Son Eklenenler

Windows 8 Hızlı Başladı !

Windows 8 Logo

Hepimizin sabırsızlıkla beklediği ve Microsoft'un 26 Ekim de piyasaya sürdüğü işletim sistemi Windows 8 hızlı başladı.
4 günde 4 milyon Windows 8! 

26 Ekim de Microsoft tarafından tanıtılan Windows 8, hızlı bir başlangıç yaparak “4 milyon” rakamına ulaştı.

Microsoft CEO’su Steve Ballmer, 4 gün içerisinde 4 milyon Windows kullanıcısının Windows 8′e geçiş yaptığını açıkladı ve Windows 8′in milyonlarca üreticiye gönderildiğini belirtti.

79 TL’ye dijital indirme olarak Windows 8′e sahip olabiliyorsunuz.Microsoft Windows 8'den ve rakamlarından memnun gibi gözüküyor.

GMail de Mail Göndermek Çok Daha Kolay

GMail de Mail Göndermek Çok Daha Kolay

Ücretsiz ve Google'ın diğer hizmetleriyle ortak çalışması sebebiyle tercih edilen GMail'e yeni bir özellik eklendi.Yeni E-posta Yaz yani Compose özelliği ile artık e-posta yazılan alan ayrı bir pop-up pencerede açılıyor.

GMail - Google


GMail anasayfası açıkken sağ alt köşede ortaya çıkan küçük sayfa üzerinden e-posta gönderebilirsiniz.Bu yeni özelliğin tasarımı oldukça sadeleştirilmiş.O kadar sadeleştirilmiş ki birçok menü gizlenmiş.Bu menüleri CC ya da BCC gibi bölümler ortaya çıkarıyor.

Google Gmail

GTA V Resmi Çıkış Tarihi Açıklandı

GTA Spring 2013

Rockstar Games tarafından geliştirilen, milyonların gönlünde taht kurmuş GTA serisinin yeni oyunu olan GTA V için artık hayranları çıkış tarihi dedikoduları üretmeyecek.Kurucu Sam Houser tarafından bildirilen habere göre Grand Theft Auto V 2013 İlkbahar döneminde gelecek.


Ayrıca Sam, Rockstar Games’in şu güne kadar yapmış olduğu en geniş oyunu olduğunu belirterek; “Bunları hayranlarımızla paylaşmak için sabırsızlanıyoruz” diye de ekleme yaparak hayranlarını daha çok meraklandırdı.

Oyun hakkında fiyat ve önsipariş bilgilerini 5 Kasım 2012 tarihinde öğreneceğiz.

Twitter Favoriler Butonunu Değiştirmeyi Planlıyor

Twitter Like Button

Sosyal ağlar kullanıcılarına daha farklı şeyler sunmak için birbirleriyle yarış içerisindeler.İddialar doğrultusunda Twitter da hoşumuza giden tweetleri saklamak için kullanılan "Favorilere ekle" butonunun adını “Beğen” olarak değiştirileceği yönünde.

Bu kesin bir haber değil.Twitter bu yenilik üzerinde testler yapıyor ve kullanıcıların görüşüne göre ise kullanmayı hedefliyor.

Twitter'ın asıl amacı, Facebook'un "Beğen" butonu gibi fazla kullanılan bir etkileşim butonu yaratmak.

Twitter Beğen Butonu


Ancak "Beğen" artık hepimiz için bir Facebook eylemi oldu.Bunun yanı sıra butonun isminin "Star" olarak değiştirilmesi de iddialar arasında.Fakat bence daha orijinal ve Twitter'a yakışan bir buton olmalı diye düşünmekteyim.

Facebook Mesajlar Bölümünün Tasarımını Değiştirdi

Facebook Logo

Facebook'ta yenilikler devam ediyor.Bugün gelen mesajlarımı kontrol ederken "Mesajlar" bölümünün tasarımının değiştiğini fark ettim.

Eskiye göre gerçekten mükemmel bir çalışma olmuş.Tüm mesajlarınızı kolayca vakit kaybetmeden görebilirsiniz.Konuşma geçmişini de pratik bir biçimde gözden geçirebilirsiniz.

Şu sıralar sosyal ağlar kullanıcılarına en verimli hizmeti sunmak için birbirleri ile yarış içerisindeler.

İşte Mesajlar Bölümünün Yeni Görünümü

Facebook Messages
Resmi tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayınız.

Google Maps, Coğrafi Şekillere Yer Verdi

Google Maps Logo

Google, Haritalar servisine yeni bir özellik ekledi.Google Maps üzerinden arazi şartları, bitki örtüsü ve doğal coğrafi şekilleri tasvir eden renklendirmeler bulunacak.

Bugüne dek Google Maps'e baktığımızda uydu görüntülerinden doğa şekillerini tanıyabilsek de, haritalarda coğrafi şekillerden haberdar olamıyorduk.

Google Maps


Google'ın yeni güncellemesiyle birlikte artık haritalarda arazi şartları, bitki örtüsü ve diğer doğal coğrafi şekillerden (çöller, kayalık araziler, fiyortlar vs.) renklendirmeler sayesinde haberdar olabileceğiz.

Facebook'a Yeni Bir Buton Geliyor: 'Want'

Facebook Want Button
Borsaya açıldıktan sonra kayıplar yaşayan Facebook, durumunu düzeltmek için değişik gelir yolları aramaya başladı.Bu nedenle yeni bir buton tasarlayan mühendisler markaların ilgisini çekmeyi amaçlıyor.


Yeni butonun adı Want yani İste ancak bu fonksiyon henüz resmi olarak duyurulmadı.

Okuduğum habere göre Beğen butonunun yanına eklenecek olan İste butonunun amacı ise kullanıcılara yönelik ürün geliştirilmesini sağlamak.Marka ve işletmeler için tasarlandığı düşünülen bu butonun kullanım şekli, büyük ihtimalle alınan istek sayısına göre tanıtım programlarının yapılması şeklinde olacak.Bu özellik ile büyük markalar, Facebook iletilerine gelen İste oranlarına göre hangi ürünlerinin daha çok ilgi gördüğünü öğrenecekler.

Bana kalırsa Beğen butonuda İste butonu ile aynı işlevi görüyor.Bunun yerine DisLike butonu gelse daha iyi olurdu.Kullanıcılar beğendikleri şeyleri beğen butonu ile firmalara zaten gösteriyorlar.Bakalım Facebook'un tam olarak amacı neymiş hepimiz göreceğiz.

Blogger Yazılar İçin Tweet ve Like Butonları

Blogger Yazılar İçin Tweet ve Like Butonları
Yeni blogum olan SosyoNetik'e bu eklentiyi kurdum.Belki aranızdan bazı arkadaşlar da benim gibi bu butonları arıyordur.Hiç sözü uzatmadan nasıl yapılacağını anlatacağım.

Facebook Like Butonunu Ekleyelim

Öncelikle bu beğeni butonunu nereye ekleyeceğinize karar verin daha sonra ise aşağıdaki kodu belirlediğiniz yere yerleştirin.

<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'> 
<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.canonicalUrl + &quot;&amp;send=false&amp;layout=button_count&amp;show_faces=false&amp;width=90&amp;action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&amp;height=21&quot;'
frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:90px; height:21px;'/></b:if>

Twitter Tweet Butonunu Ekleyelim

Tweet butonu için öncelikle JavaScript kodlarımızı şablonumuza eklememiz gerekiyor bunun için aşağıdaki kodu bulun

</head>

Bulduğunuz kodun hemen üzerine aşağıdaki kodu ekleyin

<script>!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=&quot;//platform.twitter.com/widgets.js&quot;;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,&quot;script&quot;,&quot;twitter-wjs&quot;);</script>

Şimdi ise Facebook Like butonunu nereye eklediyseniz onun bulunduğu yere aşağıdaki kodları ekleyiniz.

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<a class='twitter-share-button' data-count='horizontal' data-lang='en' data-related='kullanıcıadı' data-size='medium' data-via='kullanıcıadı' expr:data-text='data:post.title' expr:data-url='data:post.canonicalUrl' href='http://twitter.com/share'>Tweet</a>
</b:if>

Yukarıdaki kodlar arasında bulunan kullanıcıadı bölümünü kendi twitter kullanıcı adınızı ekleyerek düzenleyebilirsiniz.

İyi bloglamalar.

CSS Opacity Kodu

CSS

Yine CSS paylaşımları ile devam ediyorum.Blogunuzun tasarımında kullanabileceğiniz çok hoş bir CSS kodu.

Bu Kod Ne İşe Yarar ?

Kodumuz mouse ile bir resmin üzerine gelindiğinde soluk halinden kendi rengine dönmesidir.Yani mouse'u resmin üzerine koyduğun zaman parlaklık katıyor.

Vereceğim kodlar IE içinde uyumludur.

<img src="resimadresi.jpg" style="opacity:0.4;filter:alpha(opacity=40)"
onmouseover="this.style.opacity=1;this.filters.alpha.opacity=100"
onmouseout="this.style.opacity=0.4;this.filters.alpha.opacity=40" />

Opacity kodumuzun IE'de çalışması için ondalık bölümleri "opacity:0.4"  ile diğer gelişmiş tarayıcılarda çalışması için ise doğal sayılı bölümleri "opacity=40" değiştirmeniz gerekecek.Ondalık ve doğal sayılı bölümler birbiri ile aynı olmalıdır.

"resimadresi.jpg" bölümüne ekleyeceğiniz resmin linkini koyacaksınız.İsterseniz biraz CSS bilgisi ile bunu temanız da bulunan tüm resimlere ya da sadece yazılarınızda bulunan resimlere uygulayabilirsiniz.


DEMO:
aerakman logo

Beyaz Show - İşler Güçler

Geçtiğimiz cuma gecesi her zamanki gibi gecemizi neşelendiren Beyaz Show da herkesin severek izlediği İşler Güçler oyuncuları vardı.Bu muhteşem ekip bir araya geldiğinde olacakları az çok tahmin ediyorsunuzdur artık :)

İşte o Beyaz Show'dan bir kesit.Bu videoyu minimum 10 kez izledim sanırım.Her izlediğimde gülüyorum :)


Yazmak İçin Yazmayın !

Writing
Şu son zamanlarda blog sayısı epeyce arttı.Artık düzenli ve kaliteli blog tutanlar çok nadir.Hepsi blogdan reklam geliri ile kısa yoldan para kazanmaya çalışıyorlar.Yani en azından benim düşüncem böyle.Tamam emeğinizin karşılığını alın ama ben ortada bir emek göremedim.

Bir kaç blog keşfettim.Başlık ve yazı içeriği uyumsuz.Ya da sadece yazı olsun diye yazılmış iki satırlık bir yazı.Şöyle bir şey de olabilir.Blog yazmaya yeni başlamış ve henüz acemiliği üzerinden atamamıştır.Tamam kabul ama bu keşfettiğim bloglar en az 7-8 aylık.

Bir de "Blog yaz para kazan." gibi saçma kampanyalar ile blogculuğun adını kirletenler var.İşte onlar benim KaraListem'deler.Hiç bir zaman kendileri ile ilişki kurmam, sitelerini ziyaret etmem.

Demem o ki, blog yazmak para demek değildir.İnsanlar rahatladıkları için veya yazmayı sevdikleri için blog tutarlar.Yazmak içinde 1-2 cümlelik yazılar yayınlamayın.Bu konuda bir sürü makaleler var bunları okuyun ve kendinizi geliştirin.


Bond, Sony ile İstihbarat Topluyor!

Bumerang

23. macerasına çıkan James Bond’un yeni filmi “Skyfall”, 2 Kasım’da vizyona giriyor. Bu sefer MI6 saldırı altında ve James Bond hem arkadaşlarını korumak, hem de M’e olan sadakatini kanıtlamak zorunda. Sen de gerçek bir Bond hayranıysan, Sony’nin sürükleyici sosyal medya oyunu “AjanS” bir hayli ilgini çekecek.

Sony, “Skyfall” lansmanı ile birlikte geçenlerde açıkladığı sosyal medya oyununun ilk görevini dün verdi. Bond’un zihni sinir alet edevatları olmadan sıkıntıya düşeceğini düşünen Sony, “4 ekran ile Bond’a yardım et” görevini açıkladı. Q’nun verdiği görevde 4 ekran olarak TV – Tablet – Akıllı Telefon ve Laptop düşünülmüş. Bu 4 ekranın nasıl kullanılacağı da kullanıcılara bırakılıyor.

Bumerang


Q’nun sorusu ise şu şekilde:

“Eğer sen olsan, bu 4 ekrandan hangisini seçerdin ve o ekrana hangi özelliği eklerdin?”

Sen de bir ekran seç, farklı ve Bond’un işine yarayacak bir özelliği Twitter’da #M1benyaptım hashtag’i ekleyerek paylaş. En çok retweet edilen ve Sony jurisi tarafından seçilen fikirlerin sahipleri, Bond’un güvendiği Sony Xperia Tablet S, Gala Gecesi davetiyesi ve Bond 50. Yıl Blu-ray seti kazanacak.

Bakalım gerçekten Bond’a yardımcı olabilecek zihni sinir bir yanın var mı?

Yeni görevleri öğrenmek için, #AjanS hashtag’ini takibe devam et.

https://www.facebook.com/SonyTR
https://twitter.com/Sony_Turkiye #AjanS #M1benyaptım

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Madagaskar 3 - Avrupa'nın En Çok Arananları

Madagaskar 3 - Avrupa'nın En Çok Arananları filmini az önce bitirdim.Yine animasyon ve görsel şölen bakımından şahane bir film olmuş.Kısaca filmin konusuna değineyim.

Bildiğiniz 4 kafadar New York'taki hayvanat bahçesini özler ve oraya doğru yola koyulurlar.Yolda Hayvan Avcısı olan Fransız Duboi'den kaçmaya çalışırlar.Hayvan Avcısından kaçarken kendilerini bir sirkin içinde bulurlar ve buradan sonra asıl macera başlar. :) Özellikle sirkteki görsel şölen ve yine verilmek istenen mesaj çok güzel bir şekilde verilmiş.Keyifli seyirler dilerim ;)

Madagaskar 3 - Avrupa'nın En Çok Arananları

Bisiklet Gezisi


2 yılı aşkın bisiklet sürmüyordum.Nedenini bende bilmiyorum canım hiçte istemiyordu.Sanırım bisikleti alıp bakımını yapmamak için tembellek ettiğimden sürmüyordum.Bugün bisikletin güzelce bakımını yaptım lastiklerini şişirdim, frenlerini ayarladım, yağladım, pas dökücü sprey sıktım, her şeyini yaptım.Sapa sağlam tıkır tıkır çalışır oldu :)

2.5-3 saate yakın bisiklet sürdüm.Doğru konuşmak gerekirse hamlamışım bacaklarımda bir ağrı var sormayın :) Ama yinede çok mutlu oldum bisiklet sürerken gerçekten özlemişim.Yokuş aşağı inerken o rüzgarın yüzünüze hafifçe dokunuşu var ya bence o an hiçbir şeye değişilmez.

Okulum yakın olsaydı da bisiklet ile gidip gelseydim gerçekten çok güzel olurdu.Aslında hani diyorlar ya küresel ısınmayı önlemek/azaltmak için bisiklet sürün diye.Bence çok güzel olur ancak bunun için kesinlikle yeni yollar yapılmalı ve insanlar bisikletlilere karşı bilinçlendirilmeli.Hala çocuklar için bir oyuncak olarak görülüyor bisikletler.Avrupa da ise bir ulaşım aracı olarak görülüyor.

Diyeceğim odur ki şu son sıcak günlerde bisikletinizin bakımını yapın ve bisikletiniz ile kısada olsa bir gezi yapın.Gerçekten sizde çocukluğunuzda mahallede 5-6 kişi grup olarak ön tekere şişe taktığınızı hatırlayacaksınız :)


Popüler Yayınlar Gadgetınızı Özelleştirin

Blogger New Banner

Merhaba arkadaşlar, bazı temalarda popüler yayınlar gadgetı çok düzensiz, estetik açıdan göze hoş gelmeyen bir görüntüye sahip oluyor.Bu yazımda sizlere vereceğim küçük bir CSS kodumuz ile popüler yayınlarınız daha düzenli olacak.

Nasıl Yapılır ?

Tema kodları arasında aşağıdaki kodumuzu buluyoruz.

]]></b:skin>

Bulduğunuz kodun hemen üstüne aşağıdaki CSS kodlarını ekliyoruz.İsterseniz CSS kodlarını kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

#PopularPosts1 img {float:left;margin:3px 10px 0 0;padding:0}
#PopularPosts1 dd {
border-bottom: 1px dotted #EEEEEE;
margin-bottom: 10px;
padding-bottom: 10px;
}

Daha sonra ise Yerleşim > Gadget Ekle > Popüler Yayınlar gadgetını seçiyorsunuz ve ayarlamaları aşağıdaki gibi yapıyorsunuz:

Popular Post Options

Erken Rezervasyon İle Fırsatlardan Yararlanın

İstediğiniz tarihte ve otelde yer bulamama sıkıntısı yaşamak istemiyorsanız.Muhakkak erken rezervasyon yaptırın.2013 erken rezervasyonları çoktan başladı.

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte tatilciler yoğun şehir ve iş stresinden kaçmak için bütçesine uygun tatil yeri arayışlarına başladı.

Hem sizin hem ailenizin Antalya,Marmaris,Fethiye,Belek,Kemer,Bodrum,Kuşadası gibi tatil beldelerinde kaliteli bir otelde güzel ve rahat bir tatil geçirmek istiyorsanız.Hızlı davranarak istediğiniz tarihte ve otelde yer bulamama sıkıntısı yaşamadan erken rezervasyon ile yaz sezonundaki fiyatlardan daha uygun bir biçimde rahatça tatil yapabilirsiniz.

Tatilbudur.com sayesinde gitmek istediğiniz yeri belirleyin,tarihinizi seçin ve oteller hakkında bilgiler edinin.Ayrıca birçok otelde 0-6 yaş arası ücretsiz bazı otellerde ise 0-11 yaş arası ücretsiz oluyor.

Otel bilgisi sayfasında telefon numarası ve bilgilerinizi bırakırsanız size geri dönüş yapabilirler.Vereceğiniz bilgilerle yapacağınız tatilin masraflarını görebilir, bütçenizi buna göre ayarlayabilirsiniz.

Tatilbudur.com güvencesi ile internet üzerinden de yerinizi ayırttırabilir tatil fırsatlarından yararlanabilirsiniz.


Detaylı bilgi ve diğer avantajlar için: tatilbudur.com Şimdiden iyi tatiller dilerim.

Adam Atladı Beyler


Herkesin bildiği o atlayış dün ( 14 Ekim 2012) gerçekleşti. Felix 39.000 km'den atladı.Bu atlayışı ile ses duvarını aşan ilk insan olarak tarihe geçmeyi başardı.

Bu olay YouTube'den canlı olarak verildi.Kaçıranlar, izleme fırsatı olmayanlar için kötü bir durum çünkü çok güzeldi.Doğrusunu söylemek gerekirse "Aha yanacak şimdi eheheh" diye söyledim izlerken.Ama adam sapasağlam geldi Dünya'ya.

Ben atlayışımda eğer atmosfere girişimden dolayı bir ölüm gerçekleşmese bile korkudan veya adrenalinden ölebilirdim.

Felix'in Dünya'ya gelmesi ile sosyal medyada capsler ve espriler havada uçuştu.

En beğendiğim espri ise;

Felix Dünyaya ikinci kez gelerek bir atlayışla 2 rekor kırdı. 


Ivr Teknolojisi Hiç Bu Kadar Hararetli Kullanılmamıştı

Son günlerin en gözde Facebook uygulamalarından bir tanesi de Lipton Ice Tea Hararetmatik. Lipton Ice Tea Türkiye sayfası üzerinden ulaşabildiğiniz Hararetmatik uygulaması, IVR teknolojisiyle gerçekleştiriliyor. Türkiye’de ilk defa, yapılan şakayı kayıt etme özelliğine sahip bu teknolojiyle oturduğunuz yerden istediğiniz arkadaşınızı şakalayabiliyorsunuz. Bunun için tek yapmanız gereken, Facebook listenizdeki arkadaşlardan dilediğinizi seçip telefonunuzu ve hararetini yükseltmek istediğiniz arkadaşın telefonunu yazmak. Bu basit işlemden sonra Türkiye’nin son dönemdeki gözde komedyenlerinden İsmail Baki tarafından canlandırılan 5 ayrı telefon şakasından birini seçebiliyorsunuz. Günde 3 şaka hakkınız var ve unutmayın her arkadaşınıza sadece bir defa telefon şakası yapabilirsiniz.

Olay sadece şakayla da bitmiyor tabi. Eğer arkadaşınız şakayı sonuna kadar dinleme sabrı gösterirse hem siz hem de o SMS ile birer çekiliş numarası almaya hak kazanıyor. Her hafta sonunda da en fazla çekiliş hakkı elde eden kişi ise içi dolu, özel bir Lipton Ice Tea dolabı kazanıyor.



İsmail Baki’nin birbirinden renkli taklitleri IVR teknolojisi iyi kullanıldığında ortaya gerçekten yaratıcı işler çıkacağını göstermiş. Teknolojik gelişmelerin gündelik hayatımıza böylesine keyif kattığı işleri çok seviyorum. Hatta şu satırları yazdıktan sonra listemden birkaç kişiyi şakama alet etmeyi düşünüyorum.

Uygulamanın linki burada.

https://www.facebook.com/liptonhararetmatik/app_395429340516909

Seslendirmenin yapıldığı stüdyodan kamera arkası görüntüler ise çok eğlenceli:

http://youtu.be/bmkAfVBRBT4

Bir bumads advertorial içeriğidir.

David Guetta - She Wolf ft. Sia




Celal ile Ceren

Şahan Gökbakar'ın yeni filmi Celal ile Ceren filmin fragmanını izlediğim kadarı ile Celal'in Ceren'den ayrıldıktan sonra başına gelen felaketleri ve tekrar Ceren'i kazanmasını anlatıyor.

Bu fragman bile beni yeterince güldürdü.18 Ocak'ta vizyona girecek.Bu filme gideceğimden çok eminim çünkü Şahan Gökbakar'ın filmleri çok farklı hikayelerden oluşuyor.

Filmimizi yeni duyan arkadaşlar için fragmanını sunayım :)


CSS İle Oluşturulmuş Navigasyon Butonları


Hepimizin bildiği "Eski Yazılar, Yeni Yazılar" navigasyon linklerini CSS ile özelleştirerek buton haline getireceğiz.Butonlarımızı bundan önce editini kendim yapmış olduğum SimpleV. temasında görmüş olmanız mümkün.

Şimdi nasıl ekleyeceğimizi anlatalım.Her zamanki gibi önce CSS kodları.

Aşağıdaki kodu tema şablonunuzda CTRL+F ile bulun.

]]></b:skin>

Bulduğunuz kodun hemen üstüne aşağıdaki kodları ekleyin.

* Navigasyon aerakman
----------------------------------------------- */
.previouspage{float:left;background:url(http://3.bp.blogspot.com/-jg1jr1vYDAY/UEeq3UDzFuI/AAAAAAAAApQ/hgCN0OJPZi8/s1600/OnurBaturNext.png) no-repeat left;width:100px;height:29px;line-height:29px;margin:10px 0 10px 0;padding:0 0 0 0px;font-size:11px;}
.nextpage{float:right;background:url(http://4.bp.blogspot.com/-IyKmN8wc8z0/UEeq2hZ4IjI/AAAAAAAAApM/EoeRh_7WMoE/s1600/OnurBaturPrev.png) no-repeat left;width:90px;height:29px;line-height:29px;margin:10px 0 10px 0;padding:0 0 0 10px;font-size:11px;}
.previouspage a:link,.previouspage a:visited,.nextpage a:link,.nextpage a:visited{color:#7c7c7c;text-shadow:none;}
.previouspage a:hover,.nextpage a:hover{color:#82a4b0;}

Daha sonra ise aşağıdaki kodu bulun

<a class='blog-pager-older-link'

Yukarıdaki kodun en sonuna ise şunu ekleyeceksiniz:

<div class='previouspage' title='Eski Yazılar'>Eski Yazılar</div>

Aynı şeyi aşağıdaki kodumuzda yapacağız

<a class='blog-pager-newer-link'

Fakat bu sefer class'ımıza previouspage değil, nextpage diyeceğiz.

<div class='nextpage' title='Yeni Yazılar'>Yeni Yazılar</div>

Yapamadığınız veya takıldığınız bir yer olursa yorum atabilirsiniz.Umarım yapabilirsiniz :)
İyi bloglamalar !

In Time - Zamana Karşı

Zamanın para birimi olduğu bir hayat düşünün.Yiyecek, giyecek, ulaşım için tek yapmanız gereken şey zaman ödemek.İnsanlar 25 yaşına geldikleri günden itibaren kendilerine verilmiş olan zaman işlemeye başlıyor.Çalışarak, çalarak ya da kumar oynayarak zaman kazanabiliyorlar.

Artık insanlar ölümsüz olduğu için nüfus artmasının önüne geçmek için hayat her gün pahalanıyor, daha fazla zaman ödemek zorunda kalıyorlar.

Will Salas isimli ana karakterimiz insanların arasındaki günümüzdede görülen "zengin - varoş" sistemini ortadan kaldırmaya çalışıyor.

Filmimizi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.Bilim&Kurgu, Aksiyon kategorisinde güzel bir film.

In Time - Afiş

CSS ile Resimlerinize Ovallik Kazandırın

CSS
Blogger temalarınızın tasarımları için gayet  güzel bir CSS kodu.Bu kod ile birlikte istediğiniz resmi ovalleştirebileceksiniz.Bunun için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

Öncelikle CSS kodumuzu eklemek için aşağıdaki kodumuzu buluyoruz.

]]></b:skin>

Bulduğumuz kodun hemen öncesine aşağıdaki kodlarımızı ekliyoruz.

.circle {
display: block;
width: 150px;
height: 150px;
margin: 1em auto;
background-size: cover;
background-repeat: no-repeat;
background-position: center center;
-webkit-border-radius: 99em;
-moz-border-radius: 99em;
border-radius: 99em;
border: 5px solid #eee;
box-shadow: 0 3px 2px rgba(0, 0, 0, 0.3);
}

Şimdi ise oval şekli vermek istediğiniz resmi şu şekilde ekleyeceksiniz:

<div class="circle" style="background-image: url('RESİM ADRESİ');"></div>

İşlemlerimiz bu kadar güle güle kullanınız :)

Ödevlerimi Biriktirdim Ve...

Ders Çalışmak

Geçtiğimiz hafta her gün ödev verdiler.Ders programına baktım, "Amaan yarın yokmuş boşver o zaman" diyerek PC başına gömüldüm.Oyunlar oynadım, internette vakit geçirdim.

Ama sonra ne oldu ?

Perşembe günü nefes bile alamadan ödevleri yapmak zorunda kaldım.Çünkü bütün ödevler Cuma gününe kalmıştı.Geometri, Almanca, Müzik, Matematik, Fizik derslerinden ödevlerim vardı.

Kolaydan zora mantığı ile başladım ödevlere yaptıkça sonu gelmiyordu.Hani derler ya dipsiz kuyu diye aynı o şekildi.Arada zor sorular çıkıyordu onları gördükçe dahada sıkılıyordum.Kendime ödevleri biriktirdiğim için kızıyordum.

Ödevlerin tamamını bitirdiğimde saat 23.40 civarlarıydı tüm günümü ödevlerin başında geçirmiştim.Yarım saat sonra yatağıma yattığımda kendi kendime "Bundan böyle ödevleri biriktirmek yok, günü gününe yapacan oğlum sonra böyle günün bitiyor." dedim.

Bugün geldiğimde ödevlerimi hemen yaptım.Kafam rahat ve kendime ayıracak vaktim var.Size tavsiyem benim gibi eğer ödevlerini biriktiriyorsanız veya biriktirmeyi düşünüyorsanız yapmayın !

İzel - Düşer O

Dinlediğim nadir Türkçe şarkılardan bir tanesi.Sözleri ve melodisi hoşuma gitti :)

Layer"

Reklam

 
Support : Türkçe | Blogger | Temaları
Copyright © 2014 Film Siteleri - Tüm Hakları Saklıdır
Filmsitelerin.blogspot.comTürkçe Blogger Temaları
powered by Filmsiteleri.net