiç doğru bir anım yok !

Ve bu bilgisayara bunu yapmak istiyorum:

Bilgisayar Parçalamak




Anlamayan Var Mı ?

anlamayan var mı

Push - Darbe

Push Filmi (2009)
Psişik güçleri olan bir grup insan "Bölüm" adı verilen kuruluşa karşı direnç göstermek ve kendileri gibi tüm psişik güçteki insanları kurtarmak için ellerinden geleni yapacaklar.Aslında film çok karışık geldi bana kim ne nedir tam çözemedim.Geç saatte izlememin nedeni olsa gerek.

Filmde Koklayıcı, Saklayıcı, İzleyici, Yıkıcı gibi psişik güçleri olan insanlar var ve bu insanlar kendilerini daha güçlü ve ölümsüz yapacakları ilacın peşindeler.

Şunu söylemek istiyorum filmin sonunda sanki Push 2 var gibi bir mesaj verilmiş araştırdım fakat Push 2 filmi yok acaba önümüzdeki seneler de mi çıkacak bunu çok merak ettim doğrusu :) İyi seyirler.

1 Dakika İçerisinde İnternette Neler Oluyor

Hiç merak ettiniz mi ? Hemen hemen tüm günümüzü harcadığımız internet aleminde 1 dakika içerisinde neler gerçekleşiyor diye ?Merak edenlerin merakını giderecek cinsten bir bilgi bu :)

1 Dakika İçerisinde İnternette Neler Oluyor

Blogger Adres Yönlendirme

Blogger Adres Yönlendirme
Kendinize yeni bir site açtınız fakat 301 ayarlarını yapamadıysanız sizlere alternatif bir önerim var.Vereceğim kod ile blogunuzu SEO'ya uygun olarak yönlendirebilirsiniz.Şimdi nasıl yapılır hemen anlatayım.






Öncelikle şablon panelimizden aşağıdaki kodu buluyoruz.

<head>

Bulduğumuz kodun hemen altına aşağıdaki kodu ekleyin.

<meta HTTP-EQUIV='REFRESH' content='5; url=www.siteadresiniz.com'/>

Kırmızı ile işaretlediğim yeri yönlendireceğiniz adres ile değiştirmeniz yeterli.Temanızı kaydedin tüm işlemlerimiz bu kadar.

Askeri Geçit Töreninde Domino Gösterisi

Belarus Ordusundan Mükemmel Gösteri
Bu Askeri geçit törenleri bildiklerimizden oldukça farklı.Askerler, bir domino taşı edası ile birbirlerini takip ediyor ve şahane bir görsel şölen sunuyorlar bizlere...Keyifli seyirler.

Blogger jQuery Lazy Load Eklentisi

Merhaba arkadaşlar, bugün akşam üzeri bloguma eklemiş olduğum jQuery Lazy Load eklentisini sizlerle paylaşmak istedim.Bu eklenti ile blogunuzda bulunan tüm resimleri, flash ve js dosyalarını sizler web sayfasının aşağısına doğru indikçe yükleniyor ve blogunuzda gözle görülür bir hızlanma oluşuyor.





Ayrıca göze hitap ediş şeklide bir o kadar güzel.Tam olarak ne işe yaradığını şematik bir resim ile göstereyim.

jQuery Lazy Load Eklentisi Şematik Resim

Nasıl ekliyoruz bu eklentimizi ? Hemen anlatayım.

Aşağıdaki kodu bulun

</head>

Daha sonra bulduğumuz kodun hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyin.


<script charset='utf-8' src='http://konfor.enesilhan.net/js/jquery.min.js' type='text/javascript'></script> <script src='http://konfor.enesilhan.net/js/jquery.lazyload.js' type='text/javascript'></script> <script type='text/javascript'> $(function() { $("img").lazyload({ placeholder : "https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKiwRDLwKwx5XofNor-ewBrvb0uEPva0gPlZAsJpdRHiwcavIBAEYVIqBwmTzuwYJHZhupBVcWnQdkiGeu121NYPLvvcRA6PI_zWfLv8ophzKqhbz4PrsHQzK2YDm2ITl9fPfDkpfpKlo/s1600/grey.gif", effect : "fadeIn" }); }); </script> <script type="text/javascript"> if (window.jstiming) window.jstiming.load.tick('headEnd'); </script>

İşlemlerimiz bu kadar temanızı kaydedebilir ve bloglamaya devam edebilirsiniz.

Cem Yılmaz'dan Seçmeler

Cem Yılmaz'dan Seçmeler
Cem Yılmaz'ı çok severim ve Türkiye'deki komedyenler arasında 1 numara olarak düşünürüm.Yaptığı bazı espriler çok ince ve ince espriler benim çok hoşuma gider.Konudan konuya atlamasına rağmen hiç sıkmadan güldürmeye eğlendirmeye devam ediyor.



Tamam biraz belden aşağı espriler olabiliyor fakat Türkiye de belden aşağı esprileri tüm komedyenler yapıyor, hangisi yapmıyor ki ?.Her neyse burada Cem Yılmaz'ı eleştirmeyeceğim, sadece onun beğendiğim gösterilerinden bazılarını sizlere sunacağım.İyi seyirler...




Cem Yılmaz | Bir dahaki sefere kralsın be oğlum !



Cem Yılmaz | Yedek Subay.



Cem Yılmaz | Sperm Bankası.

Blogger Benzer Yazılar Eklentisi

Blogger Benzer Yazılar Eklentisi
Merhabalar, WMAracı'nda bir arkadaşın isteği üzerine kodları buldum ve kendisine ilettim.Belki siz değerli takipçilerim de bu kodlara ihtiyaç duyabilir diye sizlerle de paylaşıyorum.

Kodların js dosyasını yükleyen İsa'ya(Hit Adam) teşekkürler :) Sözü fazla uzatmadan hemen anlatıma geçiyorum.






İşlemlere temanızı yedekleyerek başlayabilirsiniz :) Daha sonra aşağıdaki kodu bulun

</head>

Bulduğumuz kodun hemen üstüne aşağıdaki JS kodlarını ekliyoruz.

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<style type='text/css'>
#related-posts {
text-transform:none;
padding-left:5px;
}
#related-posts li {
list-style:none;
}
#related-posts h2{
font-size: 15px;
font-weight: bold;
color: #414141;
}
#related-posts a{
color:#868686;
}
#related-posts a:hover{
color:black;
}
a.bysaydamlik img{
filter:alpha(opacity=50);
-moz-opacity: 0.5;
opacity: 0.5;
}
a.bysaydamlik:hover img{
filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity: 1.0;
opacity: 1.0;}

</style>
<script src='http://hit-adam.googlecode.com/files/benzer-yazilar.js' type='text/javascript'/>
</b:if>


Temayı kaydetmeden devam edin ve aşağıdaki kodu bulun

<data:post.body/>

Bulduğumuz kodun hemen altına aşağıdaki kodlarımızı ekleyin.

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<div id='related-posts'>
<b:loop values='data:post.labels' var='label'>
<b:if cond='data:label.isLast != &quot;true&quot;'>
</b:if>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<script expr:src='&quot;/feeds/posts/default/-/&quot; + data:label.name + &quot;?alt=json-in-script&amp;callback=related_results_labels_thumbs&amp;max-results=6&quot;' type='text/javascript'/></b:if></b:loop>
<script type='text/javascript'>
var currentposturl=&quot;<data:post.url/>&quot;;
var maxresults=5;
var relatedpoststitle=&quot;Benzer Yazılar&quot;;
removeRelatedDuplicates_thumbs();
printRelatedLabels_thumbs();
</script>
</div><div style='clear:both'/></b:if>

Yukarıdaki kodumuz da kırmızı ile belirttiğim yerleri değiştirebilirsiniz.Bir sonraki yazım da görüşmek üzere, esen kalın.

Hangover 1&2

Hangover Felekten Bir Gece 1 & 2
Çok övülen bir komedi filmiydi bugün kuzenimle izleme şansını buldum.1 ve 2'yi arayı soğutmadan izledik.Bize Hangover 1 daha komik daha eğlenceli geldi.

Belki Hangover 2'de aynı olaylar tekrar ettiği için pek gülemedik, eğlenemedik.Her neyse en beğendiğim karakter Alan oldu.Hareketleri ve mimikleri ile filmi o ayakta tutuyordu denilebilir.



Eğer iki versiyon hakkında da oylama yapmam gerekirse Hangover 1'e 10/8.5 Hangover 2'ye 10/7 verirdim.İzlemenizi tavsiye ediyorum özellikle kanka, kuzen, arkadaş ortamında  cips + kola eşliğinde süper gider...

Çim...

İstediğimiz Çimden Başlayabilir Miyiz
Okulların Açılmasına İthafen...

Android Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Android Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
 Selamlar bugün aerakman | Blog yazarı Utku mikrofonda ve bir moladan sonra sizlere önemli notlar verecek :) Öncelikle yeni nesil (akıllı) telefonların alınması sıkı bir araştırma gerektiriyor.

Kendi yapmış olduğum araştırmalar sonucun da sizlere güzel ve kaliteli bir akıllı telefon aldıracağım şimdi yazımızı atlamadan okuyun :)




1-) Ekran türü ve Çözünürlüğü

Resim 1.1 Super Amoled vs Super Amoled Plus
AmoLED adı üzerinde LED ekranlar cebimize girdi. LED ekranlar yeni teknoloji ekranlardır ve olağandan daha canlı ve tatlı parlak bir özellik gösterir ve kagıt diye tabir edilir.

LED ekranlar floresan ışıklarıyla beyaz ışıklarla kontrol edilir noktasal ışıklarla renk saglanır.Floresanın içinde sıvı mevcuttur. Bu yüzden bir led ekranı kırdığınızda belirli bir sıvı akar.

TFT LCD ekranlarda ise eski sistem mevcuttur. Tüplü sistem derler ya aynen o şekilde. Merkezsel ışık kaynağı kullanılır. Bunda ise görüntü daha gerçekçidir ekstradan parlatılmamıştır. Görüntü ne ise o. Ama karar size kalmış zor bir karardır. Yeni teknolojimi abartısız görüntümü..

LED ve LCD ekranı nasıl mı ayırt edersiniz çok basit. LED ekrana dokunduğunuzda bir iz kalır çok bariz bir iz. Buda LED ekranların olumsuzluğu olarak göze çarpıyor.

İlerde inceleyeceğim çözünürlük konusunda ufak bir bilgi vereyim örneğin bir telefonun çözünürlüğü 800x480
bu telefondan ana ekranda 480p görüntü alırsınız. Her zaman piksel konusunda ikinci rakamlar önemlidir.

Yazarın Önerisi : Super Amoled Plus - 800x480 ekran çözünürlüğü


2-) Sistem Bilgisi



Android teknolojisinde,

-İce Cream Sandwich (İCS)         Android v4.0
-Honeycomb                                Android v3.0
-Gingerbread                                Android v2.3-Froyo Android v2.2

Yazarın Önerisi: İce Cream Sandwich olarak bulunmaktadır. Neden diye sorulacak olursa yüz tanıma fonksiyonları aktif hale getirilmiştir. Aklınıza gelebilecek ve piyasada var olan bütün yazılımları destekler (Android v5 çıkmadığı sürece). Az bir ram kullanımı sağlar.


3-) Telefon Dahili Ve Harici Hafızaları


telefon dahili ve harici hafızaları
Öncelikle Android sistemleri düşünülenden çok daha fazla alan işgal edebiliyor. 8 gblık dahili hafızaya sahip olan ve Micro SD desteklemeyen bir android işlemli telefonda 2gblık bir kullanılabilir alana bile sahip olabilme durumunuz mevcut. O yüzden almadan önce buna dikkat edin derim. Mümkünse alacağınız telefonun android sisteminin kapladığı yeri almadan önce araştırın.

Yazarın Önerisi: Micro SD desteği



4-) Ekran Boyutu




Telefon ekranın aşırı büyüğe kaçması telefonu ulaşılamaz kılar. Haliyle kullanımı zorlaştırır. Köşelere ulaşamazsınız. Tek elinizle telefon kullanamazsınız. Konforunuz düşer.

Yazarın Önerisi: 4"ten yukarı çıkmamak. Telefon çıksa bile çıkmamak.




5-) Kamera Çözünürlüğü


Günümüzde profesyonel fotoğraf çekebilen telefonlar mevcut . 1080p(Full HD) , 3D video çekebilen telefonlar (HTC Evo 3D)

Gözlüksüz bir deneyim sağlayan 3D translation telefonların şu anlık biraz pişmesi gerek ve telefonda gereksiz bir özellik olarak bakıyorum ama daha fazla gelişirse o zaman incelemelerime onun üzerinden devam edeceğim.


Yazarın Önerisi: En az 720p video çekebilen. En az 5 MP.

6-) İşlemci Gücü Ve Hızı




Artık bildiğiniz gibi telefonlarada kendini bariz belli eden niteliklerle işlemciler takılıyor. Tek çekirdekli ve çift çekirdekli olmak üzere. Çift çekirdek demek 2katı performans demektir ve tarafımdan kesinlikle tavsiye edilir.





Yazarın Önerisi: 1.4 Ghz Core 2 Quad


7-) Ram Kullanımı

Ram Kullanımı
Akıllı telefonlarda RAM'lerde önemli rol taşır. Çünkü telefon hızlı çalışabilmesi için yüklediğiniz belirli uygulamalar veya dahili uygulamalar telefon açıldığı anda çalışmaya başlar.Arkaplanda uygulama çalışmaya devam eder.

Arkaplanda çalışan bir uygulama açtığınızda çok daha hızlı ve seri açılır. Akıllı telefonların hızının sırrı budur. Ancak bunun bir bedeli vardır. Bu uygulamalar çok yüklü bir alan işgal eder. yaklaşık 200MBlık bir RAM kullanıma açık kalır.





Yazarın Önerisi: Minimum Ram: 512MB Yeterli Ram:768MB

Blogger Yorumlara Yanıtla Butonu Eklentisi

Blogger Yorumlara Yanıtla Eklentisi

Merhaba arkadaşlar, İzmir'den döndüm ve arayı soğutmamak için hemen yazılara başlayayım dedim.Daha önce sizlere verdiğim yanıtla eklentisi kesin bir çözüm değildi fakat şimdi vereceğim kodlar sayesinde sizin  temanızda da yanıtla butonu olacak :)
Hemen temanızı yedekleyin ve HTML'yi Düzenle bölümüne gidin ve Widget Şablonlarını Genişlet kutucuğunu işaretleyin daha sonra aşağıdaki kodu bulun

b:include data='post' name='comments'/>

Bulmuş olduğunuz kodu aşağıdaki kod ile değiştirin

b:include data='post' name='threaded_comments'/>


Temanızı kaydetmeden devam edin ve aşağıdaki kodu bulun

<body>


Bulduğumuz kodun hemen üzerine aşağıdaki kodları ekliyoruz.

<style>
.comments {
clear: both;
margin-top: 10px;
margin-bottom: 0px;
line-height: 1em;
}
.comments .comments-content {
font-size: 12px;
margin-bottom: 16px;
font-weight: normal;
text-align:left;
line-height: 1.4em;
}
.comments .comment .comment-actions a {
display: inline-block;
margin: 0;
padding: 1px 6px;
border: 1px solid #C4C4C4;
border-top-color: #E4E4E4;
border-left-color: #E4E4E4;
color: #424242 !important;
text-align: center;
text-shadow: 0 -1px 0 white;
text-decoration: none;
-webkit-border-radius: 2px;
-moz-border-radius: 2px;
border-radius: 2px;
background: #EDEDED;
background: -webkit-gradient( linear, left top, left bottom, color-stop(.2, white), color-stop(1, #E5E5E5) );
background: -moz-linear-gradient( center top, white 20%, #E5E5E5 100% );
font: 11px/18px sans-serif;
padding:2px 8px; margin-right:10px;
}
.comments .comment .comment-actions a:hover {
text-decoration: none; background:#fff; border:1px solid #5AB1E2;
}
.comments .comments-content .comment-thread ol {
list-style-type: none;
padding: 0;
text-align: none;
}
.comments .comments-content .inline-thread {
padding: 0.5em 1em;
}
.comments .comments-content .comment-thread {
margin: 8px 0px;
}
.comments .comments-content .comment-thread:empty {
display: none;
}
.comments .comments-content .comment-replies {
margin-top: 1em;
margin-left: 40px; font-size:12px; background:#EBF5FE;
}
.comments .comments-content .comment {
margin-bottom:16px;
padding-bottom:8px;

}
.comments .comments-content .comment:first-child {
padding-top:16px;
}
.comments .comments-content .comment:last-child {
border-bottom:0;
padding-bottom:0;
}
.comments .comments-content .comment-body {
position:relative;
}
.comments .comments-content .user {
font-style:normal;
font-weight:bold;
}
.comments .comments-content .user a {
color:#2D5E7B; font-size:14px; font-weight: bold;text-decoration: none;
}
.comments .comments-content .icon.blog-author {
width: 18px;
height: 18px;
display: inline-block;
margin: 0 0 -4px 6px;
}
.comments .comments-content .datetime {
color: #999999;
float: right;
font-size: 11px;
text-decoration: none;
}
.comments .comments-content,
.comments .comments-content .comment-content {
margin:0 0 8px;
}

.comment-header {background-color: #F4F4F4;
border: thin solid #E6E6E6;
margin-bottom: 5px;
padding: 5px;
}
.comments .comments-content .comment-content {
text-align:none;
}
.comments .comments-content .owner-actions {
position:absolute;
right:0;
top:0;
}
.comments .comments-replybox {
border: none;
height: 250px;
width: 100%;
}
.comments .comment-replybox-single {
margin-top: 5px;
margin-left: 48px;
}
.comments .comment-replybox-thread {
margin-top: 5px;
}
.comments .comments-content .loadmore a {
display: block;
padding: 10px 16px;
text-align: center;
}
.comments .thread-toggle {
cursor: pointer;
display: inline-block;
}
.comments .continue {
cursor: pointer;
}
.comments .continue a {
display: inline-block;
margin: 0;
padding: 1px 6px;
border: 1px solid #C4C4C4;
border-top-color: #E4E4E4;
border-left-color: #E4E4E4;
color: #424242 !important;
text-align: center;
text-shadow: 0 -1px 0 white;
text-decoration: none;
-webkit-border-radius: 2px;
-moz-border-radius: 2px;
border-radius: 2px;
background: #EDEDED;
background: -webkit-gradient( linear, left top, left bottom, color-stop(.2, white), color-stop(1, #E5E5E5) );
background: -moz-linear-gradient( center top, white 20%, #E5E5E5 100% );
font: 11px/18px sans-serif;
padding:2px 8px; margin-right:10px;
}
.comments .comments-content .loadmore {
cursor: pointer;
max-height: 3em;
margin-top: 3em;
}
.comments .comments-content .loadmore.loaded {
max-height: 0px;
opacity: 0;
overflow: hidden;
}
.comments .thread-chrome.thread-collapsed {
display: none;
}
.comments .thread-toggle {
display: inline-block;
}
.comments .thread-toggle .thread-arrow {
display: inline-block;
height: 6px;
width: 7px;
overflow: visible;
margin: 0.3em;
padding-right: 4px;
}
.comments .thread-expanded .thread-arrow {
background: url("data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAAc AAAAHCAYAAADEUlfTAAAAG0lEQVR42mNgwAfKy8v/48I4FeA0AacVDFQBAP9wJkE/KhUMAAAAAElFTkSuQmCC") no-repeat scroll 0 0 transparent;
}
.comments .thread-collapsed .thread-arrow {
background: url("data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAA AcAAAAHCAYAAADEUlfTAAAAJUlEQVR42mNgAILy8vL/DLgASBKnApgkVgXIkhgKiNKJ005s4gDLbCZBiSxfygAAAAB JRU5ErkJggg==") no-repeat scroll 0 0 transparent;
}
.comments .avatar-image-container {background-image: url("http://img846.imageshack.us/img846/7357/unled1oww.jpg");background-position: center center;background-repeat: no-repeat;float: left;width: 36px;max-height: 36px;margin: 0;outline: 1px solid #FFFFFF;padding: 3px;vertical-align: middle;overflow: hidden;
border: 1px solid #DDDDDD;}
.comments .avatar-image-container img {
width: 36px;
}
.comments .comment-block {
margin-left: 48px;
position: relative;
}

/* Responsive styles. */
@media screen and (max-device-width: 480px) {
.comments .comments-content .comment-replies {
margin-left: 0;
}
}
</style>


Tüm işlemlerimiz bu kadar güle güle kullanın :)

Nah Mı O ?

Nah mı o?

CSS3 ile Oluşturulmuş Blogger Duyuru Kutuları

CSS3 İle Oluşturulmuş Duyuru Kutuları - ærakman Blog
İzmir'e gideceğimi siz değerli okurlarıma bildirmek için duyuru kutusu aradım ettim kendim yapayım dedim ne edeyim :) İşte yaptıklarımı burada sunuyorum :) Demo veremeyeceğim.Yolculuktan önce acele ile yazıyorum :)

Ayrıca CSS olarak ilk yaptığım kod bütünü diyebilirim.Diğer arama kutularından biraz kopya çektim kabul ediyorum.Ama CSS öğrenmek için azıcık örnek almaktan ne olur ? :)



Öncelikle, Kumanda Paneli > Tasarım (Yeni panelde Şablon) >  HTML'yi Düzenle bölümüne gelin ve aşağıdaki kodu bulun

]]></b:skin>

Bulduğunuz kodun hemen öncesine aşağıdaki CSS kodunu ekleyin.

.aerakman-duyuru, .aerakman-duyuru2, .aerakman-duyuru3, .aerakman-duyuru4 { background:#F3F3F3; border:1px solid #C1C1C1; text-align:center; margin:0 auto 10px; padding:5px 10px; -moz-box-shadow:inset 0 0 1px #fff; -webkit-box-shadow:inset 0 0 1px #fff; box-shadow:inset 0 0 1px #fff; text-shadow:0 -1px rgba(255,255,255,0.5); font-size:12px; } 

.aerakman-duyuru { background: #FFF6BF; border-color:#FFD324; }

.aerakman-duyuru2 { background: #ADCBE7; border-color:#0F5C8E; }

.aerakman-duyuru3 { background: #D6ECA6; border-color:#8DC93E; }

.aerakman-duyuru4 { background: #cccccc; border-color:#4c4c4c; }

Aşağıdaki kodlarımızı ise isterseniz gadget olarak ekleyebilir isterseniz de temanızın şablonundan uygun bir bölüme ekleyebilirsiniz :) Kodlar da <div> kullanmamın sebebi <head></head> tagları içerisinde rahatça kullanabilmenizi sağlamaktır. :)

<p class="aerakman-duyuru"> <strong>Duyuru: </strong> Yazıyı Buraya Yazabilirsiniz </p> 

<p class="aerakman-duyuru2"> <strong>Duyuru: </strong> Yazıyı Buraya Yazabilirsiniz </p>

<p class="aerakman-duyuru3"> <strong>Duyuru: </strong> Yazıyı Buraya Yazabilirsiniz </p>

<p class="aerakman-duyuru4"> <strong>Duyuru: </strong> Yazıyı Buraya Yazabilirsiniz </p>

Renkleri değiştirmek için CSS kodumuzdaki renk kodları ile oynayabilirsiniz.Güle güle kullanın :)

Hayallerimin Arabası : Pontiac GTO Judge '69

İşte sizi hayallerimin arabası ile tanıştırayım.Öyle bir araç ki zamanının en hızlısı bence hala öyle.Şu yeni çıkan sanki altından yapılmış arabalara para dökmektense bunun gibi bir görmüş geçirmiş almak daha iyi.

8 silindir olduğu için yakıtını su gibi içiyor ancak onu kullanırken verdiği zevki almak aslında her şeye değer.Discovery Channel da bir araba programın da bir kişinin şöyle demesi beni bu arabaya daha da aşık etti.

Geçmişte arabaların güçlü olmasını isterlerdi şimdi ise ekonomik olması bence ekonomik adı altında üretilen araba çocuklarımızın oynadığı oyuncak arabalardan farksız.

Bu söz ile eskiye dönük araçlara ve Pontiac'a daha da yaklaştım."Ne varsa eskilerde var" demişler ya hani.Aynen öyle ne varsa eskilerde Pontiac GTO Judge de var :)

"Bu arabayı bu kadar övdü nasıl bir araba ?" diye merak edenler için birkaç resim ve video paylaşıyorum :)

Pontiac GTO Judge Resimleri







Pontiac GTO Judge Videoları





Cevabı Sorunun İçinde Gizli Zaten..

Uykusuz Karikatürleri

Muhabbet Kuşum Kafesine Kendi Gelmiyor Ne Yapabilirim ?

Muhabbet Kuşu Kafes Eğitimi
Kuşunuz kafese gelmiyorsa ellemeyin.Kafesi sadece rahat iniş yapabileceği ve görebileceği bir yere koyun.Kuşunuz acıktığında veya susadığında kafese inmek için birkaç uçuş denemesi yapacaktır ve sonunda kafese konacaktır.

Kafese geldikten sonra ise kapının girişini arayacaktır.Ayrıca kuşunuzu salmak için elinizle dışarı çıkarmayın kapısını açın ve bekleyin hem kapının yerini öğrenir hem de nereden uçtuğunu bilir.

Not: Kuşunuz küçük ise ilk deneyişte kafese konamayabilir o zaman bu yazı da belirttiğim gibi havanın kararmasını bekliyor veya bulunduğu odayı suni olarak karartıyoruz ve kafesinin üstüne koyuyoruz.



Arda Erakman tarafından çekilmiştir.
Muhabbet Kuşum Limon'a Kafes Eğitimi Verirken :) Burada 3-4 aylık.

Ve..Teen Wolf Sezon Finali Yaptı

Teen Wolf 2.Sezon Finali
Severek ve soluksuz izlediğim dizim Teen Wolf 14 Ağustos 2012 tarihinde 2.sezonun finalini yayınladı.Olaylar karıştığı gibi çözüldü fakat yine karışacak gibi.3 Sezon da yeni karakterler gelecek bakalım neler olup bitecek..


Ayrıca buradan bilmeyen Teen Wolf severlere söylüyorum, Teen Wolf 3. sezonu ile devam edecek ve diğer sezon bölümlerinin 2 katı yani 24 bölüm olacak.Buradan şunun da haberini vermek isterim.Şu an kaynak araştırmaları yapıyorum eğer güzel kaynaklar bulabilirsem.Sizler için Türkçe olarak 3.sezona dair tüm detayları burada sunacağım...

Teen Wolf Sezon Finalinden Bir Kare..



Jackson'ın Gözleri Neden Mavi ?

İzleyenler bilir Derek alfa olmadan önce gözleri maviydi.Bunun sebebi safkan kurt olması yani kimse tarafınadn ısırılmaması.Fakat Jackson ısırıldı.Nedeni ne olabilir merak ediyorum.Gerçek ailesi ile ilgili bir şey olabilir mi yoksa Kanima olmak onun DNA'larını mı değiştirdi.Hepsini 2013'te 3.Sezon da öğreneceğiz.


Sana..


Teknoloji Uzmanı Kedi Pati

Turkcell’in Temmuz ortası piyasaya sürülen telefonu MaxiPLUS 5’i sonunda yakından görme şansım oldu. T serisinin en son üyesi MaxiPLUS 5’te de diğer kardeşleri gibi Android işletim sistemi kullanılmış. Özellikle telefonun hafifliği ve tasarımı çok hoşuma gitti. Arka kapağının hissiyatı ve üzerine basılan logo çok güzel duruyor.




3.5 inç boyutundaki HVGA teknolojisine sahip ekranı ve dokunmatik kalitesi çok başarılı. 5 MP kamerası, NFC desteği ve Mobil Asistan uygulamaları da telefonu rakipleri arasında öne taşıyor. Özellikle Mobil Asistan, Türkçe anlaması ve Turkcell tarafından geliştirilmiş olması ile adeta Siri’ye rakip olmuşa benziyor.

Bu incelemeyi yazmadan önce diğer insanlar ne düşünmüş telefon hakkında diye bir araştırma yaparken gözüme bir hayli ilginç bir inceleme videosu takıldı. Turkcell MaxiPLUS5’i benim gibi bir çok insanın yanı sıra bir de kedi incelemiş. Adı Pati olan bir kedi, inanılmaz ama gerçek, kutudan USB çıkarıyor, televizyon kanalları arasında geziyor, scroll ile radyo ayarlıyor. Kesinlikle seyretmeniz gerekiyor..

MaxiPlus5 hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız tıklayın.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

CSS3 ile Oluşturulmuş Google Tarzı Arama Kutusu

Selamlar, sabah yer imlerindeki bloglara bakarken bu arama kutusunu gördüm.Kodları iyice analiz ettikten sonra sizinle paylaşmaya karar verdim.Hemen anlatıma geçiyorum.




HTML'yi Düzenle > CTRL + F ile aşağıdaki kodumuzu buluyoruz.


]]></b:skin>

Yukarıdaki kodun hemen üzerine aşağıdaki CSS kodlarımızı ekliyoruz.


/*Start Css For Google Style Search Box*/
/* div container containing the form */
#searchContainer {
margin:20px;
}
/* Style the search input field. */
#field {
float:left;
width:200px;
height:27px;
line-height:27px;
text-indent:10px;
font-family:arial, sans-serif;
font-size:1em;
color:#333;
background: #fff;
border:solid 1px #d9d9d9;
border-top:solid 1px #c0c0c0;
border-right:none;
}
/* Style the "X" text button next to the search input field */
#delete {
float:left;
width:16px;
height:29px;
line-height:27px;
margin-right:15px;
padding:0 10px 0 10px;
font-family: "Lucida Sans", "Lucida Sans Unicode",sans-serif;
font-size:22px;
background: #fff;
border:solid 1px #d9d9d9;
border-top:solid 1px #c0c0c0;
border-left:none;
}
/* Set default state of "X" and hide it */
#delete #x {
color:#A1B9ED;
cursor:pointer;
display:none;
}
/* Set the hover state of "X" */
#delete #x:hover {
color:#36c;
}
/* Syle the search button. Settings of line-height, font-size, text-indent used to hide submit value in IE */
#submit {
cursor:pointer;
width:70px;
height: 31px;
line-height:0;
font-size:0;
text-indent:-999px;
color: transparent;
background: url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcmZwC0KcTGKqLafdSP6gu3HiWjehByhFryBE0PZCwCw3g9vQeFbNABbNMeSWdUYpPMfyKO78pCgdmxXibenc4MJOCOs9z5PO2OfmwQ7Rg74kh8cHjc8ZVn_Trfg6JRiigTrP_Y_Ln2-9G/s1600/ico-search.png) no-repeat #4d90fe center;
border: 1px solid #3079ED;
-moz-border-radius: 2px;
-webkit-border-radius: 2px;
}
/* Style the search button hover state */
#submit:hover {
background: url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcmZwC0KcTGKqLafdSP6gu3HiWjehByhFryBE0PZCwCw3g9vQeFbNABbNMeSWdUYpPMfyKO78pCgdmxXibenc4MJOCOs9z5PO2OfmwQ7Rg74kh8cHjc8ZVn_Trfg6JRiigTrP_Y_Ln2-9G/s1600/ico-search.png) no-repeat center #357AE8;
border: 1px solid #2F5BB7;
}
/* Clear floats */
.fclear {clear:both}
/*End Google Style Search Bar


Temanızı kaydetmeden devam edin.Şimdi ise aşağıdaki kodumuzu aratın.

</head>

Yukarıdaki kodun hemen öncesine aşağıdaki JavaScript kodlarımızı ekliyoruz.


<script src='http://code.jquery.com/jquery-1.6.1.min.js' type='text/javascript'/>
<script type='text/javascript'>
$().ready(function() {
// if text input field value is not empty show the &quot;X&quot; button
$(&quot;#field&quot;).keyup(function() {
$(&quot;#x&quot;).fadeIn();
if ($.trim($(&quot;#field&quot;).val()) == &quot;&quot;) {
$(&quot;#x&quot;).fadeOut();
}
});
// on click of &quot;X&quot;, delete input field value and hide &quot;X&quot;
$(&quot;#x&quot;).click(function() {
$(&quot;#field&quot;).val(&quot;&quot;);
$(this).hide();
});
});
</script>

İster, temanızın bir bölümünde isterseniz de gadget olarak aşağıdaki kodlarımızı ekleyin.


<div id="searchContainer">
<form name="SUYB" action="/search" method="get">
<input type="text" id="field" id="s" name="q"/>
<div id="delete"><span id="x">x</span></div>
<input type="submit" name="submit" id="submit" value="Search" />
</form>
</div>

Evet işlemlerimiz bu kadar.Herhangi bir sorunda yorum olarak belirtebilirsiniz :)

Ultrabooklara Kablosuz Şarj Özelliği

Intel, Ultrabooklara katma değer sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.Son gelinen nokta ise Ultrabook’lara kablosuz şarj özelliği eklenecek olması.

Intel uzun süredir üzerinde çalıştığı kablosuz şarj teknolojisini önümüzdeki günlerde Android telefonlar ve Ultrabook platformları üzerinde kullanmayı düşünüyor.

2013 yılında hayata geçmesi planlanan proje ile Ultrabook platformuna sahip dizüstü bilgisayarlar kablosuz şarj cihazlarıyla birlikte kullanıcılar ile buluşacaklar.

Muhabbet Kuşumu Oyuncağına Nasıl Alıştırabilirim ?

Muhabbet Kuşunun, oyuncağın ona zarar  vermeyeceği korkulacak bir şey olmadığını anlaması gerek.Bunun için Muhabbet Kuşunuzu bir masanın üzerine koyun,yanına da aldığınız oyuncağı.Aldığınız oyuncak ile siz oynayın.O oyuncak ile sesler çıkarın –arada sırada kuşunuzu ismiyle çağırın dikkatini oyuncağa toplasın-

Daha sonra oyuncağı kuşunuzun olduğu yere doğru itin ve biraz uzaklaşın 2-3 denemeden sonra muhakkak gagasıyla kontrol etmek için gelecektir.Böylece oyuncağımıza az da olsa alışmış olacak ancak 



Alıştı,şimdi kafesine koyayım.” demeyin.Birkaç gün  bunu tekrar edin oyuncağımıza iyice alıştıktan sonra kafese takılması gerekiyor ise takın.Eğer ilk defa oyuncak alacaksanız bir “çınçın/” almanızı öneririm.


Aşağıdaki resimde bulunan oyuncaktaki yapay kuş ve uzun zincir çıkartılarak kuşunuzu dışarıda oynaması için bir oyuncak haline getirebilirsiniz.Ya da olduğu gibi "önce alıştırdıktan sonra" kafesine takabilirsiniz.


Yollu...

Blogger Sitemap Ekleme

Hemen konuya girerek sizlerin vaktini almak istemiyorum :) Sitemap eklemek, sitemizi Google'a tanıtmak gibi bir şey. Sitemap eklediğimizde sitenize Google Bot'larını davet etmiş olursunuz. Bu da Google'da üst sıralara çıkmak için önemli bir adımdır.

Nasıl yapıldığı konusuna gelirsem;

İlk önce sitenizi Google'a onaylatalım.

1. Google WebMaster Araçları sitesine girin
2. Sitenizin tam url'sini yazarak 'Site Ekle' butonuna basın
3. Doğrula diyerek, Google'ın verdiği Meta Tag'ı sitenizde <head> </head> tagları arasına yerleştirin

Onayladıktan sonra Sitemap'i eklemek içinse

1. Google WebMaster Araçları yine aynı adrese girin
2. Dashboard ekranındayken Site Haritaları bölümüne giriyoruz.
3. Site Haritası Ekleme / Test Etmek butonuna tıklayın
4. http://blogismi.blogspot.com/rss.xml kendi url'nizi girerek 'Site Haritasi Gönder' butonu ile eklemiş oluruz.

Herhangi bir sıkıntıda yorum olarak bildirebilirsiniz.

Ücretsiz Premium Blogger Temaları



Selamlar, vakit buldukça sizler için orijinal ve güzel premium temalar bulup burada sunacağım.Şimdilik sizlere 2 ücretsiz premium tema buldum :) Şimdiden kullanan arkadaşlara "güle güle kullanın" diyorum.Önizleme ve indirme linklerini veriyorum.





Bloom Blogger Templates





ÖNİZLEME İNDİR


Unite Blogger Templates



ÖNİZLEME İNDİR

Tatile Çıkma Vakti Geldi


Bunaltıcı yaz sıcaklarından kurtulmak ve dinlenmek için güzel bir tatil  çok iyi olurdu.Hem hesaplı hemde keyifli bir tatil için vazgeçilmez olan erken rezervasyon yaptırmayı unutmayın.Kalacağınız oteli muhakkak iyi araştırın, yazınız ziyan olmasın.Otelin genel özelliklerini,hangi etkinlikleri ve ne gibi özel hizmetler sunduğunu iyice araştırın.Bu güzel yaz günlerinde kara yolu ile bunalmadan hızlı ve ekonomik ulaşım için uçak bileti almayı sakın unutmayın.İyi tatiller dilerim :)



Çançinçon Ailesi

Dwight Howard Rap



Abi, mükemmel yapmış kim yaptıysa.Burada mimikleri de önemli olan Dwight tabii ki.Basketbolu seviyorum abi.

Yeni Bir Muhabbet Kuşu Aldım Ne Yapmalıyım ?

Muhabbet kuşunuzu bir kutu veya kafeste bakacağınız yere getiriyorsunuz.Bu olay onları zaten yeterince gerer.Eğer muhabbet kuşunuzu bir kutu da getirdiyseniz kutunun kapağını kafesin kapısına doğru açın...
Biraz bekleyin ve kendi kafesine girsin.Kafese koyduğumuz an ona sadece "Hoş geldin aramıza" demeniz yeterli olacaktır.


20-25 gün boyunca asla kafesten dışarı ne salıyoruz ne de elimizle dışarı çıkarıyoruz.
"Bu süre esnasın da kuş ile ne yapmamız gerekecek ?” diye soranları duyar gibiyim :) Tabii ki bu süre zarfın da kuş ile her gün aynı saatte yanına gidip kuşunuzun ismini tekrarlayıp onun sohbet ediniz.Bu eğitime başladığımız ilk adımdır.20-25 günün ardından kuşunuzu evin için de salın.(Bir odada salıp bırakmayın gözlem altın da tutun.)Saldıktan sonra kendi kafesine gelmez ise havanın kararmasını bekleyin veya odayı suni olarak karartın ve elinizle nazikçe tutun kafesine koyun.

Layer"

Reklam

 
Support : Türkçe | Blogger | Temaları
Copyright © 2014 Film Siteleri - Tüm Hakları Saklıdır
Filmsitelerin.blogspot.comTürkçe Blogger Temaları
powered by Filmsiteleri.net