Son Eklenenler

Konuşmayı Söken Bebek...

Muhabbet Kuşu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim ?

Merhabalar, muhabbet kuşları hakkındaki deneyimlerimi sizler ile paylaşmaya devam ediyorum.Bir muhabbet kuşu almaya karar verdiniz fakat "Sağlıklı mı? Eğitilebilir mi?,Yaşı nedir ?" bunların hiçbirini bilmiyorsunuz.O halde bu yazım tam sizlik.
Kuşumuzun bulunduğu ortam temiz olmalı.Bir salmaya tıkılmış muhabbet kuşları genelde sağlıksız olur fakat çokta sosyal olurlar.Yine de 5 veya 10'lu gruplardan oluşan bir muhabbet kuşu alın.





  1. Muhabbet kuşunuz aktif, hareketli ve diğer kuşlar ile ilişkisinin iyi olmasına dikkat edin.( Bunu anlamak için 5-10 dakika arası gözünüze kestirdiğiniz bir kuşu izleyin.)
  2. Muhabbet kuşunuz posurup,uyuyor ve yanına yaklaşanlara saldırgan halde olmasın.
  3. Yaşı maximum 3 aylık olsun.(Yaşını nasıl anlarım diyorsanız bu yazıma bakın.)
  4. Konuşturmak için alıyorsanız erkekler daha yatkındır.Erkek bir kuş alın.(Cinsiyet ayrımı için bu yazıma bakın.)
  5. Bulundukları kafeste, salmada yemlikler ve suluklar temiz olmalı.Bu önemlidir.
  6. Eğer kafeste hastalıklı bir kuş var ise o kafesten asla bir kuş almayın.Ona da bulaşmış fakat kendini göstermemiş olabilir.Bu önemlidir.
  7. Kanat, kuyruk tüylerine iyi bakın.Düzensiz ve kopuk ise muhabbet kuşumuz maalesef sağlıklı değildir.
  8. Ayak, gaga, cere ve göz kenarlarını kontrol edin herhangi bir akma, mantar konusunda dükkan sahibine bildirin.

İşte sağlıklı bir muhabbet kuşu.1 yaşını geçmiş ve erkek.



Bu maddeler size sağlıklı bir muhabbet kuşu sahibi edecektir.Tüm soru&sorunlarınız için benim ile iletişim kurabilirsiniz.Teşekkürler.


Spartacus: War Of The Damned Setinden İlk Görüntüler

Başrolünde Liam McIntyre (Spartacus), Manu Bennett (Crixus), Dustin Clare (Gannicus) Dan Feuerriegel (Agron), Cynthia Addai-Robinson (Naevia) ve Ellen Hollman (Saxa) gibi değerli oyuncuların rol aldığı son yılların sükse yapmış dizilerinden Spartacus yeni ve final sezonu ile yeniden ekranlarımıza geliyor.War of the damned isimli yeni sezonda Spartacus'ün adım adım Roma'ya gidişini ve büyük baş kaldırışınız izleyeceğiz.





Dizinin yeni set içi görüntüleri spartacus severlere sunuldu.Bizlere sunulan bu videolar ile oyuncuların nasıl hazırlandığı, beslendiği, kamera arkasında neler olduğunu ve yeni sezonda olabileceklere bir göz atıyoruz.








Sokak Röportajları Fail

Türkiye'nin Mikrofonla İmtihanı sloganı ile çok tutmuş bir proje.Sokaktaki halka rastgele sorular soruyor ve halkın cevaplarını web sitelerinde paylaşıyorlar.Fakat bu röportajda bir ayrıntı var :) O ayrıntıyı sizler için yayınlıyorum.

Röportajın konusu "Bir süperkahraman olsanız hangi güce sahip olmak istersiniz, neden ?" bu soruyu sorarken Bir amcamız ile yapılan röportaj da ayrıntı oluşuyor 50.sn'den sonra bakalım kimler farkedebilecek ? :)




Ayrıntıyı kaçıran arkadaşlar röportaj veren amcamızın arkasındaki köpekciklere baksınlar :D

FIFA 2013'ün Yeni Görselleri Yayınlandı



PES 2013 ile grafik açısından büyük bir yarış içinde olan FIFA, oyunun yeni görselleri ile bekleyenleri dahada meraklandırıyor.Bu yeni resimlerde oyunun menü bölümünden de bir kaç resim var








Yaz Tatilleri Çok Eğlencelidir (!)

Hadi be oradan ! Nerede eğlence ben niye göremiyorum.Yoksa eğlence varda benden gizli mi yapılıyor ? Yaz tatilleri eğlenceli geçmez.Yaz tatilleri kilo aldırır insanları sıkar ve sıcaktan pişirir.Şimdi hepiniz söyleyin tatile bir yere gitmek dışında çok mu eğleniyorsunuz ? Ya telefon başında arkadaşınızla mesajlaşıyor ya da bilgisayar başında arkadaşlarınız ile konuşuyorsunuz.Ama yaz tatiline girmeden 1-2 ay önce öyle mi ?




"Kanka yaz bi gelsin off neler yapıcam bla bla bla" artık "Kanka yaz bi gelsin off neler yapıcam..." dan sonrasını dinlemiyorum.Çünkü hiç bir zaman olmuyor o dediklerimiz :D Oldurabilen varsa ayakta alkışlarım plaket verecek halimiz yok :D Neyse sizide sıktım sıcak başıma vurdu işte bende anlatayım derdimi dedim :D

Şu resim ile de yazımı bitireyim barii :D



Spartacus: War of the Damned'in Bölüm Sayısı Açıklandı

Spartacus'ün yapımcısı Steven S. DeKnight yeni çekilecek sezonun ismini açıkladığı Spartacus War Of The Damned'in bölüm sayısını bildirdi.Yeni sezonun bölüm sayısının daha uzun olmasını isterdim.


Fakat önceki sezon ( Spartacus: Vengeance) ile bölüm sayısı eşdeğer olacak.Yani Spartacus'ün 4.Sezonu sadece 10 bölüm olacak.Umarım bir sürpriz yapar ve bölüm sayısını arttırırlar.

YouTube Videolarını İstediğiniz Zamandan İtibaren Paylaşın



Merhabalar arkadaşlar, belki çoğumuz bunu bilmiyordur.Ama bu yazım ile öğrenmiş olacaksınız.Evet başlıkta da belirttiğim gibi size vereceğim bir kod ile youtube videolarını çok kolay bir şekilde istediğiniz zamandan itibaren paylaşabilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse,

Bir arkadaşınıza video yollayacaksınız fakat videoda olay 1.20 de başlıyor.Videoyu bu dakikadan itibaren başlatmak için:

YouTube da videomuzun adres çubuğundaki bölümünün sonuna aşağıdaki kodu ekleyeceğiz.

#t=1m20s

Yukarıdaki kodumuzda değişken olan yerleri kırmızı ile belirttim.

m:Dakikayı temsil ediyor.
s:Saniyeyi temsil ediyor.

Blogger Sosyal Medya Profil Butonları v3

Sosyal medyada aktif olmak bloggerlar için büyük önem taşır.Bu yüzden her blog sitesinde muhakkak facebook ve twitter adresi bulunmaktadır.Peki, bu sosyal medya adreslerimizi estetik açıdan daha güzel yayınlasaydık güzel olmaz mıydı ?



Olurdu elbet :) Bu yüzden sizlere yine CSS ile oluşturulmuş güzel butonlar sunacağım.Daha önce,


sizlere yukarıdaki yazılarımda buna benzer butonların nasıl ekleneceğini anlatmıştım.Sizleri daha fazla bekletmeden hemen anlatıma geçeyim.

]]><b:skin>

Yukarıdaki kodumuzu bulun ve hemen üzerine aşağıdaki CSS kodlarımızı ekleyin.

.social a {
display: block; background-image:url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrYE9ynTvObmib7Cdyy_gsbCVX-B3nZeivYziQnWtNVm4uZJcCLmXQCe4enN_NTEfRjClOFYK-dmTQHlLV8cbYl_7MTP_KODEj0kIUijwKZLbcaMadBTIZBtF6R0GVby4853LdoNTgIDDP/s277/social-icons.png);
background-repeat: no-repeat;
width: 56px;
height: 58px;
float: left;
margin: 0 22px 15px 0
}
.social-face {background-position: 0 -70px;}
.social-face:hover {background-position: 0 0;}
.social-twit {background-position: -74px -70px;}
.social-twit:hover {background-position: -74px 0;}
.social-plus {background-position: -221px -70px;}
.social-plus:hover {background-position: -221px 0;}
.social-rss {background-position: -148px -70px;}
.social-rss:hover {background-position: -148px 0;}

Önizleme yapın hata almıyorsanız şablonu kayıt edin.

Sayfa Öğeleri > Gadget Ekle > HTML/JavaScript gadgetına aşağıdaki kodları ekleyin.


<div class='social'>
<a class='social-face' href='#'></a>
<a class='social-twit' href='#'></a>
<a class='social-plus' href='#'></a>
<a class='social-rss' #' style='margin-right: 0;'></a>

Yukarıdaki kodlarda bulunan # yerine kendi sosyal profil adreslerinizi yazınız.Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.İyi bloglamalar

Sony Xperia S Android'in Yeni Efendisi

Sony Xperia S1
Merhabalar,bugün sizlere Android'in Yeni Efendisi olan Sony Xperia S'i tanıtacağım.Öncelikle telefon ile ilgili bilgilerimizi verelim...

HAFIZA
Telefon Rehberi: Sınırsız giriş ve alan, Resimli arama
Arama Kaydı: Sınırsız
Dahili Hafıza: 32 GB dahili hafıza, 1 GB RAM
Kart Girişi: Yok

VERİ
GPRS: Var, 86 kbps'e kadar
EDGE: Var, 237 kbps'e kadar
3G: HSDPA, 14.4 Mbps; HSUPA, 5.8 Mbps
WiFi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot
Bluetooth: Var, v2.1 A2DP, EDR
NFC: Var
USB: Var, microUSB v2.0, HS

KAMERA
Birinci: 12 MP, 4000x3000 piksel, autofocus, LED flaş
Video: Var, 1080p@30fps, devamlı otofokus, video ışığı
Özellikleri: Dokunmatik odaklama, geo-tagging, yüz ve gülücük algılama, 3D sweep panorama, otomatik resim kalitesi netleştirme
İkinci/Ön yüz: Var, 1.3 MP, 720p@30fps

ÖZELLİKLER
Mesajlar: SMS(threaded view), MMS, Email, IM
Tarayıcı: HTML5, Adobe Flash
Radyo: Stereo FM radio, RDS
Oyunlar: Var
Java: Var
Renkler: Siyah/Beyaz
GPS: Var, A-GPS desteği ve GLONASS
İşletim Sistemi: Android v2.3 (Gingerbread) (Android 4.0 Ice Cream Sandwich'e yükseltilebilir)
İşlemci: 1.5 GHz Dual-core işlemci, Qualcomm MSM8260 Snapdragon chipset
Ekran Kartı Adreno 220

Diğer: - HDMI bağlantı - TV launcher - Gürültü engelleyici mikrofon - MP4/H.263/H.264/WMV oynatıcı - MP3/eAAC + / WMA / WAV çalar - TrackID müzik tanıma - NeoReader barkod tarayıcı - Google Search, Maps, Gmail, YouTube, Takvim, Google Talk uygulamaları - Facebook ve Twitter entegrasyonu - Belge görüntüleyici - Adobe Flash Player - Sesli notlar / dial / komutları - Akıllı metin girişi


-----------------------------------------------------------------------------------

Bu makalemde Xperia S'in yanında size (xperia) serisinin olağanüstü güncelleme tekniklerinden bahsedeceğim.
Öncelikle Xperia ile Sony çıktı android piyasasına.Ve bu telefonada ilgi büyük diyebilirim.Çünkü Türkiye de bir ton özelliğe sahip en ucuz telefon bu arkadaş. Sonydir diye yanaşmamazlık yapmayın. Ben telefon alacak olsam direk Xperia alırım. Hiç bir eksisi yok aksine bir ton artısı var. Ben bunun yanında Xperia'nın her telefonun önüne geçecek özelliği olan güncellemelerinden kısaca bahsedeyim.

Xperia geliştiricileri beklenenin üzerinde bir performans göstererek kalıplarının dışına çıkmayı başardı. Onlar her yeni telefon çıkarttığında yeni bir güncelleme çıkarıyorlar. Ve bu güncellemeler her telefonlarında kullanılabiliyor. Yani düşünsenize yeni bir telefon çıkıyor örnegin ilk çıkanı X Sürümü. Son çıkanı Y sürümünü kullanıyor. Sony bir güncelleme yayınlıyor. Hop."X Sürümü Oluyor Sana Y Sürümünün Kopyası"
Bu gerçekten can alıcı bir özellik değilmi..

Şimdi İse Karşılaştırmalı Olarak Xperia.


























Sherlock Holmes 2: Gölge Oyunları

İzlediğim filmler arasına Sherlock Holmes 2'yi de geçenlerde kattım.Neden 2'yi izledin derseniz.Şöyle diyebilirim: İlk filmler daima hikaye başlangıcı olur ve sıkıcı olur kuzenim izlediği için ona sordum.Konu bağlantısı yok ikiside ayrı konular 2 den başlayabilirsin.Dediği için direkt olarak 2'yi izledim.


Filmde Sherlock'un olayları tahmin etmesi onun ne kadar zeki ve ileri görüşlülüğünü gösteriyor.Film gayet güzel insana izlerken "Vay anasını adamda ki zekaya bak"dedirtiyor.Gerçekten öyle bu cümleyi 4-5 defa kullanmışımdır herhalde :D



Bu tür filmlerden pek hoşlanmasam da gayet beğendim hele ki son sahne müthişti.Söylemiyorum muhakkak izleyin fakat size son sahneden bir resim göstereyim ;)

Spartacus: War of the Damned'den İlk Resimler

Dizinin final sezonu olan Spartacus: War of the Damned'dan ilk resimler yayınlandı.Resimleri yayınlayarak bizleri daha da heyecanlandıran Starz, yeni fragman ve resimlerin olduğunu da açıkladı.








İşte dizinin bazı bölümlerinden kareler:






Windows 7 Kurulum Ve Sistem Mimarisi

Selam, bugün sizlere Win7 kurulum ve sistem mimarisi hakkında bir kaç bilgi vereceğim.Bu bilgiler kesinlikle işinize yarayacaktır :)






A-Aşaması: Kurulum Hazırlıkları

1.Windows 7 Danışmanı(Sistem Uygunluğunu Görmek)

http://www.microsoft.com/tr-tr/download/details.aspx?id=20

Bu danışman Windows Sürümlerinden 7'nin dışında bütün sürümlerde çalışmaktadır.




"Yükleye basıp devam ediyoruz."

Diğer işlemler çok rutin ileridir şu bu programı kurmanızı isteyecek hiç bir şeyden çekinmeyin. Denendi.

Sisteme uygun olmayan özellikler ortaya çıkacak.

Harddiskten bahsederse önemsemeyin. Çünkü format atıcaksınız hardiskinizde önemli bir yer oluşacak zaten.

Ayrıca en altta Windows 7'ye uygun olmayan programlar çıkıcak onlarıda göz ardı edebilirsiniz.


2.Sistem Mimarinizi Görmek. (Sisteminiz Kaç Bit)

İşlemcinin bitinden bahsedeyim size. Benim tabirimle ve sadeleştirilmiş olarak işlemcinizin ramlere hakimiyet göstergesi. 32 Bit ve 64 bit olarak ikiye ayrılır.

x86(32 Bit) ve x64(64 Bit)

Sistemleri bunlara göre kuracağız çünkü 32 bitlik bir işlemciye 64 bit bir sistem kurarsanız sistemi yorar veya bagdaşmaz. Sistem kurulur ancak bu işlemcinizi mahfeder. Bilgisayarınız yavaş çalışır. Sizde bu neden kaynaklanır diye arayıp durursunuz.Bu sadece format için verdiğiniz gerizekalı bilgisayarcının ihmalidir.

Şimdi sıra geldi işlemci kaç bit öğrenmeye.

Başlat/Çalıştır winmsd.exe XP için işe yarıyor.

Bilgisayarım Sağ Tık/Özellikler Sistem Türünün karşısında yazar. W7 için işe yarıyor.

İşlemcinizin bitini öğrendikten sonra bunu dikkate alarak W7 işlemci türünün o bit için uyarlanmış olanını tercih edin!

W*rezcilerede ne kadar tavsiye etmesem bile bir W7 ürününü internet yoluyla tedarik edeceklersede.

-İndirdiğiniz linkler mutlaka partlı olmalı. Tek link veya torrent asla !
-Sistem ayrıntılarını mutlaka dikkatlice okumalısınız.
-Üst üste partlanmış sistem taslaklarından uzak durmalısınız !

Bu şartları karşılamak için bir indirme sitesinden premium almanız gerekli. Ordan premium alacağınıza sisteminize para verip temiz ve lisanslı bir işletim sistemi kullanabilirsiniz.

B-)Aşaması Sistem Kurulumu.

1.Adım-Bilgisayarı CD'den çalıştırmak.(Boot Etmek)

Ne kadar zor gelse bile aslında çok kolaydır. Açılırken bios arayüzünü getiriyoruz.

Öncelikle ilk yapacaklar için söylüyorum bilgisayarı açma tuşuna bastığınız an direk delete tuşuna sürekli basmaya başlayın.Farklı bir menü açılacak

Siz öncelikle Advanced BIOS veya türevlerini bulacaksınız. Enterlayıp devam edeceksiniz bulduktan sonra . Daha sonra ise Bilgisayarımızın çalışma sistemini aklımıza getirelim.

Bilgisayarlarımızda HDD'ler ve CD-ROM'lar FLOPPY aracılığı ile bağlıdırlar.
Floppy ile ilgili olan kısmı bulalım bios menüsünden.

1st Boot Device : Harddisk
                                                                     "OLARAK KONUMLANDIRILMIŞTIR"
2nd Boot Device : CD-Rom

Bu konumlandırmayı 1st Boot Device (Primer) olan kısma Cd-Romu
                                2nd Boot Device (Sekonder) olan kısma Harddiski yerleştireceğiz.

Resimli Olarak Şu Şekilde:



















" İlk 3 2.Resimdeki gibi olmalı "

 F10 ' a basıp kaydediyoruz. Ve en zor kısmı bitti bravo. Şimdi sistem kurulumuna geçelim

2.Adım-Sistem Kurulumu(Windows7 Arayüzü)

1.Adımdaki herşeyi tam olarak yaptıktan sonra edindiğimiz veya Cd'ye yazdırdığımız Win7 Cdsini bilgisayarımıza taktığımızda işte tam olarak şöyle birşeyle karşılaşacağız.







hemen dediğini yapalım windows abimizin bir tuşa basalım.

Gelecek ekran ise şu şekilde.

Daha sonra ise Win7'nin havalı arayüzü sizi karşılayacak.

Daha fazla hikaye anlatmayayım... Gelecek ekranı özetleyecek olursam Win7 yazan mavi bi ekran huzurunuzda olucak ve en güzeli xpnin formatındaki gibi sadece ok tuşlarını kullanarak işlem yapmayacaksınız. Güzel güzel klavyenizi mousenizi kullanacaksınız. Time and date gelicek karşınıza ayarlı degilse ayarlayın. Klavyenizin Turkish Q olmasına dikkat edin.

DİPNOT: "Bu aralıkta ürün seçimiyle karşılaşacaksınız. Ürün seçiminizde mimari yazan başlıgın altında sistem bitiniz yazacak x86 veya x64 bunlardan yazımın başında bahsetmiştim. Sizin işlemcinizin bitine göre ürününüzün karşısında yazan biti seçin!"

Son olarak önemli kısmı:




Drive Options'a basıyoruz. Silgi İşareti ve yanında biçimlendir yazan imgeye bastığımızda silinme işlemimiz gerçekleşmiş olacak. Nur topu gibi bir boş harddiske sahipsiniz artık. Harddisk bölme olayını başka bir makalemde anlatacağım .

Next'e bastığımızda ise içeri gidip televizyon izlemeye başlayabiliriz. Kolay Gelsin.

Blogger Teknoloji ve Oyun Teması



Arkadaşım için bulduğum ve onun için Türkçeleştirip editlediğim temayı maalesef zaman ayıramadığı için sizler ile paylaşıyorum.Temamız teknoloji ve oyun siteleri için kullanılabilir.Tabii sizin düşüncenize kalmış.
Temadaki bazı sorunları giderdim ve bir kaç yenilik ekledim.Nedir bunlar ?






-Türkçe karakter sorunu çözüldü.
-Klasik paylaşım butonları yerine CSS ile oluşturulmuş yeni butonlar eklendi.
-Yorum formundaki "Yanıtla" bölümündeki sorunlar çözüldü.
-"Benzer yazılar" eklentisi getirildi.
-Sliderdaki geçiş efekti sorunu giderildi.

Temadan Resimler:





Temamızdaki Sliderı Eklemek İçin Aşağıdaki Kodu "Featured Post" bölümüne ekleyin.


<div class="feature">
<div class="fthumbs">
<a href="#"><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwmYknFGqke2bDI9pDFike1ElyI9ZNVlrLijaemd6pChc3E4k9EEl8nrAYqdW7OsF0D17UD4p8zICC2cTdH77aras8aAlZa-j8nv0_RMBHZwziB4ZRKbmdNSF32reUo9FVwFxUdlVmrmGD/" class="active" /></a><br />
<a href="#"><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizTp_3isN4SkW7J4_KWJYskInlHkjt4WZXyzcVmj4VDr2qY0_vMzz8zT3trpvmNQRbm7ow-KAsPn2UyNCfF-QUQiWpbXgzrPxYBdSIDAe6ROgvCZgMnMuxxgbypx2Z9rQK_cCbfv00c0li/"/></a><br />
<a href="#"><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhybdTgxGlnC_uvgqJ7yX2prKq4_KpWHgyFfsbiyi-gU8aTY7sukc8s7fAvlbfcfBj6txyX2zYBGug0D3o-_QtqK0RQvluZgTpIZ4DmJXJFNDMlNPJNaU4CYaBJ9u8Zk4Y6mhL8tQM2xD8z/" /></a><br />
<a href="#"><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMjUPvah9SEB0ejYJXdDh9hgcJSMLPHJdHlT2icqmQcuuji1J0DIWu8iDRIZgBcg7IgHM9-gL5ONjhh5VQUNV1rPL4Z2fFgpZXkbX2uF2019_woMW08HFJftmkJ3cgC2tu0sYRjyAffscE/" /></a><br />
</div>

<div class="fwrap">
<ul>
<li>
<a href="#"><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwmYknFGqke2bDI9pDFike1ElyI9ZNVlrLijaemd6pChc3E4k9EEl8nrAYqdW7OsF0D17UD4p8zICC2cTdH77aras8aAlZa-j8nv0_RMBHZwziB4ZRKbmdNSF32reUo9FVwFxUdlVmrmGD/" width="630" height="230" />
<div><a class="title" href="#">DC vs. Marvel Superhero Brawl</a><br />Morbi vestibulum, sapien id tincidunt blandit, purus magna facilisis ante, id placerat mi ...

<a href="#">more</a>
</div></a></li>
<li><a href="#"><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizTp_3isN4SkW7J4_KWJYskInlHkjt4WZXyzcVmj4VDr2qY0_vMzz8zT3trpvmNQRbm7ow-KAsPn2UyNCfF-QUQiWpbXgzrPxYBdSIDAe6ROgvCZgMnMuxxgbypx2Z9rQK_cCbfv00c0li/" width="630" height="230" />
<div><a class="title" href="#">Machinarium and Samorost: Puzzles Turned Art</a><br />Morbi at odio erat, vitae mattis augue. Cras nec tincidunt diam. Duis iaculis ligula fauci...

<a href="#">more</a></div></a></li>
<li><a href="#"><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhybdTgxGlnC_uvgqJ7yX2prKq4_KpWHgyFfsbiyi-gU8aTY7sukc8s7fAvlbfcfBj6txyX2zYBGug0D3o-_QtqK0RQvluZgTpIZ4DmJXJFNDMlNPJNaU4CYaBJ9u8Zk4Y6mhL8tQM2xD8z/" width="630" height="230" />
<div><a class="title" href="#">Dissidia Final Fantasy character profiles: Cloud</a><br />Phasellus volutpat justo ut mi lobortis laoreet. Class aptent taciti sociosqu ad litora to...

<a href="#">more</a></div></a></li>
<li><a href="#"><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMjUPvah9SEB0ejYJXdDh9hgcJSMLPHJdHlT2icqmQcuuji1J0DIWu8iDRIZgBcg7IgHM9-gL5ONjhh5VQUNV1rPL4Z2fFgpZXkbX2uF2019_woMW08HFJftmkJ3cgC2tu0sYRjyAffscE/" width="630" height="230" />
<div><a class="title" href="#">Metal Gear Solid Touch now available for $2.99</a><br />Duis vitae turpis nec urna blandit volutpat. Ut quis metus in mi pellentesque ornare et qu...

<a href="#">more</a></div></a></li>
</ul></div></div>






DEMO     İNDİR



Not:Dileyen arkadaşlara, demo adresindeki:

- Blog alanadı (teknomega.blogspot.com)
- Logosu

-Gerekli ayarlamalar  ile birlikte makul fiyata satılır.İletişim'e geçmeniz yeterlidir.

Spartacus: War of the Damned

Aksiyon ve savaş kategorisi altında izlediğim en iyi dizilerden biri diyebilirim.Tam 3 sezonu bulunan ve tüm sezonlardaki bölümleri soluksuz izleten dizinin.4. ve son sezonunun yayınlanacağı tarih açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre Spartacus: War of the Damned Ocak 2013 yılında TV'de olacak. Eminim ki bundan önceki 3 sezonda olduğu gibi bol aksiyon,savaş ve kan olacak.Filmimizin bu final sezonunda Spartacus'un Roma'ya korku yaydığını fragmanından anlayabiliriz.

İşte, Spartacus: War of the Damned Fragmanı:


Blogger Sinema Teması


Merhaba arkadaşlar,güzel bir sinema temasını sizlere tanıtıyorum. Temamızın Türkçe çevirisini yapacaktım fakat zaman bulamadım.Sizler gerekli yerleri halledersiniz diye düşünüyorum :)


Temamız hakkında bir kaç bilgi vereyim.







  • Manşet
  • Dropdown Menüler
  • Son Filmler bölümü
  • Sosyal Medya Butonları
  • Yorum forumlarında Yanıtla seçeneği.
  • Temamızı ister List (Liste) isterseniz Grid (Afiş) şeklinde gösterebilirsiniz.





Temamızda bulunan "Yanıtla/Cevapla" bölümünü aktifleştirmek için

HTML'yi Düzenle > Widget Şablonlarını Genişlet diyerek aşağıdaki kodları bulun.

<a expr:href='&quot;https://www.blogger.com/comment.g?blogID=8050265550455660643&amp;postID=&quot; + data:post.id + &quot;&amp;isPopup=true&amp;postBody=%40%3C%61%20%68%72%65%66%3D%22%23&quot; + data:comment.anchorName + &quot;%22%3E&quot; + data:comment.author + &quot;%3C%2F%61%3E#form&quot;' onclick='javascript:window.open(this.href, &quot;bloggerPopup&quot;, &quot;toolbar=0,location=0,statusbar=1,menubar=0,scrollbars=yes,width=600,height=500&quot;); return false;'>Reply</a>


Yukarıdaki kodlar arasında kırmızı ile belirttiğim bölüme kendi blog ID'nizi yerleştiriniz

Blog ID Nasıl Bulunur ?


Kumanda Paneli > Tasarım daha sonrasında ise adres çubuğundaki ID sizin blogunuzun ID'sidir.



DEMO                 İNDİR

Breaking Bad (2008)

 Dram ile başlayan dizimiz biz anlamadan bir komediye dönüşüyor. Dizimizin baş kahramanı Kimya Öğretmeni Walter White daha dizinin başlarında akciğer kanseri olduğunu öğreniyor. Ve gündelik hayatımızda verilebilecek tepkinin aynısını veriyor. Hayatına küsüyor. İlaçlara bağlı bir hayat sürmeyi ve hayatının yarısını kemoterapi ile geçirmeyi reddediyor.



Kahramanımız uyuşturucu bürosunda çalışan kayınbiladeri hank ile misafir olarak bir uyuşturucu  baskınına dahil oluyor ve olaylar burda başlıyor. Aslında baskın yiyen şey bir uyuşturucu değil. Günümüz tabiriyle bir uyarıcı. Bu uyarıcının adı ise meth. Sonra işte bu Walter uyuşturucu baskınından kaçan eski bir öğrencisini görüyor. Walterin öğrencisi baskından kurtuluyor. Ama bu Walterda nasıl olsa kanserim arkadaş ne olacak diyor ve bu ilgisini çeken methin ne olduğunu niye bu işi yaptığını öğrenmeye gidiyor. Tabi nereye gidecek öğrencisine. Sonrası malum öğrencisini zorluyor. Öğrenci anlatmaya başlıyor deve yüküyle para kazanıyoruz diyor. Walterin ise tek derdi öldükten sonra çocuklarına ve ailesine para bırakmak (Bu kısımda Türk Filmi Kısmı). Daha sonra ailesinin zoruyla kemoterapi masraflarıda üzerine eklenince işler çığırından çıkıyor.

  Walt üstün kimya zekasıyla meth yapmaya yeni bir formül geliştiriyor ve bütün uyuşturucu kuryelerinin göz bebeği oluyor birden ve bundan sonra sizi sürükleyecek bir komedi/aksiyon karmasına dönüşüyor.

  İMDB Puanı 9.3 olan dizimiz kesinlikle yığınla övgüyü hak ediyor. Kimyaya biraz olsun ilginiz varsa aşırı tavsiye ederim. Olmasa bile izleyin çünkü sizi en başta hayatın gerçeklerine sürüklüyor. Ve ekstra olarak söylemek gereken bilen birine danıştım dizide gösterilen kimya ile ilgili kısımda yalan 1 şey bile yok.
 Dizi halen devam etmekte 2008'den beri.


Etkili Karakterlerle İlgili Kısa Notlar


Bryan Cranston(Walter White)
Aktör/Yapımcı/Yönetmen
Sektörde Çok Tecrübeli 56 Üründe Rol Sahibi

Breaking Bad:
Yönetmen+Oyuncu(Mr White)






Anna Gunn(Skyler White)
Aktris/Müzisyen
43 Üründe Rol Sahibi

Breaking Bad:
Oyuncu(Walter'ın Eşi)





Aaron Paul(Jesse Pinkman)
Aktör
32 Üründe Rol Sahibi

Breaking Bad
Oyuncu(Walter'ın Eski Öğrencisi)




Dean Norris(Hank Schader)
Aktör
68'li Yıllardan Beri Sayısız Ürün Sahibi


Breaking Bad
Oyuncu(Walter'ın kayın biraderi+ABD Uyuşturucu Bürosu-DEA Büro Şefi)





RJ Mitte(Flynn White)
Aktör
Tecrübesiz. 19 Yaşında Genç. Breaking Bad İlk Dizisi

Breaking Bad
Oyuncu(Walter'in Engelli Oğlu)





Betsy Brandt(Marie Schader)
Aktris/Seslendirme Sanatçısı
Pek kullanmadığı güzel ses tonuyla bu dünyaya sanat için gelmiş


Breaking Bad
Oyuncu(Hank'in Eşi/ Skyler'in Kardeşi)








Filmde Etkili Olan Karakterlerimiz Böyle.


-----------------------------------------------------------------------------

Layer"

Reklam

 
Support : Türkçe | Blogger | Temaları
Copyright © 2014 Film Siteleri - Tüm Hakları Saklıdır
Filmsitelerin.blogspot.comTürkçe Blogger Temaları
powered by Filmsiteleri.net