Son Eklenenler

Sony'den Son Bond Görevi; "Kaçırılan Ajanı Bulabilecek Misin?"

sony

Sony, “Skyfall” konseptli yarışmalarıyla ödül dağıtmaya devam ediyor. Yeni görev, aynı zamanda final görevi. Sony Türkiye Facebook Sayfası’ndan verilecek talimatlarda, Ajan S olarak karargahtan alacağınız 3 farklı görevle, tüm ipuçlarını takip ederek kaçırılan ajanı kurtarmanız bekleniyor. Zekice kurgulanmış her göreve ait farklı videolar hazırlanmış. Videoları izleyip, seni kayıp ajana adım adım yaklaştıracak ipuçlarını bulmanız isteniyor.

Her görevin sonunda doğru cevaba ulaşan kişiler, Sony’den muhteşem ödüller kazanma şansını yakalıyor.

Birinci görev; 30 Kasım–3 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek ve görevi doğru cevaplayanlar arasından yapılacak çekilişle; bir kişi Bravia HX850 TV, bir kişi de  Xperia Tablet S kazanma şansı yakalayacak.

İkinci görev; 3-6 Aralık 2012 tarihlerinde devam edecek ve doğru cevaplayanlar arasından yapılacak çekilişle; bir kişi NEX-5R fotoğraf makinesi, bir kişi de Xperia ion akıllı telefon kazanma şansı yakalayacak.

Üçüncü görev; 6-10 Aralık 2012 tarihleri arasında devam ediyor olacak ve doğru cevaplayanlar arasından yapılacak çekilişle; bir kişi Xperia ion akıllı telefon, bir kişi de MDR-1 kulaklık kazanma şansı yakalayacak.

Videoyu dikkatle izle, ipucunu bul. Bulacağın her cevap seni Ajan’a biraz daha yaklaştıracak. Unutma, hayatı senin elinde!


Yarışmaya http://on.fb.me/TvnXgs linkinden ulaşabilirsin.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi Sony Türkiye Facebook sayfasında: http://www.facebook.com/SonyTR


Bir bumads advertorial içeriğidir.

Red Bull, Hayallerini Kalkış Pisti ile #kanatlandirir!

Eğer gerçekten inanırsan o zaman herşey mümkün. Şimdi senin sıran!


Red Bull yıllardır insanları ve fikirlerini kanatlandırıyor. Şimdi uçma sırası sende. Eğer senin de mükemmel bir fikrin varsa, videonu yükle ve bunu @RedBullTR ile paylaş. Videoyu izleyenler tarafından oylansın ve jüri değerlendirmesiyle gerçeğe bir adım daha yaklaşsın. Hazır mısın? O zaman gel ve kanatlarını al.
Acele davran; bir adım ilerde olmak için videonu yüklemeyi unutma!
www.kalkispisti.redbull.com.tr/kalkispisti
Konuşmaya dahil olmak için tık: #kanatlandirir

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Türkçe Yandex.Browser Yayınlandı, İndirin !

yandex.browser logo

Yandex'in her geçen gün yaptığı çalışmalar ile Google'a rakip olacağını belirtmesinin yanında bir de kendine ait bir tarayıcı çıkarmıştı.Yandex.Browser.

Fakat Yandex'in yapmış olduğu tarayıcı da Türkçe dil seçeneği yoktu.Bugün Yandex.Browser Türkçe yayınlandı ve kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Chrome ve Opera'nın karışımı bir tarayıcı olan Yandex.Browser'ın diğer bir özelliği webmaster'lara yönelik olarak bir çok araca sahip olması.

Yandex.Browser'ı indirmek için tıklayınız.

Sağolasın MEB Kardeş

meb logo

MEB bakanlığı bugün açıklamada bulundu.Bundan sonra MEB'e bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler için kıyafetler okul üniforması dışında giyilebilecek.

Kıyafetlerdeki Sınırlamalar:

Elbet sınırlama olacak :) Kıyafetlere gelen sınırlamalar az çok tahmin ettiğiniz gibi,

  • Öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takıları takamaz.
  • İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemeyez,
  • Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez.
  • Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemeyez.
  • Siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz ve giysileri giyemez.
  • Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz.
 Bu uygulamaya yeni eğitim - öğretim yılında başlanacak.(2013-2014) İsteyen öğrenciler ise yine okullarına özel üniformaları giyebilecekler.

Bence;

Bence bu uygulama gayet iyi oldu.Benim giydiğim üniforma adapte olmamı engelliyordu.Giyinmeme özen gösteririm.Ve sağolsun eski müdür yardımcımız "lila" rengini seçmiş.Ee bizde ne yapalım olmuş bitmiş 3 senedir giyiyoruz bu renkleri.Ben sivil hayatımda bile koyu renklerin dışına çıkmam.

Bazı öğretmenler "alan var alamayan var herkesi düşünmek lazım" diyor.O taraftan bakarsanız doğru.Fakat insan eğer giydiği kıyafet ile mutlu ise bence gerisi vız gelir.

Ayrıca özgür bir ülke diyoruz bu yüzden başkalarının standartlarına göre yaşamak zorunda da değilim.Başkalarının ne düşüneceğini ne hissedeceği de umurumda değil açıkçası.Kendim için yaşıyorum. :)

Her neyse bence bu uygulama gayet güzel oldu.Fakat benim için pek de değil.Son senemde gerçekleşecek bu uygulama ve ben ondan sonra mezun olacağım.Mini mini birler çalışkan ikiler çok şanslı :)

#bimilyonneden: Taksici şefkati

Evde telefonumu bulamayınca telaşlandım, dışarıdan yeni gelmiştim, eve girdiğim gibi sokağa fırladım. Telefonumdan ümidi tam kesmişken, sokağın başında beni eve getiren taksiciyi gördüm, o da elinde telefonum beni arıyordu, o an anladım ki insanlık ölmemişti. Gerçekten de daha iyi bir dünyaya inanmak için
#bimilyonneden var. Seninki ne?


Bir bumads advertorial içeriğidir.

CSS İle İçe Doğru Gölge(İnset) Vermek


Transition özelliği ile kutuların sadece dışına gölge vermeyi görmüştük.Şimdi ise bunu CSS İnset özelliği ile içe vermeyi öğreneceğiz.

CSS Kodları:

-moz-box-shadow: inset 0px 0px 20px #000;     /* Mozilla */
-webkit-box-shadow: inset 0px 0px 20px #000; /* Chrome ve Safari */
box-shadow: inset 0px 0px 20px #000; /* Standart CSS Kodu */

Bu kodlarımızda da her zamanki gibi renk seçimi ve gölgenin miktarını seçerek işlemlerimizi bitiriyoruz.İstersek bu özelliği aşağıdaki örnekteki gibi hover efekti olarakta verebiliriz.

Sınavlar ve Etkileri

sınav stresi

Üst üste gelen sınavlar ve kafayı yemek üzere olan ben.Haftada 7 saat ders görüyorum.Birde bunun üzerine eve gelip 2 sınava çalışmak.Kafayı durduracak düzeye getiriyor.

Stresten ve bazı şeyleri kafayı takmamdan dolayı saçımda beyazlar çıktı.Yaz tatilinde saydığımda 17 tane falandı.Bu sınavların etkisiyle 30'a yükseldiler.

Yani sınavlarım sayesinde saçımdaki beyazlar arttı.Bununla olsa gene iyi hiç sivilce çıkmazdı bende, stresten sivilce de çıkmaya başladı ufak ufak.Bazen çok geriliyorum bu sınav stresinden dolayı o zamanda kramplar, kasılmalar oluşuyor boyun kısmımda.

Allah'a şükür 1.sınavları atlattık.İnşallah 2. ve 3.sınavlarda bu denli stresli ve gergin olmam.Tatilden çıkıp, bu okul ve sınavların gelmesi alışık olduğum şeyler fakat bu sene üniversite sınavının da yaklaşması ile birlikte stres arttı.

Bu gibi olaylardan uzaklaşmanın en iyi yolu müzik dinlemek, internette takılmak ve gezmek.Bunları gerçekleştirebildiğime seviniyorum.

Bu etkinlikleri gerçekleştirirken hayata bir kez geliyoruz dilediğin gibi yaşa arkadaş ! dediğim olmuyor değil.Diğer bir yandan hayata bir kez geliyoruz ve güzel şartlarda yaşamak gerek ! diyorum.

Sizin anlayacağınız kafamda deli sorular...

CSS3 Transition Özelliği: Genişlik ve Gölgelendirme Ayarları

css3 transition

Daha önce sizlere şu yazımda CSS3 Transition özelliğinden yararlanarak Hover ve Opaklık ayarlamalarını göstermiştim.Bugün ki yazımız da ise Genişlik ve Gölgelendirme ayarlamalarını göstereceğim.


Genişlik Değiştirme Özelliği


.kutu{
-webkit-transition: width 2s;
-moz-transition: width 2s;
-o-transition: width 2s;
transition: width 2s;
background-color:#000;
width:50px;
height:50px;
position:absolute;
top:50px;
left:200px;
}
.kutu:hover{
-webkit-transition: width 2s;
-moz-transition: width 2s;
-o-transition: width 2s;
transition: width 2s;
width:200px;
}

Kodlarımız arasında bulunan:
Genişlik özelliğini değiştirirken hover ayarlamasında olduğu gibi fare imlecimi stilsin üzerinden çektiğim zaman birden eski halini almasını değilde animasyon şeklinde eski haline dönmesini sağlayacağız.


Gölgelendirme Özelliği


.kutu:hover{
/*Transition*/
-webkit-transition: box-shadow 1s;
-moz-transition: box-shadow 1s;
-o-transition: box-shadow 1s;
transition: box-shadow 1s;
/*Gölge*/
-moz-box-shadow: 0px 0px 15px #333399;
-webkit-box-shadow: 0px 0px 15px #333399;
box-shadow: 0px 0px 15px #333399;
}

Kodlarımız arasında bulunan:

Diğer kodlarımızdan sadece box-shadow kodunu değiştirmem yeterli oluyor.Tabii bunun yanında gölge efektinin rengini de seçeceğiz.

CSS3 Transition özelliğini çeşitlendirmemiz mümkün.Ancak temelleri bunlar.Daha farklı yerlerde daha güzel bir şekilde kullanacağınızdan eminim.

Bir sonraki yararlı ve güzel CSS yazımızda görüşmek üzere, esen kalın.

Google'dan Öğretmenler Gününe Özel Doodle

Özel günleri hiç bir zaman atlamayan ve bu konuda çok dikkatli davranan Google, 24 Kasım Öğretmenler Günü içinde bir Doodle hazırladı.

Google, özel günler için yapmış olduğu Doodle'lar ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

İşte Google'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü İçin Hazırladığı Doodle


google doodle

Avea, Akıllı Telefonu inTouch'ı Tanıttı

avea intouch
Avea, kendi ismini taşıyan yeni akıllı telefonu inTouch'ı geçtiğimiz gün resmen tanıttı.Avea CEO'su Erkan Akdemir’e göre Avea inTouch'ı diğerlerinden farklı kılan, piyasadaki diğer akıllı telefonlara göre en makul fiyatlı olması.


Avea inTouch'ın Özellikleri:

  • Android 2.3.5 İşletim Sistemi 
  • 3G Desteği 
  • WiFi, Bluetooth, GPS Desteği 
  • 3.2 MP Auto Focus Kamera 
  • 3.5 inç 480x800 Çözünürlüklü Dokunmatik Ekran 
  • 3D Avea Tema ve Ön Yüklü Avea Uygulamaları
  • 114x56,5x11.9 mm, 130 gr
  • 32 GB’a Kadar Hafıza Kartı Desteği


Telefon ile birlikte gelen, Avea Müzik, Avea Lig, Avea Güvenlik, Tivibu, iki arama motoru Yandex ile Google’ın harita ve navigasyon uygulamaları, TuneIn Radio, Okey gibi uygulamaları dilerseniz kaldırabiliyorsunuz.

Telefonun peşin satış fiyatı 399 TL. Tarifenize ek olarak ayda 1 TL’ye telefona sahip olmak mümkün

Avea inTouch ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

CSS3 Transition Özelliği: Opaklık ve Hover Ayarları


Yeni tasarımların CSS dökümlerin de bu özellik gözüme çarptı biraz araştırdıktan sonra özelliğin ne olduğu ve ne işe yaradığını buldum.Bu özelliğimizi sizinle paylaşmak istiyorum.

Bu özelliğimiz hover efektlerimizi aniden değilde animasyon şeklinde (yavaşça) gerçekleştiriyor. Transition özelliği ile tasarımlarımız göze daha cazip geliyorlar.

Renk Değiştirme Özelliği

-webkit-transition: color 1s ease-in-out;  /* Chrome ve Safari */
-moz-transition: color 1s ease-in-out; /* Mozilla */
-o-transition: color 1s ease-in-out; /* Opera */
transition: color 1s ease-in-out; /* Standart CSS3 Kodu */
color:red; /* Renk Seçeneği */

Kodlarımız arasında bulunan:

"color" kodu renk değişimi için
"1s" kodu değişim süresi için
"ease-in-out" kodu ise değişimin içeriden(in) ya da dışarıdan(out) değişimini ayarlamak için kullanabiliriz.


Opaklık Değiştirme Özelliği

-webkit-transition: opacity 1s;  /* Chrome ve Safari */
-moz-transition: opacity 1s; /* Mozilla */
-o-transition: opacity 1s; /* Opera */
transition: opacity 1s; /* Standart CSS3 Kodu */
opacity:1; /* En Son Alacağı Opacity Değeri*/

Bu kodumuz da color yerine opacity kodu bulunmakta.

Kodlarımız arasında bulunan:

"aerakman-yazi a{opacity:0.4;}" kodu yazının ilk halindeki opaklık derecesini belirliyor.
"opacity:1" kodu ise son halindeki opaklık derecesini belirliyor.Yani fare imleci ile üzerine geldiğimiz de opaklığın 0.4'den 1 olacağını belirtiyor.



Bir sonraki yazımda yine Transition özelliğini kullanarak Genişlik ve Gölgelendirme uygulamasını anlatacağım.Bir sonraki yararlı CSS dersimiz de görüşmek üzere, esen kalın...

Apple'dan iPhone 5 İçin İki Yeni Reklam Filmi

apple iphone 5

Hindi ve Orkestra adıyla yayınlanan bu 2 reklam, iPad mini reklamlarına göre daha özenle hazırlanmış daha tanıtıcı olmuş gibi.Sözü fazla uzatmadan sizleri iOS 6 ile birlikte gelen iCloud Fotoğraf Yayınını(Photo Stream) anlatan Hindi adlı şükran günü temalı reklamıyla baş başa bırakalım.




Orkestra reklamında ise iPhone 5'ın kamera yanındaki mikrofonu ile telefon konuşması esnasında arka plandaki sesleri engelleme özelliği tanıtılıyor.

Mozilla Firefox 17 Yayınlandı, İndirin !

mozilla firefox

Yaklaşık 1 ay kadar önce Mozilla Firefox v16 sürümü yayınlanan tarayıcının bu sefer gelişmiş özellikleri ile birlikte v17. sürümü yayınlandı.


Peki bu yeni sürüm ile gelen özellikler nedir ?


  • Sosyal API (Sosyal ağları daha rahat kullanabilmeniz için yan panel)
  • Facebook Messenger desteği. (Facebook’un Firefox için Messenger sayfasına buraya tıklayarak bakabilirsiniz.)
  • Kullanıcı izni olmadan çalışan & güncelleme yapan zararlı eklentiler Firefox v17 ile birlikte önlenmiş olacak. ("Tıkla – Oynat") 

Bu özelliklerin dışında Firefox ile ilgili performans geliştirmeleri yapılmış ve tarayıcı daha hızlı bir hale getirilmiş.

Firefox'un yeni sürümünü indirmek için tıklayınız.

Türkçe Xbox Geliyor!

Dünyanın en çok satan oyun ve eğlence konsolu Xbox Türkiye’ye geliyor. Tüm büyük elektronik marketlerde satışa sunulacak olan yeni Türkçe Xbox, büyük bir partiyle Taksim Teknosa’da ilk örneklerini elden çıkaracak.

Duyduğum kadarıyla şanslı olanlar da bu yeni oyuncağımıza 19 Kasım gecesine özel sürpriz indirim ve hediyelerle sahip olabilirlermiş.

xbox


Bu arada Xbox sadece önyüzde değil, tüm içerik, servis ve oyunların satın alınabildiği Xbox Mağaza’sında da Türkçe dil seçeneğini ve Türkiye kredi kartlarını destekliyor. Böylece kullanıcılar konsol menüleri arasında Türkçe ilerleyebiliyorlar. Ayrıca call center ve güçlü servis hizmeti de oluşturulmaya başlanmış.

Halo4, Forza Horizon, Nike Training, Call of Duty Black Ops 2, Kinect Disneyland ve Kinect Sports gibi dünyanın en çok beğeni toplayan ve rating alan oyunları da Xbox 360 ile birlikte satışa sunuluyor olacak.

Değinmeden edemeyeceğim son bir nokta var: Smartglass! Microsoft’un geliştirdiği Smartglass teknolojisi mobil cihazların Xbox konsolu aracılığıyla televizyonlarla adeta konuşur hale gelmesini sağlıyor. Bulut entegrasyonu sayesinde, telefon ve tabletler dünyanın en güçlü uzaktan kumandasına dönüşüyor, Xbox oyunlarını oynamak çok daha keyifli hale geliyor.

Xbox’a tutkuyla bağlı olan Türk takipçiler için Kasımda aşk gerçekten de başka olacak!

Detaylı bilgi için; http://www.xbox.com.tr

Bir bumads advertorial içeriğidir.

CSS İle Manşet Alanı Oluşturma

CSS İle Manşet Alanı Oluşturma

Herkese merhaba ! Blogumda, meraklı olduğum ve ilgilendiğim CSS ile ilgili paylaşımlar yapacağımı bu yazım ile duyurmak isterim.

Bugün ki konumuz ise Manşet Alanı Oluşturma (Öne Çıkan Yazılar).Unutmadan ekleyeyim, bu manşetin CSS dökümü Uğur Dalkıran tarafından gerçekleşmiştir.Ben sadece biraz editledim. Sizleri daha fazla bekletmeden hemen kodlarımıza geçiyorum.


CSS kodlarımızı eklemek için aşağıdaki kodu bulun.

]]></b:skin>

Bulduğunuz kodun hemen üzerine aşağıdaki kodları ekleyin.

#manset-aerakman{
background-color:#FFFFFF;
width:915px;
border:solid 1px #ccc;
-moz-border-radius:3px;
-webkit-border-radius:3px;
border-radius:3px;
padding:10px;
text-align:center;
margin:10px auto;
-moz-box-shadow: inset 0px 0px 15px rgba(0, 0, 0, 0.1);
-webkit-box-shadow: inset 0px 0px 15px rgba(0, 0, 0, 0.1);
box-shadow: inset 0px 0px 15px rgba(0, 0, 0, 0.1);
}
#manset-aerakman li{
display:inline-block;
box-shadow: 0px 1px 6px rgba(0, 0, 0, 0.2);
-moz-box-shadow: 0px 1px 6px rgba(0, 0, 0, 0.2);
-webkit-box-shadow: 0px 1px 6px rgba(0, 0, 0, 0.2);
}


Şimdi ise HTML kodlarımız

<div id='manset-aerakman'>
<li><a href='YAZI-ADRESI'><img height='120' src='RESIM-ADRESI' width='180'/></a>
</li>

<li><a href='YAZI-ADRESI'><img height='120' src='RESIM-ADRESI' width='180'/></a>
</li>

</div>

HTML kodları arasında bulunan YAZI-ADRESI ve RESIM-ADRESI bölümlerini kendinize göre değiştireceksiniz.

CSS İle Manşet Alanı Oluşturma


İyi bloglamalar ! // aerakman

Blogger Pagetype Özelliği

Blogger Pagetype Özelliği

Blogger'ın özelliklerinden biri de Pagetype özelliğidir.Bunlar bir CSS elementinin arşiv sayfasında, yazı sayfasında veya ana sayfada vs. gibi kısımlarda görünüp görünmemesini belirler.


Sadece Arşiv Sayfasında Göstermek

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;archive&quot;'> 

Bu yazı sadece arşiv sayfasında görünür.Arşiv sayfasına etiket sayfası da dahildir. Bu kısma istediğiniz bir div'i ekleyebilirsiniz. İsterseniz siteyi baştan aşağı değiştirebilirsiniz. Çünkü bu alana style kodları da ekleyebilirsiniz, böylece öncelik bu kodlarda olmuş olur.

</b:if>


Sadece Arşiv Sayfasında Gözükmez

<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;archive&quot;'> 

Bu kodun yukarıdaki koddan değişik kısmı iki tane eşittir yerine bir eşittir ve ünlem olmasıdır. Bu da demek oluyor ki, buraya ekleyeceğimiz kodlar sadece arşiv sayfasında görünmeyecek.

</b:if>


Sadece Yazı Sayfasında Göstermek

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'> 

Bakın burada da iki tane eşittir var. Bu da, buradaki kod topluluğunun sadece yazı sayfalarında görüneceğini açıklıyor.

</b:if>

Sadece Yazı Sayfasında Gözükmez

<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;item&quot;'> 

Burada da iki eşittir yerine bir ünlem ve bir eşittir var. Bu da, buradaki kodların sadece yazı sayfasında görünmeyeceğini belirtir.

</b:if>

Sadece Sayfa Sayfasında Göstermek

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;static_page&quot;'> 

Merhaba, burası sayfa sayfası. Yani hakkımda, iletişim vs.

</b:if>

Sadece Sayfa Sayfasında Gözükmez

<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'> 

Burasının sayfa sayfası olmadığı kesin, çünkü burası sadece sayfa sayfasında görünmez.

</b:if>

aerakman // iyi bloglamalar ! Bu güzel yazı için, Furkan Özden'e teşekkürler.

Facebook Haber Bültenini Değiştiriyor

Facebook Logo

Facebook'un en önemlisi ve her giriş yapıldığında uzun süre kalınan Haber Bülteni (Ana Sayfa) bölümü değişiyor.Peki bu değişiklik nasıl bir şey olacak ?

Daha önceleri bu sayfada isterseniz Facebook'un size sunduğu güncellemeleri görüyor isterseniz de en yeni güncellemeleri görüyordunuz.

Şimdi ki yeniliğimizin adı: Sadece Sayfaları Göstermek

Bu özellik ile sadece beğenmiş olduğunuz sayfaların güncellemeleri göreceksiniz.Bu özellik marka sayfaların çok işine yarayacak.Bu özellik ile sosyal medya da daha aktif olacaklar ve hayranları en son gelişen olaylardan (indirim, yenilik vb.) haberdar olabilecekler.

Şu an özelliğimiz test halinde.Bu özelliğimiz bazı hesaplarda yavaş yavaş aktif olmaya başladı.

  • Facebook'un yeni özelliğini aşağıdaki resimden inceleyebilirsiniz:

GTA V 2. Trailerı Yayınlandı

GTA V

GTA V'in çıkış tarihini duyurmasından sonra 2. Trailerını da yayınladı.Bu trailer ile dikkatleri üzerine çeken ve oyunu bekleyenleri daha da meraklandıran ve sabırsızlaştıran Rockstar Games, bu trailer ile oyun içinden kesitler sunuyor.Bu kesitler ile oyunda tam olarak nasıl bir hikaye olacağını anlamamız mümkün.


Grand Theft Auto V: Trailer #2

Blogunuza 468x60 Reklam Alanı Ekleyin

Facebook'tan bir arkadaşın ricası üzerine yazıyı hazırlama gereği duydum. Çoğunuzun işine yarayacaktır diye umut ediyorum.Logo yanına 468x60'lık bir reklam alanı eklemek istiyorsanız bu yazı tam size göre dostlar.

Hiç uzatmadan CSS kodlarını ve HTML kodlarını vereceğim gerisi ile siz ilgilenirsiniz.(Artık CSS ve HTML kodlarını nereye yerleştireceğinizi biliyorsunuzdur :D )

CSS Kodları


.ustreklamayar {
padding: 1px 1px 0px 1px;
border: 3px solid #E5E5E5;
margin: 5px 0 0 130px;
width: 468px;
float: left;
vertical-align: middle
}
.ustreklam img {border:none}
#comments ol {
list-style-type: none;
padding-left: 0;
}

HTML Kodları


<div class="ustreklam">
<div class="ustreklamayar">
<a href="LINK" rel="nofollow" target="_blank"><img alt="Reklam" src="RESIMLINKI" /></a></div>
</div>

Blogger Renkli Sidebar Başlıkları

Blogger Renkli Sidebar Başlıkları
Şu sıralar blogger tasarımlarının popüler eklentisi Renkli Sidebar Başlıkları'nın nasıl yapılacağını elimden geldiğince size anlatmaya çalışacağım.


Nasıl Yapılır ?

Öncelikle Şablon > Widget Şablonlarını genişlet diyoruz ve alakalı CSS kodumuzu eklemek için aşağıdaki kodu buluyoruz.

]]></b:skin>

Bulduğunuz kodun hemen öncesine aşağıdaki kodumuzu ekliyoruz.

#HTML2 h2{
color:#666; border-bottom:2px solid #b3b3b3; background-image:url(Arkaplan resmi);}

Yukarıda renklendirdiğim kodları ne işe yaradıkları ve nasıl değiştireceğinizi anlatayım.

Kırmızı renkli bölüm eklediğiniz gadgetlerın isimleridir.Eğer bir bağlantı listesi eklediyseniz bu gadgetın ismi LinkList1'dir yani kırmızı renkli yere LinkList1 yazacaksınız

Yeşil renkli bölüm ise gadgetınızın başlığının rengini ayarlamanıza yarar.Mesela Kategoriler isimli bir gadgetınız var ise Kategoriler başlığının rengini bu yeşil bölümü değiştirerek seçebilirsiniz.

Mavi renkli bölüm ise gadgetınıza ekleyecek olduğunuz arkaplan resminin url'sini ekleyeceksiniz.

Yapacağınız tüm işlemler bu kadar.İyi bloglamalar :)

Windows 8'e Başlat Menüsü Eklemek

start menu 8

Başlat menüsü olmadan olmaz diyenler için yazıyorum bu yazıyı :) Aslında Win8 için bir başlat menüsü eklentisi mevcut fakat fiyatı 4.99$ eğer orijinal Win8 kullanıcısı iseniz muhakkak bu ücreti ödeyin ve eklentiyi edinin.Daha fazla verim alacaksınız.




Ancak size vereceğim linkten ücretsiz olarak Windows 8'inize başlat menüsü ekleyebileceksiniz.


Windows 8 Start Menu

Facebook'a Sesli Bildirimler Özelliği Geliyor

Facebook'a Sesli Bildirimler Özelliği Geliyor

Bir Facebook yetkilisinden alınan bilgilere göre, Facebook "sesli bildirimler" özelliğini yakın gelecekte devreye sokacak.Bu özellik şu an test aşamasında olup sesli bildirimler özelliği ile birlikte arkadaşlık istekleri ve diğer bildirimler içinde bir uyarı sesi alacaksınız.

Bu uyarı sesi tıpkı sohbet penceresinde arkadaşımızın bize yeni bir ileti gönderdiğinde ki duyduğumuz uyarı sesi gibi.Yani siz diğer sekmede işinizi görürken bu uyarı sesi ile Facebook'tan kopmayacak ve bildirimlerinize hızlı bir dönüş yapabileceksiniz.

İşte Sesli Bildirimler Özelliğinin Test Aşamasındaki Bir Videosu

Need for Speed: Most Wanted 2012 Full İndir

nfs most wanted 2012
Yenilenen arabalar, tamamen değişmiş yeni şehir haritası ve farklı hikayeler ile harika bir Most Wanted deneyimi yaşayacağız.Tabii oyunda değişmeyen kısımlarda var İlki, sizinde gördüğünüz üzere isimi ve kahramanı.

Criterion Games’in geliştirdiği Need for Speed Most Wanted 2012, hız ve macerayı özleyenler için harika bir seçenek. Oyun içerisinde BMW, Mercedes, Audi gibi bir çok lüsk aracı orjinal olarak görebileceğiz. Ve yine bildiğiniz gibi araçlarımızı modifiye edip, yarışlar yapabileceğiz.İndirme Linkleri Yazının Sonundadır !



Sistem Gereksinimleri:

  • İşletim Sistemi: Windows XP/Vista /7/8
  • İşlemci: Intel Core2Duo 2.4 GHz veya AMD Althon X2 2.7 GHz
  • RAM: 2 GB
  • Ekran Kartı: 512 MB
  • Gerekli Boş Alan: 6 GB

nfs most wanted full indir


İndirme Linkleri:


Part 1  //  Part 2  //  Part 3  //  Crack //  Torrent [Skidrow]

    Windows 8 Reklam Müziği


    Microsoft'un Windows 8'in TV reklamlarında kullandığı şarkımızın adı: Lenka - Everything At Once

    Sen James Bond'un Yerinde Olsan Ne Derdin?

    Sony Hediyeler Dağıtıyor

    Sony, “Skyfall” lansmanı ile birlikte geçenlerde açıkladığı sosyal medya oyununun 3. görevini veriyor. 3. görev hem Facebook hem de Twitter üzerinde gerçekleşiyor. Sony Facebook ve Twitter hesabı üzerinde gösterilen videonun son 5 saniyesinde Bond bir şeyler söylüyor ve Sony sorusunu soruyor:

    “Sen Bond’un yerinde olsan ne derdin?”


    Sen de yaratıcı cevabını Facebook’ta “Skyfall Ödüllü Soruları” Tab’inde veya #M3bendedim hashtag’iyle Twitter’da paylaş. En yaratıcı cevaplar Sony jürisi tarafından seçilecek ve en iyi cevabı verenler, Xperia Tablet S, Bond 50. yıl Blu-ray seti, Skyfall T-shirt'ü ve Sinema Bileti gibi ödülleri kazanma şansı yakalayacak.



    Bakalım gerçekten Bond’a yardımcı olabilecek misin?

    Yeni görevleri öğrenmek için, Sony Türkiye Facebook ve Twitter hesaplarını takipte kal!

    Bir bumads advertorial içeriğidir.

    Angry Birds: Star Wars Çıktı

    Angry Birds: Star Wars Download

    Rovio'nun kızgın kuşları serinin son oyunu olan Angry Birds: Star Wars bugün yayımlandı.

    Oyunun kahramanları diğer serilerine göre değiştirilmiş.Kızgın kuşlar ve domuzlar yerine aydınlık ve karanlık taraf olarak ikiye ayrılmakta.Ayrıca oyunda bulunan lazer silahı ve ışın kılıçları daha önce görmediğimiz araçları içeriyor.



    Oyunumuz Android platformlar için ücretsizken iOS için bu durum tam tersi.

    Angry Birds: Star Wars Fiyatları

    • Android (Google Play) -  Ücretsiz
    • iPhone (App Store) - 1$
    • iPad (App Store) - 3$
    • Mac (App Store) - 5$

    Google Arama Sonuçları Sayfasının Tasarımını Yeniliyor

    Google Banner

    Google, arama sonuçlarını sayfasında yaptığı yenilikleri blog sayfasında kullanıcılarıyla paylaştı.

    Google, yeni tasarımda arama sayfasının "daha düzenli" bir görünüme ve "daha basit ve daha temiz" bir görünüme kavuşturmayı amaçlıyor.



    Bu yeni tasarım geçtiğimiz sene tabletlere, geçen haftalarda ise cep telefonlarına gelmişti.Şimdi ise sıra bilgisayarlara geliyor.

    Yeni görünümde, sol kısımda görmeye alıştığımız gelişmiş arama işlevleri saklı bulunuyor. Onları görebilmek için "Arama araçları" düğmesine tıklamanız gerekiyor.

    Şu an için Google Türkiye sayfasında bu yeni tasarımı göremeyebilirsiniz ancak kısa süre içerisinde, yeni tasarımın bize de yansıyacağa benziyor.

    Google Arama Sonuçları Yeni Tasarım

    Windows 8 Kısayol Kombinasyonları

    Windows 8 Kısayol Kombinasyonları

    Windows 8 kısa yolları, en az Windows 8’in hayatımıza girişi kadar önemli ve hayat kurtarıcı işlevler. Tabii ki bu kısa yollara ne kadar halim olunursa

    Windows 8 deneyimi ve kullanımı da o kadar başarılı oluyor. Zira yeni metro arayüz, diğer adıyla modern arayüz giriş seviyesindeki kullanıcıları bazen oldukça zorlayabiliyor. Bu yazıda, Windows 8 üzerinde kullanabileceğiniz tüm kısa yolları bulabileceksiniz.


    Windows Tuşu: Modern arayüz ile klasik masaüstü arasındaki geçişi sağlar.
    Windows Tuşu + C: Charm Bar’ı açar.
    Windows Tuşu + Tab: Modern arayüz görev çubuğunu açar.
    Windows Tuşu + I: Charm Bar üzerindeki ayarlar sekmesini açar.
    Windows Tuşu + H: Charm Bar paylaşım sekmesini açar.
    Windows Tuşu + K: Charm Bar cihazlar sekmesini açar.
    Windows Tuşu + Q: Uygulama arama alanını açar.
    Windows Tuşu + F: Dosya arama alanını açar.
    Windows Tuşu + W: Ayarlar araması alanını açar.
    Windows Tuşu + P: Çift monitör ve İkinci ekran ayar alanını açar.
    Windows Tuşu + Z: Modern arayüzde bulunurken Uygulama giriş ve uygulamalarınız sekmesini açar.
    Windows Tuşu + . : Açılmış pencereleri solda ya da sağda bölmek hareketini sola doğru başlatır.
    Windows Tuşu + Shift + . : Açılmış pencereleri solda ya da sağda bölmek hareketini sağa doğru başlatır.
    Windows Tuşu + V: Bildirimlerin görüntülenmesini sağlar.
    Windows Tuşu + PrtScn: Ekran görüntüsü alma ve ardından alınan ekran görüntüsünü otomatik olarak “Resimlerim” klasörüne kaydetme işlemini yapar.
    Windows Tuşu + Enter: Ekran okuyucusu işlemini başlatır.
    Windows Tuşu + E: Windows Gezgini üzerinde “Bilgisayar” penceresini açar.
    Windows Tuşu + R: Windows Çalıştır penceresini açar.
    Windows Tuşu + U: Windows Erişim Kolaylığı Merkezi penceresini açar.
    Windows Tuşu + Ctrl + F: Windows Bilgisayar Bul penceresini açar.
    Windows Tuşu + Pause/Break: Windows Sistem penceresini açar.
    Windows Tuşu + M: Tüm Windows pencerelerinin simge durumuna gelmesini sağlar.
    Windows Tuşu + Shift + M: Simge durumuna gelmiş tüm pencereleri geri getirir.
    Windows Tuşu + D: Masaüstünü gizler / gizlenmiş masaüstünü geri getirir.
    Windows Tuşu + L: Bilgisayarı kilitler.
    Windows Tuşu + Yukarı Yön Tuşu: Windows pencereleri büyütür ve en sonunda tam ekran yapar.
    Windows Tuşu + Aşağı Yön Tuşu: Windows pencereleri küçültür ve en sonunda simge durumunda küçültme boyutuna getirir.
    Windows Tuşu + Sol Yön Tuşu: Windows pencerelerini sola adım adım taşır.
    Windows Tuşu + Sağ Yön Tuşu: Windows pencerelerini sağa adım adım taşır.
    Windows Tuşu + Shift + Sol/Sağ Yön Tuşu: Bir monitörden diğerine geçiş sağlar.
    Windows Tuşu + F1: Windows Yardım ve Destek penceresini açar.
    PageUp: Modern arayüzde listenin başına gelinmesini sağlar.
    PageDown: Modern arayüzde listenin sonuna gidilmesini sağlar.
    Esc: Charm Bar’ın ya da metro arayüz ana ekranının kapanmasını sağlar.
    Ctrl + Esc: O sırada ekranda olan Windows 8 uygulaması ile metro arayüz arasında geçişi sağlar.
    Ctrl + Yukarı/Aşağı yönde fare hareketi: Semantik yakınlaştırma/uzaklaştırma işlemini başlatır.

    Twitter, Fotoğraflara Filtreleme Özelliği Getiriyor

    Twitter New Logo

    The New York Times’ın haberine göre, Twitter kullanıcıları artık Instagram da fotoğraflara uygulanan filtreleri Twitter üzerinden uygulayabilecek.

    Twitter'ın bu haber ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmamasının yanı sıra bu özelliğin gelmesine en büyük neden olarak Facebook'un yakın zamanda Instagram'ı satın alması gösteriliyor.

    Google'dan Nexus 7 İçin Yeni Reklam Filmi

    Google'ın ülkemizde geçtiğimiz günlerde Türk Telekom tarafından satışa sunulan tableti Nexus 7 için yepyeni bir reklam filmi daha yayınladı.


    Oldukça ilginç ve bir o kadar yaratıcı olan bu reklam filmine Aquarium adı verildi.Reklam filminde bir grup gencin The Life Aquatic with Steve Zisso filmini canlandırmak için alabileceklerini Nexus 7 tabletlerinden seçtiklerini görebilirsiniz.

    GameFest, Sony PlayStation’ın gerçekleştirdiği ilk resmi PlayStation festivali!

    GameFest, Sony PlayStation’ın gerçekleştirdiği ilk resmi PlayStation festivali!

    Oyun severleri ve eğlence tutkunlarını bir araya getiren Sony PlayStation GameFest, oyun dünyasının fantastik kurgusunu, parti atmosferiyle birleştiriyor. Ortaya oyun ve gerçeği bir arada sunan, şimdiye kadar hiç deneyimlenmemiş yeni bir eğlence anlayışı çıkacak.

    Festivalin ilk akşamı elektronik müziğin başarılı ismi Bedük’le taçlanıyor. Bedük tüm oyun ve eğlence tutkunlarını şarkılarıyla coşturarak Sony PlayStation Gamefest heyecanını doruk noktaya taşıyacak.



    İki gün boyunca başta FIFA 13 ve PES 13 büyük turnuvaları olmak üzere efsaneleşmiş ve yepyeni PlayStation oyunları katılımcıları birer GameFest tutkunu haline getirecek.

    Kozlarını paylaşıp adını altın harflerle oyun tarihine yazdırmak isteyen futbol severler, PES 13 ve FIFA 13’te marifetlerini gösterecek. DanceStar Party Hits, Sports Champions 2 gibi PlayStationMove oyunlarıyla ve WipEout: 2048 ile PS Vita'da anlık yarışmalar düzenlenecek. Bütün PlayStation oyunlarının doyasıya oynanacağı eşi benzeri olmayan bir deneyim yaşanacak.

    GameFest, Sony PlayStation’ın gerçekleştirdiği ilk resmi PlayStation festivali!


    PES 13 ve FIFA 13 turnuvalarında ilk dörde girenler linkteki muhteşem ödülleri kazanacak!

    http://www.playstationgamefest.com/index.php/app/awards

    İki gün sürecek nefes kesen karşılaşmalar, fantastik anlar, Dinamo FM DJ’leriyle kesintisiz eğlence, üniversiteli amatör grupların canlı performansları ve profesyonel dans şovlar GameFest’i unutulmaz bir festivale dönüştürecek.

    www.playstationgamefest.com
    www.facebook.com/playstationtr
    www.twitter.com/playstationtr

    Bir bumads advertorial içeriğidir.

    James Bond Vizyonda

    James Bond Skyfall

    Sinema tarihinin en uzun soluklu aksiyon film serisi olan ''007 James Bond''un 23'üncü filmi ''Skyfall'', aksiyon severleri salonlara çekmeyi hedefliyor.

    İngiltere, Rusya ve Türkiye gibi Avrupa'yı merkezine alan filmin resmi şarkısını ''Skyfall'', ünlü İngiliz şarkıcı Adele seslendiriyor.



    2012 Sonbaharı'nın en güçlü gişe filmlerinden olması beklenen ''Skyfall''ın konusu ise şöyle:

    MI6 ciddi bir saldırıya uğrar ve kurumun değerleri temelden sarsılır. M'e karşı sadakat testinden geçen ajan James Bond, kişisel bedelleri ağır olsa da tehdidi bulup her ne pahasına olursa olsun yok etmelidir. Zira MI6'yı ciddi riske sürükleyen isim ise Silva adında gözü kara, gizemli bir adamdır.

    Lil Wayne - Mirror ft. Bruno Mars


    Layer"

    Reklam

     
    Support : Türkçe | Blogger | Temaları
    Copyright © 2014 Film Siteleri - Tüm Hakları Saklıdır
    Filmsitelerin.blogspot.comTürkçe Blogger Temaları
    powered by Filmsiteleri.net